Tämä on Attendo

Attendon tarina

Faktoja

  • Suomalaisyrityksen toiminta alkoi vuonna 2000
  • Attendo perustettiin Ruotsissa vuonna 1985
  • Pohjoismainen konserni rakentui vuonna 2007
  • Attendo Suomen liikevaihto 441 milj. € 2016
  • Attendon yhteisöverot Suomeen 9,57 milj. € 2016
  • yli 19 000 työntekijää 510 toimipaikassa Pohjoismaissa
  • Suomessa 7750 työntekijää
  • Suomen suurimpia uusien työntekijöiden työllistäjiä sekä merkittävä työnantaja Suomessa ja Ruotsissa.
  • Attendon ylimmässä johdossa vaikuttaa 50 henkilöä, joista 40 on naisia.
  • Attendon arvopohjana on osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen.

Muutaman ihmisen unelmasta syntyi Pohjoismaiden suurin terveydenhuollon ja hoivapalvelujen yritys. Tavoitteena on ollut alusta asti kehittää ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia, laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluja. Suomessa toiminta lähti liikkeelle vuonna 2000, kun neljä lääkäriä perusti Attendoa Suomessa edeltäneen yrityksen MedOnen. Toiminta laajeni nopeasti lääkäripäivystysten paikkaamisesta laajemmaksi terveydenhuollon kokonaisuudeksi. Ruotsissa Attendon juuret ulottuvat vuoteen 1985, vuonna 1987 yritys sai maan ensimmäisen sopimuksen kotipalvelun tuottamisesta Tukholman lähettyvillä Danderydissä, jossa konsernin pääkonttori edelleen sijaitsee. Hoivatoimintaa tehtiin alkuun Svensk Hemservice -nimellä ja sittemmin Attendona. Yritys on voittanut Vuoden Palveluyritys -palkinnon Ruotsissa vuonna 1995.

Suomalainen ja ruotsalainen osaaminen yhdistyivät vuonna 2007, kun Suomen toiminnot liittyivät osaksi Attendoa. Nyt Attendo toimii 65 paikkakunnalla Suomessa ja 70 paikkakunnalla Ruotsissa. Toiminta on laajentunut Norjaan ja Tanskaan. Suomessa Attendon palvelut ovat saatavilla ympäri maan neuvolasta muuhun perusterveydenhuoltoon, erikoissairaanhoitoon ja monipuoliseen palveluasumiseen. Toimimme kumppanina jo 80 %:lle suomalaisista kunnista.

Toimintamme lisää ihmisten hyvinvointia ja terveyttä ja kehitämme toimintamallejamme ennakkoluulottomasti. Olemme muun muassa luoneet Kuntaturva-konseptin, joka on ainutlaatuinen Euroopassa. Kuntaturvassa sitoudumme huolehtimaan kaikkien kunnan asukkaiden sosiaali- ja terveyspalveluista kokonaisvaltaisesti. Kuntaturvalle määritetään yhdessä kunta-asiakkaan kanssa kiinteä hinta ja laatumittarit, joilla palvelujen toteuttamista seurataan. Käytännössä Kuntaturva takaa sopimuskuntien asukkaille maantieteellisestä sijainnista riippumatta laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut oman kotikunnan alueella. 
  
Yhä harvempi kunta tuottaa kaikki tarvittavat terveyspalvelunsa täysin itse, ja usein on veronmaksajien kannalta taloudellisinta hakea kumppaneita sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen. Siksi yhä useampi kunta Suomessa ja Ruotsissa tekee yhteistyötä Attendon tai muiden yksityisten hoivayritysten kanssa. Ihmisten elinkaari on yhä monitahoisempi ja pidempi. Väestön ikääntyessä palveluasumisen ja terveydenhuollon palvelujen tarve kasvaa. Tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän osaavia käsipareja ja käytännön toimia.