Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Harjula

Kenkäkalliontie 38, 04600, Mäntsälä

Tervetuloa meille

Meira Mäkelä, Palvelukodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
14

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Harjula on Mäntsälässä idyllisellä alueella sijaitseva palvelukoti 14 mielenterveyskuntoutujalle. Harjulassa toteutetaan yksilölliseen kuntoutukseen perustuvaa asumispalvelua. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan palvelu- ja kuntoutumissuunnitelma, jossa huomioidaan kuntoutujan tausta, mielenkiinnon kohteet sekä omat toiveet. Kuntoutumisen onnistumisen kannalta on kuntoutujan omalla motivaatiolla suuri merkitys ja sitä ylläpidetään mielekkäällä arjen sisällöllä. Asukkaalle nimetty omaohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja apuna. Omaohjaaja vastaa myös kuntoutussuunnitelman mukaisesta arjesta. Harjulassa työskentelee ammattitaitoinen ja sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle. Heiltä löytyy myös työkokemusta ja erityisosaamista mielenterveyskuntoutujien kanssa työskentelystä.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Attendo Harjulassa jokaisella asukkaalla on oma huoneensa eli oma koti. Asukas saa halutessaan sisustaa ja kalustaa kotinsa mieleisekseen ja kotoisaksi. Asukkaan sekä tämän kodin yksityisyyttä kunnioitetaan. Harjulassa on viihtyisät ja kodinomaiset yhteiset tilat, joissa asukkaat voivat viettää aikaansa, rentoutua ja tehdä erilaisia arkitoimia. Kannustamme asukkaita yhdessäoloon. Hyvät sosiaaliset suhteet ehkäisevät eristäytymistä ja luovat pohjan kuntoutumiselle. Mahdollistamme kuitenkin jokaiselle myös omaan rauhaan vetäytymisen.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Asukkaita ohjataan osallistumaan sosiaaliseen kanssakäymiseen ja yhteisölliseen toimintaan, jossa huomioidaan kunkin asukkaan voimavarat ja lähtökohdat. Asukkaita kannustetaan oppimaan uutta ja kehittämään omia valmiuksiaan. Arki on aktiivista ja asukkaittensa näköistä. Harjulan toimintaa ohjaavat arvot läheisyydestä, rehellisyydestä, avoimuudesta sekä yksillöllisyyden ja yhteisöllisyyden mahdollistamisesta.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.647382,"lng":25.33262},"content":"<h4>Attendo Harjula</h4><p>Kenkäkalliontie 38, 04600 </br> 04600 Mäntsälä </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.647382,25.33262' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kenkäkalliontie 38, 04600,
04600 Mäntsälä
Etelä-Suomi

Löydä meille