Kunnat ovat alkaneet keventää hoivakotivierailuihin liittyviä rajoituksia eri puolilla Suomea. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Askelkoti

Kannistontie 17, 21330, Turku

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
14
Huoneen koko
12-19 m2
Valmistunut
1998

Tervetuloa meille

Palvelukodin päällikköTiina Rastas

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447800811

Palvelumme

Attendo Askelkoti on 14-paikkainen yksilöllinen ja kodinomainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Kodin 14 asukaspaikkaa on jaettu kahteen erilliseen yksikköön, jotka toimivat kahdessa omakotitalossa: Havukassa ja Mäntylässä. Tehostetun palveluasumisen paikkoja Mäntylässä on 9 ja palveluasumisen paikkoja Havukassa 5. Askelkodeilla kuntoutujien on mahdollista siirtyä kuntoutumisen edetessä asumaan myös palvelukodin vähemmän tuettuun osaan. Myös paluu takaisin tehostetun asumisen puolelle on aina mahdollista asukkaan voinnin mukaan. Mäntylän ohjaajat ovat paikalla kolmessa vuorossa ja Havukassa virka-aikoina. Tarvittaessa Mäntylän ohjaajat auttavat ja tukevat myös Havukan asukkaita.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Koti sijaitsee Paattisilla luonnonkauniissa maalaismaisemassa. Viihtyisä ympäristö tukee kuntoutumista, lisää asumisen viihtyisyyttä sekä antaa mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun. Ulkoilemaan ja virkistymään kodin viihtyisälle piha-alueelle pääsee vuoden jokaisena päivänä. Askelkodissa asukkailla on käytössään omat kotoisat huoneet sekä kodin viihtyisät yhteiskäyttöön tarkoitetut tilat.

Arki ja aktiviteetit

Kodin arki sisältää tärkeiden elämäntaitojen vahvistamista sekä jokapäiväisten arjen asioiden opettelua. Henkilökohtainen kuntoutumissuunnitelma rakennetaan asukkaan omille voimavaroille, kyvyille sekä uuden oppimisenmahdollistamiselle ja kannustamiselle. Kuntoutussuunnitelma ohjaa asukkaan eloa palvelukodilla. Askelkodeilla on käytössä omaohjaaja järjestelmä, jossa oma-ohjaaja toimii kuntoutujan lähimpänä tukena ja apuna. Ohjaajan opastuksella kodissa harjoitellaan muun muassa ruoanlaittoa, siivousta, sosiaalisen kanssakäymisen sekä itsestä huolehtimisen taitoja.
Askelkotien arkea rytmittävät monipuoliset virikkeet ja harrasteet, joiden suunnittelussa huomioidaan asukkaiden toiveet. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan osallistumaan kodin ulkopuolisiin aktiviteetteihin, kuten vaikka yhdistys- tai kerhotoimintoihin. Työtoiminta sekä erilaiset ryhmät ja harrastukset kuuluvat kuntoutumiseen. Kodilta tehdään yhdessä retkiä sekä vierailuja erilaisiin kiinnostaviin kohteisiin ja kodilla käy vastavuoroisesti myös vieraita.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.566651,"lng":22.332168},"content":"<h4>Attendo Askelkoti</h4><p>Kannistontie 17, 21330 </br> 21330 Turku </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.566651,22.332168' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kannistontie 17, 21330,
21330 Turku
Länsi-Suomi

Löydä meille