Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Ahjola

Ahjolankatu 2, 74120, Iisalmi

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2016

Tervetuloa meille

Yksikön johtajaMarja Siltala

Palvelumme

Attendo Ahjola tarjoaa mielenterveyskuntoutujille tiivistä, yksilöllisesti sovellettua ja asteittaista tukea kohti mielekästä elämää. Tarjoamme palveluitamme niin ympärivuorokautista apua tarvitsevillle asukkaille kun kevyempää apua tarvitseville. Kuntoutujan on mahdollista siirtyä portaattomasti eri tukimuotojemme välillä. Asukas voi siirtyä aina tarpeen mukaan joko vähemmän tuettuun asumismalliin tai vaihtoehtoisesti asumisratkaisuun, jossa tuetaan ja autetaan kuntoutujaa enemmän. Toiminnan ideologiana on ratkaisukeskeinen yhteisöhoito. Ideologia mahdollistaa kuntoutujan voimavaralähtöisyyteen pohajutuvan kuntoutussuunnitelman teon.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Attendo Ahjolassa on kuntoutujille omat kokoiset huoneensa, joissa on wc ja suihku. Kuntoutuja saa kalustaa huoneensa omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla mieleisekseen. Käytettävissä on myös yhteiset viihtyisäksi sisutetut ryhmätilat toimintaan ja muihin virikkeisiin. Kuntoutujille on tarjolla aamupala, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala. Näiden valmistamiseen osallistuminen on myös mahdollista yhdessä ohjaajan kanssa Kruunulan omassa keittiössä. Kuntoutujan vaate- ja pyykkihuolto voi tapahtua ohjattuna tai itsenäisesti kodin yhteisessä pyykkituvassa.

Arki ja aktiviteetit

Arjesta tehdään mielekästä ja jokaiselle omannäköistään.Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä pärjäämisessä arjessaan. Tärkeänä osana arkea ovat esimerkiksi erilaiset harrastukset, opiskelut, työt sekä sosiaaliset suhteet. Arjen suunnittelussa ja kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI-arviointia sekä Oma-arviointia, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelman teossa ja päivittämisessä.
Ahjolassa on otettu käyttöön Dialektisen käyttäytymisterapia osana kuntoutusta. DKT:n taitovalmennuksilla on merkittävä osuus kuntoutujan askeleissa kohti itsenäisempää asumista. Taitovalmennuksessa opetellaan terapiaan koulutetun henkilökunnan johdolla muun muassa ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja tehokkaan vuorovaikutuksen taitoja.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.5760454,"lng":27.180067},"content":"<h4>Attendo Ahjola</h4><p>Ahjolankatu 2, 74120 </br> 74120 Iisalmi </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.5760454,27.180067' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Ahjolankatu 2, 74120,
74120 Iisalmi
Itä-Suomi

Löydä meille