Attendo Tapiola

Mielenterveyskuntoutus · Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut · Palveluasuminen · Tukiasuminen

Attendo Tapiola on Ylämaalla sijaitseva mielenterveyskuntoutujien palvelutalo. Palvelukodissa on yhteensä 14-asukaspaikkaa. 11 tehostettua asukaspaikkaa ja 3 palveluasumisen paikkaa. Sijaitsemme Ylämaan keskustan tuntumassa. Kävelymatkan päässä on kauppa, apteekki, postipalvelut ja kirkko. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Palvelukodin johtaja

Ritva Kattainen

Ritva Kattainen

Puhelin: 044 494 2870

Hei, olen Ritva Kattainen ja vastaan Attendo Tapiolan palvelukodista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Soita, tai lähetä meille viestiä, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

p. 040 312 0605 ja 040 312 0606

päivystyspuhelin (arkisin klo 20 -07:30, viikonloppuisin klo 09:00 saakka) p.  050 3397277

Arvovastaava Anna-Kaisa Niemi: anna-kaisa.niemi@attendo.fi
Laatuvastaava Iida Laakso: iida.laakso@attendo.fi

Hoitajat:
050 322 2227
Hoitajat:
050 322 2227

Osoite

Koskentie 2 A, 54410 Ylämaa

Ruoka

Attendo Vuoksenkodossa tarjotaan asukkaille maukasta, monipuolista ja terveellistä ruokaa. Aamupala, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala valmistetaan omassa keittiössä. Ruuan valmistuksessa huomioimme asukkaiden erityistarpeet, toiveruuat, vuodenajat ja juhlapyhät. Lounasruoka tilataan arkisin paikallisesta lounasruokalasta. 

Lisätietoja

Attendo Tapiola

Palvelukodilla on panostettu kodinomaisuuteen ja yhteisten tilojen viihtyisyyteen. Kannustamme asukkaita oleskelemaan mahdollisimman paljon yhdessä toistensa ja henkilöstön kanssa. Tämä ehkäisee eristäytymistä ja luo pohjan kuntoutumiselle. Sisustuksessa näkyy myös asukkaiden käden jälki. Viikoittaisissa ryhmissä tehdään vuodenaikaan ja yhteisiin tiloihin sopivia sisustuselementtejä. 

Asukkaita kannustetaan ja ohjataan osallistumaan lähiseudun tapahtumiin. Käymme yhdessä Lappeenrannassa ostoksilla ja virkistymässä. Toiminnalliset ryhmät tuovat myös mielekästä sisältöä arkeen. Musiikki ja käden taidot ovat tärkeitä monelle asukkaalle. Jokainen osallistuu omien voimavarojensa mukaan yhteisön arjen toimintoihin. Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan ottamalla heidät mukaan kaikkeen toimintaan tai tuetaan ja ohjataan heitä toimimaan itse.

Palvelukodilla on oma keittiö, jossa valmistetaan ruoka ja leivonnaiset. Ruokalistat tehdään monipuolisiksi ja terveellisiksi, asukkaita kuunnellaan suunnitteluvaiheessa ja heiltä kerätään säännöllisesti palautetta.
Käytössä on kuuden viikon ruokalista. Juhlapäivät huomioidaan aterioissa. Aterioihin sisältyy aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen, kevyt iltapala ja tarvittaessa mahdollisuus välipaloihin. Asukkaat osallistuvat myös ruuan valmistukseen ja leipomiseen. Keittiö ja ruokailutila on myös kodin sydän, jossa seurustellaan ja jaetaan omia ruokamuistoja.

 

Aktiviteetit ja toiminta