Tohmajärvi

Kuntaturva
Me olemme vastanneet Tohmajärven kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista vuodesta 2013 lähtien. Tuloksena on ollut kunnan sosiaali- ja terveyspalvelutason parantumisen lisäksi se, että Tohmajärvi on säästänyt sote-kustannuksissaan 1,3 miljoonaa euroa ja pystyi tekemään ylijäämäisen talousarvion ensimmäistä kertaa vuosiin. Kuntaturva vaikuttaa positiivisesti asiakaskuntien mahdollisuuksiin varmistaa myös tulevien sukupolvien hyvinvointi.

Hae

Voit soittaa meille numeroon: 030 634 2000

Yksiköt

Koko Suomi

Kuntaturva vaikuttaa kunnan talouteen ja kuntalaisten hyvinvointiin

Tohmajärven kohdalla Kuntaturva on tuonut merkittävät säästöt sote-kustannuksiin ja palvelutaso on parantunut. Yhdessä kunnan kanssa sovitut laatumittarit, kuten riittävä määrä lääkäreitä, takaavat että kuntalaisten palvelutaso pysyy kunnossa. Palvelutason nousu ulottuu kaikkiin sosiaali- ja terveyspalvelujen osa-alueisiin, myös hammashoitoon.

”Myös Tohmajärvellä lääkäri- ja hammaslääkäritilanne on kunnanjohtaja Olli Riikosen mukaan selvästi kohentunut verrattuna edellisvuosiin. Terveyskeskuksessa on ollut keskimäärin kolme lääkäriä, kun viime syksynä jouduttiin pärjäämään yhdellä. Attendo on saanut rekrytoitua Tohmajärvelle myös uuden hammaslääkärin.” Suomenmaa: Palvelunsa ulkoistaneet kunnat tyytyväisiä 19.4.2013

Toimivat terveyspalvelut ovat ehdoton edellytys kunnan elinvoimaisuuden kannalta. Kuntaturva-malli hyödyttää monin tavoin, se työllistää kuntalaisia ja tukee paikallista yrittäjyyttä, mikä puolestaan tuo lisätuloja kuntaan. Kun lääkäriin pääsee nopeasti, eivät pikkuvaivat pääse pahenemaan erikoissairaanhoitoa vaativiksi terveysongelmiksi. Kunnanjohtaja Olli Riikosen Facebook-päivitys Tohmajärven kunnan FB-sivuilla 11.9.2013 kertoo arjen toimivuudesta Attendon Kuntaturvassa.

”Soittelin perheenjäsenelle lääkäriaikaa klo 10.15. Puhelimeen vastattiin käytännössä välittömästi ja vastaanottoaika on jo klo 12. Siis vastaanottoaika, ei päivystysaika, koska puhelimeen vastannut ammattihenkilö halusi jättää sinne pelivaraa. Hoitoon siis pääsee. En nyt keksi, miten tämä olisi paremmin voinut mennä.” 

 

Tohmajärven sosiaali- ja terveyspalvelujen kotisivut: terveys.tohmajarvi.fi

 

Lisätietoja

Kirsi Pitkälä
kirsi.pitkala@attendo.fi
puh. 0400 184 152