Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Kalmari

Saprantie 6 C, 43270 Kalmari, Saarijärvi

Tervetuloa meille

Annukka Kinnunen, Palvelukodin päällikkö

Tavoitettavissa arkisin 9-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Ympärivuorokautinen hoiva, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20-22 m2
Valmistunut
2007
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0400-142936

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Palvelukoti Kalmari on Saarijärvellä sijaitseva 16-paikkainen hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita ikääntyneille asukkaille tarjoava palvelukoti.
Hoivakoti Kalmari on ikääntyneiden asukkaiden hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava palvelukoti. Attendo Kalmari sijaitsee rauhallisella ja luonnonkauniilla alueella, Kalmarin kylällä noin 15 kilometrin päässä Saarijärven keskustasta. Hoivakodin toiminnan kulmakivenä on kodikkuus. Kodin kaikessa toiminnassa tähdätään rikkaaseen, elämänmakuiseen, kotoisaan ja vaihtelevaan eloon hoivakodilla. Asukkaiden ilona kodissa asustaa myös Söpö-kissa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Kodin jokaisella asukkaalla on käytössään oma, noin 20 m² asukashuone, joissa on oma wc ja suihkuhuone. Yhden hengen asukashuoneiden lisäksi kodilla on myös kaksi on kahden hengen huonetta, johon asukkaaksi voivat muuttaa esimerkiksi pariskunnat tai sisarukset. Hoivakodin yhteiset tilat ovat viihtyisiä ja avaria, ja niissä vietetäänkin paljon yhteistä aikaa ja järjestetään mukavaa ohjelmaa. Kodilla saunomismahdollisuus on kaikilla asukkailla ja pihamaalle tai ulkoterassille pääsee ulkoilemaan turvallisesti ympäri vuoden.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Kodissa elo on kiireetöntä ja jokaisen asukkaan omat rutiinit ja tottumukset huomioidaan arjessa. Attendo Kalmarissa järjestetään monipuolista ja vaihtelevaa virike- ja harrastetoimintaa, josta jokaiselle asukkaalle löytyy innostavaa tekemistä. Aktiviteettien suunnittelussa huomioidaan tärkeänä osana asukkaiden esittämät toiveet esimerkiksi taide-, musiikki-, tanssi-, ulkoilu tai vaikkapa keskusteluryhmistä. Kodilla vierailee useasti erilaisia vieraita, kuten esimerkiksi muusikoita, koululaisia, eläinvieraita kuten Jasu-poni sekä vapaaehtoisia ja seurakuntalaisia. Asukkaiden kanssa tehdään paljon retkiä museoihin, teattereihin, ostoksille ja kesällä kalastusretkiä läheiselle lohilammelle.