• Attendo Valokki - slideshow - valokki1
  • Attendo Valokki - slideshow - valokki

Attendo Valokki

Pudasjärvellä sijaitseva Palvelukoti Valokki on 20:lle ikääntyneelle asukkaalle suunnattu hoivakoti, joka tarjoaa tehostettua hoiva-, asumis ja kuntotuspalvelua.

Aluejohtaja

Niina Parviainen

Puhelin: 044 203 2127

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat: Puh. 044 303 2129 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: 044 203 2127

Osoite

Kauppatie 41, 93100 Pudasjärvi, Suomi

Lisätietoja

Pudasjärvellä sijaitseva Palvelukoti Valokki on 20 ikääntyneen asukkaan hoivakoti, joka tarjoaa dementiaa sairastaville ja muistisairaille ikääntyneille asukkaille tehostettua hoiva-, asumis ja kuntotuspalvelua. Valokkki on muuttanut joulukuussa 2016 upeaan uuteen hirsikartanoon Iijoen varteen luonnonkauniille alueelle, osoitteeseen Kauppatie 41, 93100 Pudasjärvi. Keskustan tuntumassa sijaitseva uusi koti on rakennettu hirrestä elinkaarihankkeena valoisasti ja avarasti.

Palvelukoti Valokki mahdollistaa aktiivisen arjen

Uuden kodin rakentaminen on toteutettu niin, että sisällä liikkuminen pyörätuolilla ja rollattorilla sujuu vaivatta ja ulkoilemaan pääsee halutessaan joka päivä helposti ja turvallisesti. Hirsirakenteinen talo tuo kodikkuutta ja lämpöä palvelukotiin. Ikkunoista ja suurelta katetulta terassilta voi ihastella jokimaisemaa. Ulkoilu on mahdollista ympäri vuoden turvallisesti kodin aidatulla pihalla. Katettu terassi ja pihamaan grillikatos luovat mahdollisuuksia pieniin arjen iloihin ulkoilmasta nauttien. Pihalle on istutettu muun muassa lukuisia marjapensaita ja kasveja, joiden hoitoon kodin asukkaat voivat osallistua. Palvelukotia kiertää kävelyreitti, jonka varrelta löytyy penkkejä jokimaiseman ja luonnon ihailuun. Pihalle rakennetut portaat puolestaan ovat oivalliset kuntouttavaan toimintaan. Kiertääpä joenvartta pidempi ulkoilureittikin, jonka varteen innokkaimmat ulkoilijat voivat mennä makkaroita paistamaan joko itse kävellen tai pyörätuolilla.

Pudasjärven palvelut lähietäisyydellä

Palvelukoti Valokki on jaettu kahteen 10 hengen soluun, jossa jokaisella asukkaalla on oma kotinsa. Huoneensa asukas voi sisustaa omilla tavaroillaan mieleisekseen. Huoneessa on myös oma wc ja suihku. Hirsikartano sijaitsee Pudasjärven keskustan ja sen palveluiden tuntumassa. Pudasjärven terveysasemalle on matkaa Hirsikartanolta 300 metriä ja lähin kauppakin on aivan kävelyetäisyydellä. Kesällä asukkaat voivat helposti käydä myös Pudasjärven torilla, vaikkapa munkkikahveilla tai Pudasjärven vuotuisilla markkinoilla.

Virikkeitä ja yksilöllistä kuntoutusta

Virikkeellisyys on tärkeässä osassa Valokin arjessa. Kodissa panostetaan yhdessä tekemiseen joka päivä. Jokainen aasukas osallistuu omien voimavarojensa mukaan kodin arkeen ja toimintoihin. Kodilla pelataan, jumpataan, lauletaan kitaran säestyksellä, askarrellaan milloin mitäkin ja toisinaan myös Valokin käytävillä leijailee tuoreen pullan tai sämpylän tuoksu. Valokin toiminnan tavoitteena on kotoisa ja lämmin tunnelma, siten että omaisten on helppo tulla mukaan toimintaan ja vierailla vaikka päiväkahvien merkeissä. Hirsikartanon avarat tilat, jotka mahdollistavat tapahtumien järjestämisen. Kodin kuntosalia käytetään asukkaiden kunnon ylläpitoon ja kehittämiseen.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Kodilla työskentelee osaava ja välittävä henkilökunta, joka on paikalla vuorokauden jokaisena hetkenä. Hoitotyötä tehdään kuntouttavalla työotteella siten, että jokainen asukas kohdataan omana yksilönään ja kunnioitetaan hänen itsemääräämisoikeuttaan. Tavoitteena on asukkaiden Hyvä Olo!

Tule tutustumaan upeaan Hirsikartanoon!