Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Mendis

Tervasviita 1, 60150, Seinäjoki

Tervetuloa meille

Niina Mattila, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
41
Huoneen koko
20-30 m2
Valmistunut
2011

Paikkakyselyt: Tiimivastaava 041 7310 016
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 780 0474

 

Palvelumme

Kuntoutusyksikkö Attendo Mendis tarjoaa tehostettua palveluasumista, palveluasumista ja tukiasumista mielenterveyskuntoutujille. Kaikki kolme ryhmäkotia sijaitsevat samassa kiinteistössä, joten siirtyminen tarpeenmukaiseen asumismuotoon sujuu luontevasti matalan kynnyksen periaatteella.

Attendo Mendis sijaitsee Seinäjoella Kasperin asuntoalueella hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömässä läheisyydessä. Muutaman sadan metrin säteellä löytyvät kauppa, kioski ja Toimintojen talo, joka tarjoaa monipuolista toimintaa ja palveluita lähiseudun asukkaille.

Kodin jokaiselle asukkaalle laaditaan oma kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa arjen kuntoutusta ja toimintaa. Asukkaan lähimpänä apuna ja tukena toimii hänelle nimetty omaohjaaja. Yksikön tarjoamalla kolmiportaisella asumisella mahdollistetaan tilanteenmukainen, asteittain etenevä kuntoutuminen, jossa kuntoutuja voi harjoitella itsenäistä selviytymistä ja vastuunottoa turvallisesti. Vahvistamalla asukkaan itseluottamusta ja tarjoamalla onnistumisen kokemuksia tavoitteenamme on rohkaista omaehtoiseen elämään.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Isootalossa (tehostettu palveluasuminen) asunnot ovat kalustettuja, mutta asukas saa halutessaan kalustaa asunnon omilla kalusteillaan. Alvarissa (palveluasuminen) ja Krannissa (tukiasuminen) asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Kodin jokaisella asukkaalla on oma asunto, jossa on WC ja suihku. Lisäksi kaikkien käytössä ovat yhteiset tilat, joita ovat viihtyisät oleskelutilat, asukaskeittiöt, ryhmätoimintahuone, ruokailutilat, peseytymistilat, saunat sekä kodinhoitohuone. Asumispalveluiden lisäksi Mendiksessa on saatavilla tukipalveluja kuntoutujan kotiin vahvistamaan itsenäisen asumisen taitoja tai tukemaan muuttoa asumispalveluiden piiristä itsenäiseen asumiseen.

Arki ja aktiviteetit

Mielekäs, monipuolinen ja asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Palvelukodissa harjoitellaan arjen hallintaa ja taitoja yksilöllisten tavoitteiden pohjalta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan kuntoutusohjaajan järjestämään viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen ja toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Asukkaille annettaan aikaa ja huolenpitoa sekä mahdollisuus päättää itse omista asioistaan, tukien heitä kohti omaehtoisempaa elämää. Yksikön henkilökunta on käynyt toipumisorientaatiokoulutusen, minkä periaatteita yksikössä noudatetaan.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.77448,"lng":22.882727},"content":"<h4>Attendo Mendis</h4><p>Tervasviita 1, 60150 </br> 60150 Seinäjoki </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.77448,22.882727' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Tervasviita 1, 60150,
60150 Seinäjoki
Länsi-Suomi

Löydä meille