Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Mäntytuuli

Kortekyläntie 212, 62900, Alajärvi

Tervetuloa meille

Tiina Peltoniemi, Hoivakodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Ympärivuorokautinen hoiva
Paikkojen määrä
13
Huoneen koko
12-15,6 m2
Valmistunut
2008

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Hoivakotimme sijaitsee kauniin maalaisidyllin keskellä Alajärven Kortekylässä, Etelä-Pohjanmaalla. Hoivakoti Mäntytuuli tuottaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ihmisille, jotka sairautensa tai vammansa vuoksi tarvitsevat jatkuvaluontoisesti toisen henkilön tukea tai apua päivittäisissä toiminnoissa. Hoivakoti Mäntytuulessa asiakkaan hyvä arki muodostuu jokaiselle mielekkäästä tekemisestä tai rauhoittumisesta omiin puuhiin. Tärkeintä on asukkaan täysipainoinen viihtyminen omassa arjen ympäristössään. Tavoitteenamme on varmistaa, että asukkaat asuvat kodinomaisissa olosuhteissa.
Pyrimme luomaan hyviä vuorovaikutussuhteita ja yhteistoimintaa, sekä huomioimaan jokaisen asukkaan yksilöllisyyden, persoonallisuuden sekä henkilökohtaiset valmiudet. Tuemme asukkaita omahoitajamallilla sekä yksilöllisillä hoito- ja tukimuodoilla. Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja he omaavat kuntouttavan työotteen. Jokainen asukas huomioidaan yksilöllisesti hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodissamme on 11 viihtyisää asukashuonetta, jotka kooltaan vaihtelevat 12-16 neliön välillä. Huoneet on täysin kalustettuja, mutta asukkaat voivat halutessaan tuoda omat rakkaat ja tärkeät kalusteensa ja sisustaa huoneensa niillä.
Hoivakodin sydän suurtalouskeittiö, sijaitsee ruokasalin ja suuren oleskelutilan välittömässä läheisyydessä. Aulat ja käytävät ovat tilavia ja esteettömästi kuljettavia. Ulkosalle on rakennettu kaksi suurta katettua terassia, molempiin päihin asumisyksikköä. Suuret piha- ja puutarha alueet tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen ja virkistäytymiseen turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Suunnittelemme asukkaan arjen toiminnot yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa. Toiminnassamme painottuu kohtaamisen, arvostamisen ja yhteenkuuluvuuden periaatteet. Vapaa-ajan toiminnot sisällytetään osaksi asukkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Mietimme yhdessä, mikä tekee kunkin päivästä hyvän juuri tänään ja etsimme yhdessä aktiivisuuden muotoja, jotka edistävät hyvinvointia ja hyvää arkea. Luemme, nautimme musiikista, ulkoilemme, keskustelemme, muistelemme ja vietämme yhdessä vaihtelevia ja kokemuksellisia tapahtumia. Toivotamme myös läheiset ja ystävät osallistumaan asukkaan arkeen ja juhlaan.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.9859235,"lng":24.0354158},"content":"<h4>Attendo Mäntytuuli</h4><p>Kortekyläntie 212, 62900 </br> 62900 Alajärvi </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.9859235,24.0354158' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kortekyläntie 212, 62900,
62900 Alajärvi
Länsi-Suomi

Löydä meille