12 Septemberta2017

Saarijärvelle rakennetaan seniorikeskus, Attendo voitti kaupungin kilpailutuksen

Attendo rakennuttaa Saarijärvelle uudentyyppisen seniorikeskuksen.

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 11.9. Attendon tarjouksen, jossa yhtiö sitoutuu lunastamaan kaupungilta Peltoahon hoivakiinteistön ja rakennuttamaan uuden hoivakiinteistön ikääntyneille ennalta määrätyille tonteille Sivulanpellon alueella. 

- Saarijärven kaupungin tavoitteena on vahvistaa kaupungin keskustan asemaa sosiaali- ja terveyspalvelujen paikallisena keskuksena. Alueen väestöpohja, yritysten ja työpaikkojen määrä sekä keskustan muiden palvelujen kokonaisuus antavat siihen hyvät mahdollisuudet. Avoin kilpailutus oli tässä tilanteessa toimivin ratkaisu, sanoo kaupunginjohtaja Timo Rusanen

- Kiitämme Saarijärveä luottamuksesta. Haluamme tarjota laadukkaita hoiva- ja terveyspalveluja nykyaikaisessa ympäristössä. Uusi hoivakiinteistö on seniorikeskus, joka palvelee muitakin paikkakuntalaisia eli palvelutarjonta Saarijärvellä laajenee, sanoo aluejohtaja Anne Flink Attendosta.

Seniorikeskukseen tulee 60 palveluasumisen paikkaa, johon kuuluu tehostettua palveluasumista ja senioreille suunnattuja vuokra-asuntoja. Kiinteistöön tulee kotihoidon keskus sekä ravintola, joka palvelee muitakin alueen ikääntyneitä. Rakennus toteutetaan mahdollisesti hirsirakenteisena. Seniorikeskuksessa on lisäksi Attendon lääkäriasema, josta palveluja saavat myös työterveyshuollon ja erikoislääkäreiden asiakkaat.

Toiminnan käynnistyessä Attendo työllistää Saarijärvellä noin 40 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Investoinnin arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa.  

Peltoahon hoivakiinteistössä Saarijärvellä palvelut tuottaa tällä hetkellä Peruspalveluliikelaitos Saarikka, jonka toiminta voi jatkua kiinteistössä 2018 loppuun saakka Saarikan niin halutessaan.

Lisätiedot:

Timo Rusanen
kaupunginjohtaja, Saarijärvi
p. 044 4598 201
timo.rusanen@saarijarvi.fi

Anne Flink
aluejohtaja, Attendo
p. 050 538 9010
anne.flink@attendo.fi