Teemahoivakodit ikäihmisille

 

Attendo on tuonut ensimmäisenä Suomeen ikäihmisille suunnitellut, uudenlaiset teemakodit, joissa hoivakodin ympäristö ja toiminta rakentuvat asukkaita kiinnostavan erityisteeman mukaan. Ensimmäisiä uuden toimintamallin hoivakoteja ovat Ulkoilu & Puutarha- sekä Kulttuuri & Taide –teemakodit.

Teemakodit rakentuvat kolmesta osa-alueesta:

  1. Hyvin suunniteltu ympäristö luo aivan uudenlaiset puitteet täysipainoiselle elämälle myös liikuntakyvyn heikentyessä ja hoivan tarpeen lisääntyessä. Mitä pienemmäksi elämänpiiri käy, sitä tärkeämpää on, että se tarjoaa inspiraatiota ja toimintaa – turvallisesti ja omien mieltymystesi mukaisesti. 
  2. Motivoitunut hoivahenkilöstö on itse innostunut luonnosta, ulkoilusta tai kulttuurista ja taiteesta sekä yhteisöllisestä tekemisestä. Hoiva-alan ammattitaidon lisäksi henkilöstöllä on teeman vaatimaa erikoisosaamista ja henkilökohtaista kiinnostusta puutarha-, luonto- ja eläinharrastuksiin tai kulttuuri - ja taideharrastuksiin.
  3. Innovatiiviset työskentelytavat näkyvät muun muassa päivä-, kuukausi- ja vuodenaikasuunnittelussa sekä arjen askareissa, joissa on vaihtelua ja virikkeellisyyttä. Asukkaiden toiveet ja henkilökunnan luovuus rikastuttavat teemakodin päivittäistä ohjelmatarjontaa. 

Attendon Ulkoilu & Puutarha -teemakodit:

Attendon Kulttuuri & Taide -teemakodit:

Katso teemakotien esitteet:

Ulkoilu&Puutarha (Web), Ulkoilu & Puutarha (PDF), Kulttuuri&Taide (Web), Kulttuuri & Taide (PDF)

 


Espoossa sijaitsevan Attendo Olarinpuiston Ulkoilu & Puutarha-teemahoivakodin piha-alueelta löytyy mm. kasvihuone, kanila ja pergola.

 

   


Attendo Peiponhovin Kulttuuri&Taide -teemahoivakoti avattiin Turkuun tammikuussa 2016.