• Attendo Haukiluoma - slideshow - TampereenAalto-885x590px
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - TampereenAalto-6
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - TampereenAalto-5
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - TampereenAalto-4
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - TampereenAalto-3
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - TampereenAalto-2
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - IMG-20170404-WA0012
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - IMG-20170404-WA0010
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - IMG-20170404-WA0009
  • Attendo Haukiluoma - slideshow - IMG-20170404-WA0005

Attendo Hehku

Mielenterveyskuntoutuja · Päihdekuntoutujat

Kuntoutusyksikkö TampereenAalto on keväällä 2017 avautunut 16 -paikkainen nuorten mielenterveys- ja päihdekuntoutujen kuntoutusyksikkö Tampereella.

Yksikönjohtaja

Heidi Kytölä

Puhelin: 044 7800 890

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin päällikön sähköposti senni.ronkko@mikeva.fi Palvelukodin ohjaajien puhelinnumero 044 780 0891 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Ohjaajat 24/7 p. 044 780 0891
Sähköposti: senni.ronkko@attendo.fi

Osoite

Pahkakatu 16, 33340 Tampere, Suomi

Lisätietoja

Kuntoutusyksikkö TampereenAalto on keväällä 2017 ovensa avannut 16 -paikkainen nuorten 18-30 -vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti Haukiluoman kaupunginosassa.. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

TampereenAalto - oma koti

Koti on vastavalmistunut ja suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Kuntoutujan tukiverkosto

TampereenAallon henkilökuntat on ammattitaitoista, kokenutta ja innostunutta. Kaikilla kodin ohjaajilla on terveydenhuolto- tai sosiaalialan koulutus. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympärivuorokauden. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vierailulle.

Toimintaa kodissa ja sen ulkopuolella

Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Voimavaralähtöistä kuntoutusta

Tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. TampereenAallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma -arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Dialektinen käyttäytymisterapia

Kuntoutusyksikössä sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT -valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja. Erityisesti DKT:ssä painotetaan muutoksen ja hyväksynnän yhdistämistä ja tasapainottamista. DKT:n tavoitteena on motivoida nuori omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseensa ja löytämään aktiivisesti ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Aalto -kuntoutusyksiköt

Ympäri Suomea sijaitsevien nuorten aikuisten Aalto-yksiköiden toiminta on suunniteltu tukemaan kuntoutujat oma-aloitteisuutta. Aalto -kuntoutusyksiköt tarjoavat nuorille aikuisille voimavaralähtöistä mielenterveys- ja päihdekuntoutusta. Yksiköiden toimintaa suunnataan paljon myös kotien ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä pärjäämisessään. 

Tarjoamme Tampereella myös tukiasumista. Lue lisää: https://www.attendo.fi/tampereentukikodit

Tutustu omavalontasuunnitelmaamme tästä.