Attendo Tallisaari

Ikääntyneet · hoivakoti · Äänenkoski

Palvelukoti Tallisaari on Suolahdella Äänekoskella sijaitseva palvelukoti ikääntyneille asukkaille sekä mielenterveyskuntoutujille.

Hoivakodin johtaja

Nora Keskinen

Puhelin: 044 500 2260

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Mummolan hoitajat: 

p. 045 325 9118 käytössä vuorokauden ympäri

 

Puhelin: Hoitajat 24/7 p. 045 325 9118
Sähköposti: nora.keskinen@attendo.fi

Osoite

Sumiaistentie 102, 44201, Suolahti

Lisätietoja

Attendo Tallisaari 

Tallisaaressa eletään monipuolista ja elämäntäyteistä arkea. Hoivakodin jokainen kodin asukas asuu omassa huoneessaan, eli omassa kodissaan. Oman kodin rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Kodin yhteiset viihtyvät tilat on tarkoitettu asukkaiden ajanviettoon yhdessä, rentoutumiseen ja pieneen arjen puuhasteluun. Kodin sauna lämpenee aina halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee vuoden ympäri ulkoilemaan turvallisesti. Kodin keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa ruokahetkiin sekä herkkuja kahvitteluihin ja juhliin. Asukkaiden toiveet huomioidaan ruokalistan suunnittelussa.

Yksilöllistä arkea

Hoivakodissamme jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä. Asukkaan yksilöllinen elämäntarina, tottumukset, toiveet ja tavat huomioidaan asukkaan arjessa, hoidossa ja kuntoutuksessa. Kodin arki on virikkeellistä ja kuntouttavaa sekä yksilöitä huomioivaa ja kunnioittavaa. Tallisaaren työskentelyn ja toiminnan punaisena lankana on yksilöllinen kuntoutus. Asukkaita ohjataan ja kannustetaan aktiiviseen kuntoutumiseen, huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen tilanteen ja toimintakyvyn luomat puitteet. Kodin toiminnan tavoitteena on, että asukkaat pystyvät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineiden ja ohjaajien avulla. Heitä kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään itsenäisesti omaa toimintakykyään.

Monipuolinen viriketoiminta

Tallisaaren monipuolinen viritoiminta tuo asukkaiden arkeen vaihtelua ja vireyttä sekä toimii tärkeänä osana asukkaiden kuntoutusta ja kunnon ylläpitoa. Viriketoiminnasta löytyy muun muassa erilaisia liikunta-, taide-, musiikki-, keskustelu- sekä ulkoiluryhmiä, jotka tarjoavat asukkaille mukavia hetkiä sekä intoa ja iloa arkeen.

Oma-ohjaajajärjestelmä kodilla

Asukkaiden hoivasta ja kuntoututuksesta vastaavat yksilöllisesti nimetyt omahoitajat, jotka toimivat asukkaiden lähellä tukena ja turvana arjessa. Asukkaalle laaditaan säännöllisesti päivitettävä hoiva- ja kuntoutussuunnitelma, joka tähtää monipuolisen ja rikkaan elämän luomiseen ja turvaamiseen vuoden jokaisena päivänä. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen sekä asukkaiden eloon, oloon ja kuntoutukseen. Asukkaiden hyvästä olosta vastaavat ja huolehtivat  sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja/tai terveysalalle.