16 helmikuuta2017

Suun terveyden äitiyspakkaus tänä vuonna ensimmäistä lasta odottavien perheeseen

Attendo aloittaa suun terveyden äitiyspakkausten jakamisen ensisynnyttäjille tänä vuonna Sysmässä ja Sulkavalla.

Suun terveyden äitiyspakkaus sisältää sähköhammasharjan aikuisille, vauvan hammasharjan syntyvälle pienokaiselle, hammastahnaa, xylitol-pastilleja ja purukumia perheelle sekä tietoa suun terveyden hoidosta. Attendo päättää mahdollisesta kokeilun laajentamisesta saatujen kokemusten myötä.

”Suun terveyden äitiyspakkaus annetaan ensimmäistä lasta odottaville perheille, kun he tulevat hammashoitolaan ensimmäistä lasta odottavalle perheelle tarkoitettuun suunhoidon neuvontaan ja hoidontarpeen arviointiin”, kertoo johtava hoitaja Tanja Lindfors.  

Omat hampaat säilyvät suussa koko eliniän, etenkin jos niistä pidetään pienestä pitäen hyvää huolta. Hyvä suun terveys lisää myös kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia. Huonolla suun terveydellä on puolestaan yhteys moneen sairauteen, kuten reumaan, diabetekseen sekä sydän- ja verisuonisairauksiin. Tämän päivän erityisenä huolena ovat liiallinen sokerin saanti, happamat juomat ja napostelukulttuurin yleistyminen, jotka kaikki lisäävät hampaiden reikiintymisen riskiä.

”Halusimme laittaa ideoimassamme äitiyspakkauksessa painopisteen ennaltaehkäisevään suun terveyden hoitoon eli äidin ja isän suun hoidon rutiinien tukemiseen. Heiltä periytyvät hyvät tottumukset ja opit sitten syntyvälle lapselle. Tällaista äitiyspakkausta en ole aiemmin havainnut, joten lähdemme innostuneina toteuttamaan suunterveyden äitiyspakkauksen kokeilua tänä vuonna ja toivomme lahjalta pitkäkestoisia vaikutuksia”, sanoo Tanja Lindfors.  

lisätietoja:

Tanja Lindfors
johtava hoitaja, Attendo Suun terveydenhuollon palvelut
p. 040 596 9018
tanja.lindfors@attendo.fi