21 toukokuuta2019

Sadat taitajat kohtaavat tänään Joensuussa – finaalissa myös 19-vuotias Attendon Taru Ylinen

Joensuussa järjestetään 21.–23.5. Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, Taitaja2019. Tapahtumassa alle 21-vuotiaat tulevaisuuden tekijät kilpailevat oman alansa suomenmestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin. Yksi finalisteista on Attendo Airanteen lähihoitaja Taru Ylinen.

19-vuotiaalla Taru Ylisellä on innostunut ja odottavainen olo, eikä ihme: hän on yksi tänään järjestettävän Taitaja2019-kilpailun kahdeksasta finalistista lähihoitajien osuudella. Joensuussa järjestettävä kilpailu tuo yhteen nuoria ammattiosaajia ympäri Suomen.

Kolmipäiväinen finaali pitää sisällään moninaisia tehtäviä, kuten lääkelaskuja, ensiapua sekä erilaisten asiakkaiden kohtaamista, ohjaamista ja hoitoa.

"Halusin lähteä testaamaan osaamistani unelmieni työssä sekä tuoda esiin ammatillista koulutusta ja lähihoitajan työtä omalla toiminnallani", Ylinen kertoo kilpailuun lähtemisen taustoista.

Mestaruutta ei suinkaan lähdetä tavoittelemaan harjoittelematta. Ylinen kertoo aloittaneensa valmistautumisen jo joulukuussa.

"Olen käynyt opettajien järjestämässä Taitaja-valmennuksessa ja opiskellut itse kirjojen ja netin avustuksella. Lisäksi työssäkäynti on valmentanut minua kilpailuun erityisesti vuorovaikutustilanteiden ja perushoidon osalta", Ylinen sanoo.

 

Koulunpenkiltä vakitöihin

Nykyään vakituisesti työskentelevä Ylinen aloitti Attendolla keikkalaisena ennen valmistumistaan.

"Nykyinen esimieheni tuli ammattikoululle esittelemään Attendoa työnantajana, ja sovimme, että alan tehdä keikkatöitä koulun ohessa hoivakoti Airanteessa Urjalassa", Ylinen kertoo.

Attendo Airanne on 45-paikkainen hoivakoti, joka tarjoaa sekä tehostettua että kevyempää palveluasumista ikäihmisille. Ylinen kertoo työn ikäihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja huolenpidon parissa olevan itselleen luontevaa.

"Olen pienestä saakka halunnut lähihoitajaksi. Valitsin alan, koska saan työssäni auttaa ja tuottaa iloa muille ihmisille. Olen sellainen energinen ja empaattinen hoitajanalku", Ylinen kuvaa.

Ilo finaalipaikasta on koskenut kilpailijan lisäksi Airanteen työyhteisöä.

"Työkaverit ovat olleet innostuneita sekä kannustaneet minua paljon. Olen saanut heiltä myös paljon tukea ja oppeja niin työhön kuin kilpailuun", Ylinen kertoo.

Ylisen esimies, hoivakodin johtaja Marjo Lento komppaa Ylistä.

"Meitä muita jännittää jo kovin hänen puolestaan, mutta hyvin hän pärjää. Hän on niin loistava", Lento kertoo innostuneena.

 

Lue lisää Taitaja2019-tapahtumasta.