Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Mendis

Tervasviita 1, 60150, Seinäjoki

Tervetuloa meille

Mari Käpyaho, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
43
Huoneen koko
20-30 m2
Valmistunut
2011

Palvelumme

Kuntoutusyksikkö Attendo Mendis sijaitsee Seinäjoella Kasperin asuntoalueella hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömässä läheisyydessä. Alueelta löytyy vireää toimintaa, mikä lisää asukkaidenkin vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ja osallisuutta. Kaikki kolme kotia sijaitsevat samassa kiinteistössä, joten siirtyminen tarpeenmukaiseen asumispalveluun sujuu luontevasti matalan kynnyksen periaatteella.
Kodin jokaiselle asukkaalle laaditaan oma kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa arjen kuntoutusta ja toimintaa. Asukkaan lähimpänä apuna ja tukena toimii tälle nimetty oma-ohjaaja. Käytössä olevalla portaittaisella kuntoutumismallilla mahdollistetaan tilanteenmukainen, asteittain etenevä kuntoutuminen, jossa kuntoutuja voi harjoitella itsenäistä selviytymistä ja vastuunottoa turvallisesti. Tavoitteenamme on vahvistaa asukkaan itseluottamusta ja rohkaista omaehtoiseen elämään.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Alvarissa ja Isotalossa huoneet ovat kalustettuja mutta asukas saa halutessaan kalustaa huoneen omilla kalusteillaan. Krannissa (tukiasunnoissa) asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Kodin jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihku. Yksiköstä löytyy myös kaksikahden hengen huonetta. Lisäksi kaikkien käytössä ovat yhteiset tilat, joita ovat viihtyisät oleskelutilat, keittiöt, ryhmätoimintahuone, ruokailutilat, peseytymistilat, saunat sekä kodinhoitohuone. Asumispalveluiden lisäksi Mendiksessa on saatavilla tukipalveluja kuntoutujan kotiin vahvistamaan itsenäisenasumisen taitoja tai tukemaan muuttoa asumispalveluiden piiristä itsenäiseen asumiseen.

Arki ja aktiviteetit

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Palvelukodissa harjoitellaan arjenhallintaa ja -taitoja yksilöllisten tavoitteiden pohjalta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Asukkaille annettaan aikaa ja huolenpitoa sekä mahdollisuus päättää itse omista asioistaan. Asukkaan puolesta ei tehdä asioita, vaan tuoetaan kohti omaehtoisempaa elämää.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.77448,"lng":22.882727},"content":"<h4>Attendo Mendis</h4><p>Tervasviita 1, 60150 </br> 60150 Seinäjoki </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.77448,22.882727' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Tervasviita 1, 60150,
60150 Seinäjoki
Länsi-Suomi

Löydä meille