15 tammikuuta2018

Pikkulasten ja ikäihmisten yhteinen muskari aloittaa hoivakodissa

Hoivakodeissa iloitaan lasten läsnäolosta ja toiminnasta, Pälkäneellä päästään nauttimaan pitkälle kevääseen eri ikäpolvet yhdistävästä muskaritoiminnasta 17. tammikuuta alkaen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pälkäneen yhdistys tuo 0 -1 -vuotiaiden vauvojen ja 1 - 3 -vuotiaiden muskariryhmät Attendo Satumetsän hoivakotiin ja tarkoitus on tehdä tuttua muskaritoimintaa uudesta näkökulmasta pikkulasten ja heidän vanhempien sekä ikäihmisten kesken. Muskariryhmät kokoontuvat ikäihmisten kanssa kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Tavoitteena on laajentaa lapsiperheille tuttua muskaritoimintaa sopivasti työstettynä vanhuspuolelle.  Idean ja käytännön toteutuksen takana on parikymmentä vuotta lasten muskareita järjestänyt luokanopettaja Minna Liljedahl, joka toimii myös aktiivisesti Mannerheimin Lastensuojeluliitoon Pälkäneen yhdistyksessä.  
 
- Yhteisömuusikko ei mene esiintymään vaan tulee yhteisöön sisälle toteuttamaan asioita porukalla. Minulle lapsen ja aikuisen vuorovaikutuksen vahvistaminen ikään katsomatta on sydämen asia. Musiikki on aktivoivaa ja terapeuttista. Pitkäaikainen haaveeni on tuoda toiminnallinen muskaritoiminta myös vanhuspuolelle, sanoo omaa Mielilaulu-yritystä vetävä Minna Liljedahl. 
 
Liljedahl opiskelee tällä hetkellä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksessa ja ikäpolvet yhdistävä musiikkileikkikoulutoiminta on hänen opinnäytetyönsä. Musiikin parissa työskenteleville ammattilaisille suunnattu yhteisömuusikon koulutusohjelma on Suomessa uusi, sillä ensimmäiset opiskelijat aloittivat opintonsa syyskuussa 2017 Jyväskylän lisäksi Turun ja Kokkolan ammattikorkeakouluissa ja tämän vuoden alussa koulutusohjelma on laajentunut Tampereelle. 
 
- Musiikki puhuttelee ihmisiä ikään katsomatta ja Minnan vetämiin tuokioihin voi jokainen meiltä osallistua voimiensa mukaan. On etuoikeus päästä osalliseksi tähän ja toivon, että hyvät mallit leviävät laajemmallekin.  Monet Pälkäneen vanhukset asuvat hoivakodissamme ja uskon, että keskiviikkoisin musiikin merkeissä tapaavat monet samaa sukua olevat useammasta polvesta. Toiminta luo hienoa yhteisöllisyyttä ja odotamme kovasti lapsia vanhempineen hoivakotiimme, sanoo Attendo Satumetsän johtaja Tuire Ellilä
Muskarit kokoontuvat klo 10.30 ja 11.15 osoitteessa: Lastenlinnantie 7, Pälkäne. Ensimmäisellä kerralla osallistujat tutustuvat toisiinsa laulun ja leikin merkeissä, mutta toisella kerralla 24. tammikuuta tai myöhemmin, ovat toimitukset lämpimästi tervetulleita tutustumaan ikäpolvet yhdistävään toimintaan.  
 
lisätiedot: 
 
Minna Liljedahl
luokanopettaja, yhteisömuusikko-opiskelija, Mielilaulu  
p. 040 773 3522, minna.liljedahl@gmail.com
 
Tuire Ellilä 
hoivakodin johtaja, Attendo Satumetsä
p. 044 494 2830, tuire.ellila@attendo.fi