Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Tapiola

Koskentie 2 A, 54410 Ylämaa, Lappeenranta

Tervetuloa meille

Ritva Kattainen, Palvelukodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
14

Palvelumme

Attendo Tapiola on Ylämaalla sijaitseva mielenterveyskuntoutujien palvelukoti. Palvelukodissa on yhteensä 14-asukaspaikkaa; 11 tehostettua asukaspaikkaa ja 3 palveluasumisen paikkaa. Kävelymatkan päässä on kauppa, apteekki, postipalvelut ja kirkko. Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena. Asukkaiden muuttuviin tarpeisiin vastataan monipuolisesti ja toimintaa kehitetään asukaslähtöisesti. Jokaiselle asukkaalle laaditaan asumisen- ja kuntoutumisensuunnitelma yhdessä omaohjaajan ja muiden sidosryhmien kanssa. Palvelukodin tavoitteena on tarjota jokaiselle asukkaalleen hänen omannäköisensä, mielekäs ja toimintakykyä tukeva elämä.

Asuminen

Kuntoutumista tukeva palvelu muodostuu kodinomaisesta, viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta, sekä hyvinvointia ja kuntoutumista edistävistä toimintatavoista. Palvelukodilla on panostettu kodinomaisuuteen ja yhteisten tilojen viihtyisyyteen. Kannustamme asukkaita oleskelemaan mahdollisimman paljon yhdessä toistensa ja henkilöstön kanssa. Tämä ehkäisee eristäytymistä ja luo pohjan kuntoutumiselle. Sisustuksessa näkyy myös asukkaiden käden jälki. Kannustamme asukkaita oleskelemaan mahdollisimman paljon yhdessä toistensa ja henkilöstön kanssa. Tämä ehkäisee eristäytymistä ja luo pohjan kuntoutumiselle.

Arki ja aktiviteetit

Viikoittaisissa ryhmissä tehdään vuodenaikaan ja yhteisiin tiloihin sopivia sisustuselementtejä. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan osallistumaan lähiseudun tapahtumiin. Käymme yhdessä Lappeenrannassa ostoksilla ja virkistymässä. Toiminnalliset ryhmät tuovat myös mielekästä sisältöä arkeen. Musiikki ja käden taidot ovat tärkeitä monelle asukkaalle. Jokainen osallistuu omien voimavarojensa mukaan yhteisön arjen toimintoihin. Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan ottamalla heidät mukaan kaikkeen toimintaan tai tuetaan ja ohjataan heitä toimimaan itse. Palvelukodilla on oma keittiö, jossa valmistetaan ruoka ja leivonnaiset. Ruokalistat tehdään monipuolisiksi ja terveellisiksi, asukkaita kuunnellaan suunnitteluvaiheessa ja heiltä kerätään säännöllisesti palautetta.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.7981341,"lng":28.0089752},"content":"<h4>Attendo Tapiola</h4><p>Koskentie 2 A, 54410 Ylämaa </br> 54410 Lappeenranta </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.7981341,28.0089752' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Koskentie 2 A, 54410 Ylämaa,
54410 Lappeenranta
Itä-Suomi

Löydä meille