7 Augustta2017

Digiloikka Attendon hoivakodeissa tuo koko maailman ikäihmisten ulottuville

Suomalaisen start up -yritys Kuori Oy:n kehittämien Yeti-jättitablettien toimitus ja käyttöopastus on alkanut Attendon ikäihmisten hoivakodeissa.

Ensimmäisenä oman jättitablettinsa saa Attendo Pärlan hoivakoti Kemiönsaaressa 9. elokuuta. Tämän jälkeen Yetit toimitetaan ja otetaan käyttöön yhdeksällä muulla paikkakunnalla 22. elokuuta mennessä. Lisälaitehankinnoista Attendo päättää Yeti-tableteista saatujen kokemusten myötä. 

65-tuumaiset 4K-näytöllä varustetut jättitabletit tukevat uudentyyppistä omaisviestintää hoivakodeissa, soveltuvat kuntouttavaan käyttöön ja tuovat tämän päivän viihteen hoivakodeissa asuvien ikäihmisten ulottuville. Liikuteltavia jättitabletteja voi käyttää myös normaalin TV:n asemasta, jolloin perinteisestä TV:stä tulee tarpeeton. Laite toimii Android-järjestelmällä, mikä mahdollistaa miljoonien sovellusten hyödyntämisen laitteella.  

”Olemme Attendossa kiinnostuneita etsimään ja testaamaan uusia teknisiä sovelluksia, jotka sopivat hoivakotikäyttöön. Jokaisella ihmisellä tulisi olla mahdollisuus uusiin kokemuksiin iästä ja asuinpaikasta riippumatta. Ensikosketus Yeti-jättitablettiin oli lohjalaisessa hoivakodissamme hyvin positiivinen, kun testasimme laitetta omaisviestinnässä sekä kartta-, piirustus- ja pelisovelluksia. Kerroimme Attendo Mummolan Facebook-sivulla Lohjan testipäivästä ja se on saanut yli 2000 tykkäystä, mikä kertoo myös innostuksesta asian suhteen”, sanoo aluejohtaja Simo Saaranen Attendosta.

Yetitabletin kehitystyö vei IT-alan konkarilta Jarkko Jokelaiselta kaksi vuotta. Laite soveltuu niin koteihin, yrityksiin kuin kouluihinkin. Attendolla sisältö on nimenomaan ikäihmisille suunnattu. Kuori Oy:n tavoite on jalkauttaa suomalaisinnovaatio kotimaan markkinoiden lisäksi ulkomaan markkinoille. 

”Tabletin suuri koko ja käytön helppous ovat suuria etuja hoivapuolella. Kokemuksemme Yetitabletin käyttöönotosta hoivakodeissa ovat erittäin rohkaisevia ja uskon, että hoivapuoli tulee olemaan merkittävä osa kansainvälistymistämme lähitulevaisuudessa”, kertoo Kuori Oy:n toimitusjohtaja Maria Jokelainen

Yeti-jättitabletit tulevat hoivakoteihin: 

Attendo Pärla, Kemiönsaari (9.8.)
Attendo Latokartano, Pori (10.8.)
Attendo Ventelä, Lohja (14.8.)
Attendo Olarinpuisto, Espoo (16.8.)
Attendo Jaspis, Vantaa (17.8.)
Attendo Lähteenpuisto, Heinola (18.8.)
Attendo Kalliohovi, Kuopio (21.8.)
Attendo Mäntyhovi, Mäntyharju (22.8.)

Toimitukset ovat tervetulleita tutustumaan Yeti-tabletteihin hoivakodeissa toimituspäivänä 
klo 14.30. 

Aiemmat tiedotteet aiheesta:
17.7.2017 Suomalainen innovaatio tekee televisiot tarpeettomiksi Attendon hoivakodeissa
https://www.attendo.fi/uutiset/suomalainen-innovaatio-tekee-televisiot-tarpeettomiksi-attendon-hoivakodeissa

18.7.2017 Kyläreissu hoivakodista tyttären luo Yhdysvaltoihin suomalaisinnovaation avittamana
https://deski.fi/tiedote/kylareissu-hoivakodista-tyttaren-luo-yhdysvaltoihin-suomalaisinnovaation-avittamana/

Yhteyshenkilöt

Simo Saaranen 
hoivapalvelut, Attendo 
p. 040 550 7358 
simo.saaranen@attendo.fi 

Maria Jokelainen 
toimitusjohtaja, KUORI Oy 
p. 040 569 1397 
maria.jokelainen@kuori.tech