Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Palvelut kehitysvammaisille henkilöille

Attendon palvelukodeissa eletään mielekästä, turvallista ja aktiivista arkea, joka perustuu osallisuuteen ja välittämiseen. Palvelumme kattavat asukkaiden erilaiset tarpeet koko elämänkaaren mitalta. Meiltä saat myös henkilökohtaisen avustajan palveluita osalla paikkakunnista.

hero icon left
hero icon right

Palveluita erilaisiin tarpeisiin

Palvelumme kattavat monipuolisesti kehitysvammaisten henkilöiden erilaiset tarpeet elämänmittaisesti. Palvelukodeissamme jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, jonka kanssa laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Kaikki toimintamme lähtee liikkeelle yksilökeskeisyydestä: jokainen nähdään ainutlaatuisena yksilönä, jolla on kykyjä, haluja ja tarpeita. Meillä asukas on aina osallinen omassa arjessaan.

Tutustu palvelukoteihimme

Yksilöllistä arkea yhdessä

Palvelukoti on asukkaiden oma koti, jossa työntekijät käyvät työskentelemässä. Asukkaat kalustavat ja sisustavat omat huoneensa tai asuntonsa, joten jokaisen koti on omannäköinen. Yksilöllistä asumista täydentää yhteisöllinen toiminta, jota vahvistetaan muun muassa yhteisillä tapahtumilla ja asukaskokouksilla. Me näemme, että yhteisöllisyys on voimavara. Asukkaalle tärkeät ihmiset ovat aina tervetulleita palvelukoteihimme!

Mielekäs tekeminen tukee hyvinvointia

Meillä jokaiselle taataan harrasteita, jotka tuovat elämän merkitystä ja sisältöä. Aktiviteetteja järjestetään toiveiden ja tarpeiden mukaisesti: ulkoilua, liikuntaa, pelejä, askartelua, konsertteja tai vaikkapa erilaisia retkiä. Asukasta tuetaan pitämään huolta hänen omasta kodistaan hänen omat voimavaransa huomioiden. Lisäksi kodin ulkopuolinen työ sekä opiskelumahdollisuudet järjestetään kaikille, joiden elämäntilanne sen mahdollistaa.

Miten asukkaaksi palvelukotiin?

Attendon palvelukoteihin tullaan asukkaaksi kunnan palveluohjauksen eli vammaispalveluiden sosiaalityöntekijän tai palvelunohjaajan kautta. Voit halutessasi myös kysyä lisätietoja aluepäälliköiltämme.

Alueelliset yhteystiedot

"Hyvin oon viihtyny. Täälä on kotosaa, kun on keittäjä ja kaikki."

Mies, 29 vuotta Asukas

Palveluita erilaisiin tarpeisiin

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon apua ja tukea. Henkilökuntamme on paikalla vuorokauden ympäri.

Palveluasuminen

Palveluasumisessa henkilö saa apua ja tukea päivittäin, mutta pärjää melko itsenäisesti eikä kaipaa tukea yöaikaan.

Tukiasuminen

Meillä on mahdollista asua tukiasunnossa, jossa elämä on itsenäistä, mutta tuki ja apu on lähellä. Tukiasunnot sijaitsevat usein omassa rakennuksessaan, esimerkiksi rivitalossa, joka on samassa pihapiirissä palvelukodin kanssa.

Päivätoiminta

Päivätoiminta on päiväaikaista ohjattua toimintaa, jonka lähtökohtana on asiakkaan yksilölliset taidot, tiedot, kyvyt ja kokemukset. Päivätoimintaan hakeudutaan kunnan sosiaalityöntekijän kautta, ja asiakkaan osallistuminen määritellään yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

"Aktiivinen ja osallistava toimintatapa on tuonut meidän nuorelle reilusti lisää itseluottamusta. Parasta palvelukodissa on aivan huippu henkilökunta!"

Asukkaan äiti Attendo Mansikki

Löydät meidät myös somesta!

Pääset seuraamaan palvelukotiemme arkea ja juhlaa Attendo Kotolan Facebook-sivulla. Tervetuloa kurkistamaan toimintaamme!