• Attendo Välitupa - slideshow - Välitupa-885x590px
  • Attendo Välitupa - slideshow - VälitupaesiteehdotuksetAnsku-8
  • Attendo Välitupa - slideshow - VälitupaesiteehdotuksetAnsku-5
  • Attendo Välitupa - slideshow - VälitupaesiteehdotuksetAnsku-2
  • Attendo Välitupa - slideshow - 6
  • Attendo Välitupa - slideshow - 3
  • Attendo Välitupa - slideshow - 2
  • Attendo Välitupa - slideshow - 1

Attendo Välitupa

Attendo Välitupa on mielenterveys- ja päihdekuntoutujille asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava 23 -paikkainen palvelukoti Kauhavalla.

Palvelukodin päällikkö

Jari Lipasti

Puhelin: 044 7800 440

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat puh. 044 7800 470
Tukiohjaaja puh. 044 7333 197

Puhelin: 044 7800470
Sähköposti: jari.lipasti@attendo.fi

Osoite

Mäntyhovintie 2 B 2, 3 krs. , 62370, Kauhava

Lisätietoja

Palvelukoti Välitupa on entisen Härmän sairaalan tiloissa Etelä-Pohjanmaalla Kauhavalla toimiva palvelukoti 16:lle mielenterveys- ja päihdekuntoutujalle. Luonnon keskellä, kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä toimiva Välitupa tarjoaa kodinomaista asumis- ja kuntoutuspalvelua tehostetussa palveluasumisessa 16 asukkaalle. Tehostetun palveluasumisen lisäksi Välitupa tarjoaa tuettua asumista, tukitoimintaa päiväkävijöille sekä kotona asuville. Palvelukoti tarjoaa lisäksi myös räätälöityjä IV-jaksoja sekä TutKA-jaksoja eli Tutkimus-, konsultointi- ja arviointijaksoja kuntoutujille.

Palvelukoti Välitupa - Hyvän Olon koti

Palvelukoti Välituvan toiminta-ajatus on tuottaa yksilöityä sekä ihmisläheistä asumis- ja kuntoutuspalvelua pääasiassa mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät kykene itsenäisesti selviytymään arkipäivän toimista ja elämästä. Palvelukoti Välituvalla on käytössä omaohjaaja-järjestelmä. Omaohjaajan johdolla laaditaan jokaisen kodin kuntoutujan kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan kuntoutujan elämäntarina, tarpeet ja toiveet. Kuntoutussuunnitelmaa laadittaessa pidetään palaveri, johon on mahdollista kutsua läheisiä tai muita yhteistyötahoja asukkaan niin halutessaan. Yhteisenä tavoitteena on kuntouttaa asukas selviytymään tulevaisuudessa vähemmän tukea antavissa tukimuodoissa tai omassa kodissa. Päivittäiset toiminnot, kuten ruoanlaitto, siivoaminen, sosiaalinen kanssakäyminen, itsestä huolehtiminen, omien asioiden hoidon harjoittelu ja ohjattu viriketoiminta ovat tärkeä osa palvelukodin kokonaisvaltaista kuntouttamista. Asukasta kannustetaan ja ohjataan itsenäiseen toimintaan, muiden huomioimiseen sekä tasapainoiseen elämään. Palvelukodilla on käytössään oma auto sekä polkupyöriä, joilla tuetaan asukkaiden kuntoutumista ja osallistumista arjen toimintoihin.

Kotoisaa asumista

Viihtyisässä ja kotoisassa Välituvassa jokaisella asukkaalla on oma huoneensa, koti. Huoneensa asukas voi niin halutessaan sisustaa ja kalustaa mieleisekseen. Kodin yhteisissä tilavissa ja viihtyisissä tiloissa voivat asukkaat viettää yhteistä aikaa, vaihtaa kuulumisia, rentoutua ja puuhata erilaisia arjen puhteita. Asukasta kannustetaan osallistumaan Välituvan monipuoliseen ja virikkeelliseen arkeen mutta kunnioitetaan myös oikeutta omaan aikaan. Kodin jokapäiväinen toiminta perustuu rehellisyyden, läheisyyden ja yksilöllisyyden arvojen kunnioittamiseen.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Palvelukodin henkilökunta koostuu ammattitaitoisista tekevistä ohjaajista ja palvelukodin päälliköstä. Kodin kaikilla työntekijöillä on sosiaali- tai terveydenhoitoalan koulutus sekä tietoa, taitoa ja vahvaa osaamista psykiatrian alalta. Henkilökunnan erityisosaamista hyödynnetään ammatillisesti asukkaiden kuntouttamisessa. Moniammatillinen työtiimi koostuu sekä miehistä että naisista. Henkilökunnan ammatillista osaamista tuetaan lisä- ja täydennyskoulutuksin sekä tiimityöskentelyn avulla. Palvelukodin lääkäripalvelut ostetaan psykiatrian erikoislääkäriltä.