• Attendo Torvelantupa - slideshow - DSC_0266_01
  • Attendo Torvelantupa - slideshow - Muokattu
  • Attendo Torvelantupa - slideshow - DSC_0301_01
  • Attendo Torvelantupa - slideshow - DSC_0277_02
  • Attendo Torvelantupa - slideshow - DSC_0246_02
  • Attendo Torvelantupa - slideshow - DSC_0249_02
  • Attendo Torvelantupa - slideshow - 20170323_103957

Attendo Torvelantupa

Attendo Torvelantupa on 15 -paikkainen palvelukoti Haukiputaalla, joka tarjoaa ympärivuorokautista kuntoutus-ja asumispalvelua mielenterveys-ja päihdekuntoutujille.

Johtaja

Terhi Halonen

Puhelin: 044 4940340

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

  • Ohjaajat: Puh. 044 5547 989 
  • Puh. 044 7922 663 (Tavoitettavissa vuorokauden ympäri)
Ohjaajat: 044 5547 989
Ohjaajat: 044 5547 989

Osoite

Torvelantie 3, 90840, Haukipudas

Lisätietoja

Attendo Torvelantupa on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu palvelukoti, joka sijaitsee osoitteessa Torvelantie 3, Haukipudas. Torvelantuvan asumisyksikkö tarjoaa yksilöllistä ja kodinomaista kuntoutus- ja asumispalvelua 15:sta kuntoutujalle. Yksikkö on aloittanut toimintansa vuonna 2015.

Haukiputaan kuntoutusyksikkö arvostaa yksilöä

Haukiputaalla viihtyisällä alueella sijaitsevan uuden kiinteistön avarat, valoisat ja nykyaikaiset tilat on suunniteltu mielenterveyskuntoutujien tarpeita vastaaviksi. Kodin värimaailma, sisustus ja kalustus on raikas ja innostava. Jokaisella kuntoutusyksikön asukkaalla on oma huoneensa, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen. Kodista löytyy myös monipuoliset ja viihtyisät yhteiset tilat, jotka ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Kodin olohuoneissa ja ruokailutiloissa vietetään aikaa, vaihdetaan kuulumisia, ruokaillaan ja kahvitellaan sekä tehdään erilaisia arjen askareita. Haukiputaalla myös saunotaan ja ulkoillaan jokaisen kuntoutujan toiveiden mukaisesti.

Yksilöllistä arkea

Haukiputaan kuntoutusyksikkö toimii yksilöllisyyden, yhteisöllisyyden, rehellisyyden ja läheisyyden arvoja kunnioittaen. Kuntoutusyksikön jokapäiväisen toiminnan tavoitteena on kuntoutujien ja henkilökunnan hyvä olo. Jokainen kuntoutusyksikön asukas huomioidaan ainutlaatuisena yksilönä, jonka toiveita ja tarpeita kuunnellaan. Kuntoutujaa rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan arjen rutiinien opetteluun sekä kuntoutusyksikön yhteiseen tekemiseen. Asukkaan yksilönoikeutta ja päätösvaltaa kunnioitetaan, asukkaalle annetaan myös mahdollisuus halutessaan yksinoloon ja valinnanvapaus arjen toimintoihin osallistumisesta. Kuntoutusyksikön arjessa opetellaan tärkeitä, jokapäiväisiä taitoja, joita kuntoutuja tarvitsee mahdollisessa itsenäisessä elämässä. Yhteisesti Haukiputaalla harjoitellaan muun muassa ruoan laittoa, siivousta sekä henkilökohtaisten tarpeiden ja asioiden hoitoa. Lisäksi kodin monipuolisesta ja vaihtelevasta viriketoiminnasta löytyy jokaiselle kuntoutujalle mieleistä tekemistä ja aktiviteettiä.

Suunnitelmallista kuntoutusta

Haukiputaan kuntoutusyksikön jokaiselle kuntoutujalle suunnitellaan yksilöllinen kuntoutusuunnitelma yhdessä kuntoutujan, omaohjaajan sekä muun verkoston kanssa. Kuntoutussunnitelmassa huomioidaan kuntoutujan sen hetkinen elämäntilanne, hoidon ja kuntoutuksen tarve, kuntoutujan toiveet elämältä sekä mielenkiinnon kohteet. Yhdessä kuntoutujan kanssa määritellään tavoitteet hoidolle  ja kuntoutukselle. Kuntoutujan oma motivaatio kuntoutukselle on osaltaan tärkeässä osassa kuntoutuksen vaikuttavuuden kannalta.

Osaava henkilökunta

Haukiputaan kuntoutusyksikössä työskentelee osaava ja sydämellään työtään tekevä ammattitaitoinen henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle. Henkilökunta on kuntoutusyksikössä paikalla vuorokauden ympäri asukkaiden tukena. Henkilökunta vastaa kuntoutujien kuntoutussuunnitelman toteutumisesta ja asukkaan hyvinvoinnin tukemisesta.