Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Jakobintupa sv

Permontie 34, 68600, Pietarsaari

Tietoja

Paikkojen määrä
24
Huoneen koko
n. 25 m2
Palvelua kielillä
suomi, svenska
Valmistunut
2016

Tervetuloa meille

Palvelukodin päällikköJarkko Norrena

Våra tjänster

Individuellt stöd

Attendo Jakobintupa är servicehem med 24 platser för mentalvårds- och missbruksklienter i Jakobstad. Vi erbjuder serviceboende på olika nivåer samt stödboende för personer som klarar sig mer självständigt. Jakobintupa är avsedd för sådana boende som dygnet runt behöver stöd och hjälp med hanteringen av den egna vardagen och de utmaningar som missbruket för med sig. Vid rehabiliteringen beaktas individens resurser och den boende stöds på vägen mot en bättre vardags- och livshantering. I hemmet får var och en lära sig metoder för att förebygga att missbruket börjar på nytt. Personalen finns på plats som stöd för de boende, hela tiden och dygnet runt.

Stödboendet är däremot avsett för personer som har fått så mycket kontroll över sitt missbruk att stödet och hjälpbehovet riktas mot att lära sig leva ett liv utan rusmedel, att kunna bo självständigt och att lära sig vardagliga färdigheter. I Jakobs stödbostäder fortsätter användningen av de vanor man har lärt sig i Jakobs servicebostäder och med vilka man kan förebygga missbruk.

Boende

Fungerande, trygg och trivsam miljö

Servicen som stöder rehabilitering består av hemtrevligt och trivsamt boende som motsvarar klientens personliga behov samt av tillvägagångssätt som främjar välbefinnandet och rehabiliteringen. Klienterna bor i egna bostäder och har även tillgång till trivsamma gemensamma utrymmen. I Attendo Jakobintupa får den boende möjlighet att med hjälp av aktivering, stöd och individuell rehabilitering återgå till en bättre vardag. Enheten stöder den boendes initiativförmåga samt stärker känslan av trygghet och gemenskap. Med hjälp av hemmets olika boendeformer är det möjligt för den boende att ta steget mot ett självständigare liv utan missbruk.

Vardag och aktiviteter

Lev livet på ditt eget sätt

Vardagen i hemmet görs trevligt och tillsammans, med hänsyn till var och ens personliga behov och intressen. Hemmets vardag levs på det boendes sätt, det är mångsidigt och aktivt. Inom all verksamhet i hemmet är utgångspunkten alltid att stöda de boendes rehabilitering.

Följ oss i sociala medier!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.6767684,"lng":22.7221423},"content":"<h4>Attendo Jakobintupa sv</h4><p>Permontie 34, 68600 </br> 68600 Pietarsaari </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.6767684,22.7221423' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Permontie 34, 68600,
68600 Pietarsaari
Länsi-Suomi

Löydä meille