Attendo Tallisaari Mielenterveys

Mielenterveyskuntoutujat · Palvelukoti

Attendo Tallisaari on Äänekosken Suolahdella sijaitseva palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä ikääntyneille asukkaille.

Hoivakodin johtaja

Nora Keskinen

Puhelin: 044 500 2260

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Mielenterveyskuntoutujat

Hoitajat puh. 045 124 7222

Keittiö puh. 045 352 7761

Hoitajat 24/7: 045 124 7222
Hoitajat 24/7: 045 124 7222

Osoite

Sumiaistentie 102, 44201, Suolahti

Lisätietoja

Attendo Tallisaari on Äänekoskella sijaitseva lämminhenkinen ja kodinomainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti sijaitsee viihtyisässä ympäristössä Suolahden monipuolisten palveluiden lähettyvillä, osoitteessa Sumiaistentie 102, Suolahti Äänekoski. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujat sekä ikääntyneet asukkaat asuvat saman katon alla mutta kuitenkin omissa yksiköissään.

Attendo Tallisaari

Palvelukodissa eletään monipuolista ja elämäntäyteistä arkea. Tallisaaren kuntoutujat asuvat omissa huoneessaan, joiden rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Kodin yhteiset viihtyvät tilat on suunniteltu yhteiseen ajanviettoon, rentoutumiseen ja erilaisiin arjen töhin. Kodin sauna lämpenee aina halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee vuoden ympäri ulkoilemaan. Tallisaaren keittiössä kodin emäntä valmistaa maistuvaa kotiruokaa ruokahetkiin sekä herkkuja kahvittelutuokioihin ja juhliin. Asukkaiden toiveet huomioidaan ruokalistan suunnittelussa.

Yksilöllistä arkea

Tallisaaressa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä. Asukkaan yksilöllinen elämäntarina, tottumukset, toiveet ja tavat huomioidaan asukkaan arjessa, hoidossa ja kuntoutuksessa. Kodin arki on virikkeellistä ja kuntouttavaa sekä yksilöitä huomioivaa ja kunnioittavaa. Asukkaita ohjataan ja kannustetaan aktiiviseen kuntoutumiseen, huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen tilanteen ja toimintakyvyn luomat puitteet. Kodin toiminnan tavoitteena on, että asukkaat pystyvät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja omatoimisesti. Tallisaaressa asukkaita kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään itsenäisesti omaa toimintakykyään sekä tuetaan elämänhallinnan taitoja.

Monipuolinen viriketoiminta

Tallisaaressa monipuolisen virikitoiminnan tavoitteena on vahvistaa mielenterveyskuntoutujia taitoja ja kykyjä sekä vahvistaa itseluottamusta. Viriketoiminnasta löytyy muun muassa erilaisia liikunta-, taide-, musiikki-, keskustelu- sekä ulkoiluryhmiä, jotka tarjoavat asukkaille kiinostavia harrastuksia ja intoa arkeen.

Oma-ohjaajajärjestelmä kodilla

Asukkaiden kuntoututuksesta vastaavat yksilöllisesti nimetyt omahoitajat, jotka toimivat asukkaiden lähimpänä tukena ja turvana arjessa. Asukkaalle laaditaan säännöllisesti päivitettävä asumis- ja kuntoutussuunnitelma, joka tähtää monipuolisen ja rikkaan elämän luomiseen ja kehittämiseen. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen sekä asukkaiden kuntoutukseen. Asukkaiden hyvästä arjesta vastaavat Auringonruskon sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja/tai terveysalalle. Henkilökuntaa kodilla on paikalla vuorokauden ympäri.