Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Ylätupa

Mäntyhovintie 2 B 2, Kauhava

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
18
Huoneen koko
12-28 m2
Valmistunut
2004

Tervetuloa meille

Yksikön johtajaKatja Hautamäki

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu Attendo Ylätupa sijaitsee entisen Härmän sairaalan remontoiduissa tiloissa Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla. Ylätuvan asukkailla on haasteita selvitä itsenäisesti arjen toiminnoista ja he tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Tehostetun palveluasumisen asukaspaikkoja on 18. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omaohjaaja, joka toimii asukkaan lähimpänä tukihenkilönä. Asukkaalle laaditaan asumisensuunnitelma, joka ohjaa asukkaan kuntoutusta ja sen tavoitteita.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Asukkailla on omat huoneet, kodit, joiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja, mutta asukas voi halutessaan sisustaa huoneen omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan mieleisekseen. Ylätuvalla on myös viihtyisiä yhteiskäyttöön suunnattuja tiloja, kuten ruokailu- ja oleskeluhuoneet, parveke sekä kylpyhuone ja sauna. Ateriat valmistetaan itse Ylätuvalla.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Arjen taitoihin liittyen opettelemme Ylätuvan asukkaiden kanssa omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.158159,"lng":22.82765},"content":"<h4>Attendo Ylätupa</h4><p>Mäntyhovintie 2 B 2 </br> 62370 Kauhava </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.158159,22.82765' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Mäntyhovintie 2 B 2,
62370 Kauhava
Länsi-Suomi

Löydä meille