Attendo Olkakivi

Attendo Olkakivi on Savonlinnassa sijaitseva 25 paikkainen kodinomainen palvelukoti mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat eritasoista apua ja kuntoutusta arjessaan. Palvelukoti tarjoaa tehostettua sekä tuettua palveluasumista kolmessa erillisessä yksikössä.

Palvelukodin johtaja

Satu Laine

Puhelin: 044-4940290

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Palvelukodin puhelinnumerot

Mäntylä puh. 044 7800 810

Havukka puh. 044 7800 811

Osoite

Aapelintie 15, 57710 Savonlinna

Lisätietoja

Yksilöllistä kuntoutusta

Attendo Olkakivi tarjoaa asukkailleen kodinomaisen ja viihtyisän luonnonläheisen ympäristön. Savonlinnan kaunis vesistö Pihlajavesi on aivan palvelukodin äärellä. Luonnonläheiset aktiviteetit vuoden ajasta riippuen tarjoavat asukkaille moninaisia mahdollisuuksia. Tavoitteena on tukea yksilöllisesti ja yhteisöllisesti kuntoutujaa eri elämänvaiheissa. Moniammatillinen työryhmä on kannustavaa ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Attendo Olkakiven asumispalveluiden tavoitteena on itsenäiseen asumiseen opettelu ja siihen siirtyminen. Asumispalvelua järjestetään yksilöllisesti, huomioiden jokaisen asiakkaan tarpeet ja elämäntilanne. Asumispalvelujen asiakas tarvitsee intensiivistä ja pitkäjänteistä tukea ja ohjausta kuntoutumisensa tueksi sekä omatoimisuuden ja asumisen tiivistä harjoittelua.

 

Kodinomaista asumista

Attendo Olkakiven rakennuksia on yhteensä kolme.

  • Päärakennuksessa on 16 tehostetun asumisen paikkaa. Huoneet ovat 21.4 neliötä. Päärakennuksessa on yhteinen oleskelutila, jossa on yhteinen ruokailutila ja saunaosasto asukkaille. 
  • A-rakennuksessa on 5 palveluasumisen paikkaa. Huoneet ovat 31-32 neliötä.
  • B-rakennuksessa on 4 palveluasumisen paikkaa ja huonekoko on 31-32 neliötä. B-rakennuksessa on yksi yhteinen oleskelutila, jossa on ruokailutila, keittiö, sekä saunaosasto. Kaikista rakennuksista pääsee ulos terassille/kuistille.

Attendo Olkakiven pihapiiri on kodikas ja luonnonläheinen. Liikkuminen on esteetöntä ja turvallista. 

Aktiivista arkea

Attendo Olkakivessä eletään toiminnallista arkea ja aktiviteeteilla tuetaan asukkaiden itsenäisyyttä ja osallisuutta. Olkakivessä harrastetaan yhdessä liikuntaa, luontoon liittyvää toimintaa, eläinten kohtaamista, puutarhanhoitoa, retkiä ja erilaisten omien harrastusten/ mielenkiinnon kohteen aktivointia ja kannustamista näkemään ja uskomaan omaan toimintaan. Apuna ovat sitoutunut, välittävä ja osaava henkilökunta.