• Attendo Tornela - slideshow - Tornela-02

Attendo Tornela

Tornelan palvelutalo tarjoaa 37:lle mielenterveys- ja päihdekuntoutujalle monipuolisia, yksilölliseen kuntoutumiseen perustuvia asumis- ja kuntoutuspalveluita Raumalla.

Palvelukodin päälikkö

Lauri Hiljanen

Puhelin: 044 3587 547

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin päällikön sähköposti: lauri.hiljanen@attendo.fi Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero: 044 7587 506, tavoitettavissa vuorokauden ympäri

24/7 päivystys: 044 758 7506
24/7 päivystys: 044 758 7506

Osoite

Paranvahe 2, 26660, Rauma

Lisätietoja

Tornelan palvelutalo on Raumalla sijatiseva asumis- ja kuntoutuspalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tarjoava koti. Tornelan palvelutalo tarjoaa tehostettua palveluasumista 37:lle kuntoutujalle. Lisäksi yksin asuville ja itsenäistyville asukkaille Tornelan palvelutalo tarjoaa tukikäyntejä, kunkin yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Tornelan palvelutalo - elämänmakuinen koti

Tornelassa palvelutalossa kuntoutujilla mahdollisuus osallistua monipuoliseen päivätoimintaan, kodissa tarjolla on lukuisia avoimia ryhmiä, joihin kuntoutujilla kaikilla vapaapääsy, lisäksi kodissa järjestetään useita tavoitteellisempia ryhmiä, jonka jäsenet ovat sitoutuneet säännölliseen toimintaan eikä siten ryhmään voi tulla ilman erillistä sopimusta. Ryhmätoiminnan lisäksi Tornelassa on oma virkistyssuunnitelma, johon kuuluu monenlaista yhteistä tekemistä, kuten retkiä, vieraita ja vierailuja. Kodissa eletään vaihtelevaa, innostavaa ja elämänmakuista arkea, johon kuuluvat tietysti myös juhlat.

Työtoiminta

Tärkeä osa Tornelan palvelutalon toimintaa on kodin työtoiminta. Työtoiminnassa on kuntoutujalla mahdollisuus harjoiteilla arjen taitoja, säännönmukaisuutta ja itsenäisyyttä erilaisten töiden kautta. Lisäksi työtoiminnan tavoitteena on kuntoutujan itseluottamuksen sekä merkityksellisyyden tunteen vahvistaminen. Työtoiminnasta maksetaan kuntoutujalle myös palkkaa työsopimuksen mukaan.

Omaohjaaja-järjestelmä

Jokaiselle kodin kuntoutujalle on nimetty omaohjaaja, joka toimii asukkaan lähimpänä tukena ja turvana. Omaohjaajan, asukkaan, läheisten ja muiden oleellisten tukiverkkojen kanssa laaditaan myös yhteistyössä asukkaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa asukkaan arkea ja kuntoutusta Tornelassa. Kodissa jokainen asukas kohtaan yksilönä, jonka elämäntarina, toiveet ja tarpeet huomioidaan osana kuntoutusta. Asukkaiden kanssa harjoitellaan taitoja ja asioita, joista on sovittu kuntoutussuunnitelmassa. Asukkaiden on myös mahdollista saada tarpeen mukaan apua tai tukea arjen asioiden hoitoon, Asukkaita voidaan auttaa erimerkiksi vaikka erilaisissa asioinneissa, raha-asioiden hoitoon liittyvissä asioissa, lääkärikäynneissä, oman asunnon siisteyden opettelussa, sosiaalisten taitojen opettelussa sekä henkilökohtaisen hygienian hoidon taidoissa.

 Viihtyisää asumista turvallisesti

Tornelassa asukkaille on tarjolla terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa, joustavasti asukkaan ehdoilla. Ruokaa tarjoillaan yhteisesti viidesti päivässä, lisäksi itsenäistyvillä kuntoutujilla on mahdollisuus niin sanottuun joustavaan ruokailuun, jolloin heidän on mahdollista opetella ruoanvalmistusta myös itsenäisesti omassa asunnossaan. Tornelan palvelutalon asunnot ovat nykyaikaisia, juuri peruskorjattuja kerrostaloasuntoja, joiden koot vaihtelevat 29-45 m² välillä. Asukkaiden on mahdollista edetä myös itsenäisempään asumismuotoon, jolloin asunnoissa on makuuhuoneen lisäksi myös tupakeittiö.

 Yhteistyötahot

Kiinteänä osana Tornelan arjessa on talon ulkopuolinen toiminta. Paikallisen vertaistukiyhdistyksen Friski Tuult:n toimintaan osallistuu osa kodin asukkaista. Lisäksi Rauman seurakunta ja kansalaisopisto kuuluvat myös Tornelan palvelutalon yhteistyökumppaneihin.