• Attendo Tossava - slideshow - Savolan-Aurorakoti-02
  • Attendo Tossava - slideshow - Savolan-Aurorakoti-01

Attendo Tossava

Palvelukoti Attendo Tossava on Keiteleellä sijaitseva 15-paikkainen kuntoutus- ja asumispalvelun koti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille .

Palvelukodin päällikkö

Petri Skaffari

Puhelin: 044 7800 762

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat puh. 050 5533 027 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: 050 553 3027

Osoite

Tossavanlahdentie 452, 72600, Keitele

Lisätietoja

Attendo Tossava on mielenterveys- ja päihdekuntotujille suunnattu palvelukoti, joka sijaitsee Keiteleen kunnassa Itä-Suomen läänissä, luonnonkauniissa puistomaisessa järvimaisemassa Nilakka-järven rannalla. 20 -paikkainen Attendo Tossava tarjoaa tehostettuja asumispalveluita tilanteissa, joissa asiakkaan voimavarat ovat heikentyneet päihderiippuvuuden ja/tai mielialahäiriön vuoksi.

Attendo Tossava - parempaa arkea

Pääsääntöiseseti Savolan Aurorakodin asukkaita ovat kuntoutujat, joilla on eriasteista päihteiden käyttöä ja siihen liittyviä ongelmia tai mielenterveyshäiriöitä. Usein päihteiden käyttö ja mielenterveysongelmat esiintyvät yhdessä. Kodin asukkaat eivät selviydy arjesta itsenäisesti vaan tarvitsevat tukea ja apua elossaan. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntotus- ja palvelusuunnitelma, jossa määritellään asukkaan yksilöllinen avun ja kuntoutuksen tarve, kehitettävät osa-alueet, kiinnostuksen kohteet ja vahvuudet. Kuntoutumisessa asukkaan omalla motivaatiolla on tärkeä merkitys.

Osaava henkilökunta

Aurorakodilla henkilökunnan vahvoja osaamisen alueita palveluissa ovat erityisesti kaksoisdiagnoosisairauksia sairastavien henkilöiden tehostetut asumispalvelut. Henkilökunnalla on laajaa mielenterveys- ja päihdetyön osaamista. Henkilökuntaa kodissa asukkaiden apuna on paikalla vuorokauden jokaisena hetkenä.

Yksilöllistä kuntoutusta

Toiminnan tavoitteena on edistää kuntoutujan eheytymistä ja elämänhallintaa yksilöllisenä ja yhteisöllisenä asumisena. Asukkaiden kuntoutus toteutetaan asiakaslähtöisesti yhteisöhoitoa ja verkostotyötä hyödyntäen. Kuntoutukseen kuuluu päihdekuntoutuksen ohella arkipäivän hallinnan opettelua, turvallisuuden takaaminen ystävyyssuhteiden vaalimista, omatoimisuuden ylläpitämistä sekä riittävät hoito- ja tukipalvelut. Kodilla asukkaille on tarjolla paljon mielekästä ja motivoivaa tekemistä, joten harrastuksia, työtoimintaa, vieraita sekä vierailuja. Aurorakodissa eletään rikasta, elämänmakuista ja vaihtelevaa arkea, jokaisen asukkaan omilla ehdoilla. Kodissa yhteisön tuella on tärkeä rooli yksilön kuntoutumisessa mutta aktiivisen arjen ohella asukkaille taataa myös aina mahdollisuus rauhoittumiseen sekä omaan aikaan.

Palvelut Attendo Tossavassa

Palvelukoti Savolan Aurorakodin monimuotoiset palvelut kattavat päihdekuntoutusarviot, pidempi aikaisen asumispalvelun sekä lyhytaikaiset kuntoutusjaksot ja myös itsenäisemmän tukiasumisen palvelut. Asukkaan kuntoutuksessa turvataan kuntoutuksen jatkuminen saumattomana palveluprosessina eri palvelumuotojen välillä. Jokainen asukas voi edetä oman tilanteensa mukaisesti portaattomasti Savolan Aurorakodin eri palvelu- ja tukimuotojen välillä aina tilanteen mukaisesti. Näin varmistetaan asukkaalle mahdollisimman tilanteeseen sopivat kuntoutus- ja asumispalveluratkaisut. Toiminnassa tavoitteena itsenäisempi ja parempi arki, jossa kuntoutuja luottaa itseensä ja omiin taitoihinsa.