Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Terapia Pohjois-Savo

Kuopio, Siilinjärvi

Tervetuloa meille

Elina Romppainen, Ajanvaraus - vastaava terapeutti

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Fysioterapia, Toimintaterapia, Hieronta

Attendo Terapia tarjoaa eri ikäisille sekä eri elämäntilanteista tuleville asiakkaille yksilö- ja ryhmämuotoista fysio- sekä toimintaterapiaa sekä vastaanottokäynteinä että kotikäynteinä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella.

  • Tarjoamme laadukasta ja ammattitaitoista terapiaa muun muuassa asumispalveluyksiköissä asuville, kotihoidon asiakkaille sekä työikäisten kuntoutukseen. Meillä on vankka fysioterapiakokemus ja koulutustausta erityisesti vaikeavammaisten, neurologisen ja ikääntyneiden kuntoutuksesta sekä kuntouttavan hoitotyön tukipalveluista.
  • Yksikössä työskentelee viisi fysioterapeuttia sekä yksi toimintaterapeutti. Toimipisteemme sijaitsee Siilinjärvellä Innocumin yrityspuistossa sekä keskellä Kuopiota, Kuopion Portissa.
  • Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja sekä mm. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Siun soten terapiapalveluiden sopimustuottaja.
  • Ota yhteyttä Elina Romppaiseen tai suoraan terapeuttiin ja tiedustele vapaita paikkoja. Terapeuttien yhteystiedot löytyvät alempaa tältä sivulta.

Käyntiosoitteemme:

Siilinjärvi: Harjamäenraitti 1, 71870 Siilinjärvi
Kuopio: Kuopion Portti, Puutarhakatu 3 (6 krs.), 70300 Kuopio

Terapia-asiakkaaksi

Terapia voidaan toteuttaa joko vastaanottotiloissa tai terapeutit myös jalkautuvat asiakkaan omaan luonnolliseen toiminta- ja elinympäristöön, kuten kotiin, asumispalveluyksikköön -Pohjois-Savon ja Pohjois-karjalan seutualueilla. Terapiapalveluiden sopimuskumppaneina ovat Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Kuopion kaupunki, Siilinjärven kunta, Kysteri-liikelaitos, Kela sekä Siun soten sairaanhoitopiiri. Voit tulla asiakkaaksemme maksusitoumuksella, itsemaksavana tai lääkärin lähetteellä. Useimmiten pidempiaikaisiin kuntoutustarpeisiin on mahdollista saada lääkärin lähete fysioterapiaan, jolloin asiakas saa palvelusta kelan korvausta.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan terapiasuhteen alussa yksilöllinen terapiasuunnitelma, jonka laadintaan osallistuvat terapeutti, asiakas sekä tarvittaessa tämän lähiverkosto. Terapia perustuu asiakkaan omaan motivaatioon, kiinnostuksen kohteisiin sekä tarpeisiin. Terapiassa huomioidaan asiakkaan elämäntilanne sekä toimintaympäristö. Terapeutti ja asiakas työskentelevät luottamuksellisessa terapiasuhteessa, jonka tavoitteena on yhteisesti laadittujen tavoitteiden saavuttaminen ja sujuvampi arki.

Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja Kuopion, Siilinjärven ja Joensuun alueella:

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin. Kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama. Kaikki kuntoutujan etuudet maksaa Kela. Yksilöfysioterapian toimipisteemme sijaitsevat Siilinjärvellä sekä Kuopion Portissa. Kysy lisää ajanvarausnumerostamme 044 4941746 tai elina.romppainen@attendo.fi

Tarkempia tietoja Kelan etuuksista, kuten kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista saat Kelan sivuilta.

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimuskunnat:

  • Toimintaterapia: Kuopio ja Kuopion liitoskunnat, Siilinjärvi, Outokumpu, Polvijärvi, Rautavaara, Nurmes
  • Fysioterapia: Kuopio ja Kuopion liitoskunnat, Siilinjärvi, Joensuu

Tietoa Kelan etuuksista

Yksilöllistä ja motivoivaa terapiaa

Fysioterapiapalveluissamme korostuu asiakaslähtöinen toimintaideologia, vaikuttavien menetelmien käyttö ja tavoitteellisuus. Kuntoutuksen sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan, läheisen ja mahdollisen hoitoyksikön henkilökunnan kanssa. Näin kuntoutustyöhön saadaan otettua huomioon kokonaisvaltainen toiminta ja siihen soveltuvat tavoitteet. Terapeuttimme toteuttavat terapiaa asiakkaiden omissa arkiympäristöissä, kuten kotona, päiväkodissa ja koulussa. Attendolla terapeuttien ammattitaidosta pidetään huolta säännöllisillä lisä- ja täydennyskoulutuksilla, ryhmätyöskentelyllä, kollegiaalisella tuella ja työnohjauksella. Attendon arvoja ovat Osaaminen, Sitoutuminen ja Välittäminen - nämä arvot välittyvät asiakkaillemme terapeuttien jokapäiväisen työskentelyn kautta.

Kohtaamme jokaisen asiakkaan yksilönä ja terapeutin työskentely on aina asiakaslähtöistä ja luottamuksellista. Terapian suunnittelussa ja toteutuksessa otetaan huomioon asiakkaan elämäntilanne ja -historia, mahdolliset elinympäristön asettamat haasteet tai vaatimukset sekä asiakkaan omat kiinnostuksenkohteet ja tavoitteet terapialle. Terapian tavoitteet määritellään asiakkaan ja hänen lähipiirinsä kanssa yhdessä ja niiden pohjalta laaditaan terapiasuunnitelma. Suunnitelman toteutumista seurataan ja päivitetään säännöllisesti. Terapian ja kuntoutumisen onnistumisen kannalta asiakkaan omalla motivaatiolla on iso rooli. Terapeutin ja asiakkaan välinen luottamukseen ja avoimeen kommunikaatioon perustuva hoitosuhde luo perustan onnistuneelle terapialle ja kuntoutukselle. Voit tulla asiakkaaksemme itsemaksavana tai lääkärin lähetteellä. Useimmiten pidempiaikaisiin kuntoutustarpeisiin on mahdollista saada lääkärin lähete fysioterapiaan, jolloin asiakas saa palvelusta kelan korvausta.

Fysioterapeutit:

Elina Romppainen (fysioterapeutti AMK, vastaava terapeutti)

p. 044 494 1746
elina.romppainen@attendo.fi

Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, neurologinen fysioterapia

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

Palvelukieli: suomi, englanti

"Hei! Olen Elina ja olen valmistunut fysioterapeutiksi Savonia amk:sta Kuopiosta 2014. Työkokemusta minulle on kertynyt niin työikäisten tules-ongelmia ratkoessa kuin neurologisten ja ikääntyneiden kuntoutujien kanssa työskentelystä. Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa geriatrisen fysioterapian ja erilaisten neurologisten sairausryhmien parissa. Asiakastyöni lisäksi toimin Attendon Terapiapalveluissa vastaavana terapeuttina vastuualueenani ihana Itä-Suomi. Parasta työssäni on päivittäiset asiakaskohtaamiset, kehittyvä työyhteisö sekä rento työskentelyilmapiiri."

Valtteri Pulkka (fysioterapeutti AMK)

p. 041 7306743
valtteri.pulkka@attendo.fi

Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelin fysioterapia

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

Palvelukieli: suomi, englanti

"Hei, olen fysioterapeutti Valtteri Pulkka Kuopiosta. Teen töitä geriatrisissa, kehitysvamma- sekä päihde- ja mielenterveysyksiköissä Attendolla. Olen työskennellyt fysioterapian kentällä n. 5 vuotta ja ollut aiemmin töissä terveyskeskuksessa, sekä liikuntakeskuksen fysioterapeuttina. Työskentelen Itä-Suomen alueella ja kiertelen tällä hetkellä Kuopion, Nilsiän, Suonenjoen ja Jäppilän yksiköissä. Vapaa-ajalla tulee harrasteltua rennolla otteella mm. kaukalopalloa, frisbeegolfia, kuntosaleilua, mutta myös hyvä ruoka, leffaillat ja matkustelu pitävät mielen virkeänä.
Parasta Attendolla työskentelyssä on mielenkiintoiset ja erilaiset asiakkaat, sekä heidän voinnin helpottaminen ja piristäminen fysioterapian keinoin sekä huonoilla jutuilla."

Joonas Karhu (fysioterapeutti AMK)

p. 041 7309189
joonas.karhu@attendo.fi

Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

Palvelukieli: suomi, englanti

"Hei, olen Joonas Karhu, valmistunut fysioterapeutiksi ja aikaisemmin olen käynyt rakennuspuolen koulutuksen sekä kouluttautunut hierojaksi. Kotoisin olen Rantasalmelta ja nykyään asun Kuopiossa. Asiakasryhmäni koostuu nykyisessä tehtävässäni suurimmaksi osin ikäihmisistä Pohjois-Savon alueella. Olen kiinnostunut erityisesti neurologisista sairauksista ja niiden parissa myös olen suorittanut harjoitteluita koulutukseni ohessa. Vapaa-ajalla monipuolinen liikkuminen on itselle kaikista tärkeintä. Esimerkkinä tämän hetken suosikkilajit tennis, kaukalopallo, jääkiekko, padel sekä uinti ja viimeisimpänä projektina harjoittelu Kuopio maratoniin. Attendon Terapiapalveluissa työskennellessäni olen pitänyt erityisesti työn joustavuudesta, itsenäisyydestä ja työn tekemisestä omannäköisesti. Tähän suurin tekijä on varmasti luottamus, joka esimiehillä on työntekijöihinsä. "

Sara Silvennoinen (fysioterapeutti AMK)

p. 044 494 1753
sara.silvennoinen@attendo.fi

Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelin fysioterapia

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

Palvelukieli: suomi, englanti

"Hei, olen fysioterapeutti Sara Silvennoinen. Kotoisin olen Savonlinnasta, nyt työskentelypaikkakuntana Kuopio ja Kuopion lähikunnat: Juankoski, Muuruvesi, Kaavi, Siilinjärvi. Olen työskennellyt fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen nyt n. 1 vuoden ajan ikääntyneiden parissa, aikaisempaa työtaustaa useamman vuoden ajalta lähihoitajana ikääntyneiden parista. Luontolähtöisyys ja eläinavusteisuus fysioterapiassa erityisenä kiinnostuksen kohteena, ja näiden osalta kouluttautuminen on kesken. Vapaa-ajalla itselle tärkeintä on monipuolinen liikkuminen, luonnossa oleilu, koiran kanssa puuhailu ja yhteisen ajan viettäminen itselle läheisten ihmisten kanssa. Parasta Attendon Terapiapalveluilla työskentelyssä on työyhteisö, työn suunnittelun vapaus ja itsenäinen työskentely."

Roosa Nyyssönen (fysioterapeutti AMK)

p. 041 730 8529
roosa.nyyssonen@attendo.fi

Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapia

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

Palvelukieli: suomi, englanti

"Hei, olen 24-vuotias Kuopiossa asuva fysioterapeutti. Vapaa-ajalla harrastan sählyä sekä luonnossa liikkumista. Minun asiakkaat sijaitsevat Kuopiossa, Nilsiässä sekä Kaavilla. Ohjaan yksilö- kuin ryhmäterapioitakin. Attendolla olen työskennellyt vajaan vuoden eikä aiemmaa työkokemusta ole, sillä olen ammattiin valmistunut vasta huhtikuun lopussa. Asiakkaani ovat ikääntyneitä ja suurimmalla osalla taustalla muistisairaus. Olen viihtynyt todella hyvin terapiapalveluilla, sillä työpiste vaihtuu ja asiakkaat ovat elämänkokemusta täynnä olevia yksilöitä!"

Joona Korhonen (fysioterapeutti AMK)

p. 041 731 0504
joona.korhonen@attendo.fi

Osaamisalueet: Geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia sekä tuki- ja liikuntaelinfysioterapia

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo)

Palvelukieli: suomi, englanti

"Hei! Olen fysioterapeutti Joona Korhonen. Asun Kuopiossa, mutta alun perin olen kotoisin Iisalmesta. Fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2020 Savonia AMK:sta. Olen käynyt myös hierojan ammattitutkinnon, joka on antanut hyvän pohjan nykyiseen ammattiini. Minulla on kokemusta monipuolisesti niin tules- ja neurokuntoutuksesta kuin nykyisen työni puolesta myös ikääntyneiden ja mielenterveyskuntoutujien parista. Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti Kuopiossa, mutta minulla on asiakkaita myös Kaavilla. Vapaa-aikaani on aina kuulunut tavoitteellinen urheilu, joka on tällä hetkellä kuntosalilla käyminen. Aiemmin olen harrastanut jääkiekkoa ja jalkapalloa. Terveelliset elämäntavat ovat lähellä sydäntäni ja tätä on helppoa ja luontaista hyödyntää myös työssäni asiakkaiden hyväksi. Terapiapalveluissa parasta on hyvä työporukka, työn joustavuus sekä itsenäinen työskentely."

Anni Hakkarainen.jpg

Anni Hakkarainen (fysioterapeutti AMK) 

p. 041 731 8082 
anni-elina.hakkarainen@attendo.fi 

Osaamisalueet: geriatrinen fysioterapia, neurologinen fysioterapia  

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo) 

Palvelukieli: suomi, englanti 

Hei, Olen fysioterapeutti Anni Hakkarainen Kuopiosta. Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2019 ja toukokuussa 2022 aloitin työt Attendo Terapia Itä-Suomessa. Työskentelen Kuopiossa, Iisalmessa sekä Vieremällä geriatristen ja neurologisten kuntoutujien kanssa. Vapaa-ajalla tykkään liikkua monipuolisesti. Lenkkeily, hiihto ja tanssi ovat lempiharrastuksiani. Parasta työssäni ja Attendo Terapiassa on ihanat asiakkaat, monipuolinen työ sekä mahdollisuus tehdä itselle merkityksellistä työtä.

Toimintaterapeutit:

Tuukka Peltonen

p. 044 7093298
tuukka.peltonen@attendo.fi

Työskentelyalue: Itä-Suomi (Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala)

Palvelukieli: suomi, englanti, ruotsi

"Olen valmistunut toimintaterapeutiksi Savonian AMK:sta 2015. Olen työskennellyt erityisesti aikuisten kanssa, joilla on ollut eritasoisia psyykkisiä ja fyysisiä haasteita arkielämässä. Työnkuvaani on myös kuulunut apuvälineiden ja asunnonmuutostöiden parissa työskentely. Nykyisin työskentelen myös eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa".