• Attendo Ylätupa - slideshow - Ylñtupa-03
  • Attendo Ylätupa - slideshow - Ylñtupa-05
  • Attendo Ylätupa - slideshow - Ylñtupa-04
  • Attendo Ylätupa - slideshow - Ylñtupa-02
  • Attendo Ylätupa - slideshow - Ylñtupa-01

Attendo Ylätupa

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu Attendo Ylätupa sijaitsee entisen Härmän sairaalan remontoiduissa tiloissa Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla. Ylätuvan asukkailla on haasteita selvitä itsenäisesti arjen toiminnoista ja he tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Kotia ympäröivä kaunis luonto ja hyvät ulkoilumahdollisuudet lisäävät alueen viihtyisyyttä. Asukkaita on monesta eri kunnasta ympäri Suomen.

Yksikön johtaja

Katja Hautamäki

Puhelin: 040 846 2609

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat puh. 044 7800 472 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: 044 7800 472

Osoite

Mäntyhovintie 2 B 2, 62370, Kauhava

Lisätietoja

Attendo Ylätupa - parempaa arkea

Ylätuvan asukkailla on haasteita selvitä itsenäisesti arjen toiminnoista ja he tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Tehostetun palveluasumisen asukaspaikkoja on 18.  Asukkailla on omat huoneet, kodit, joiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja, mutta asukas voi halutessaan sisustaa huoneen omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan mieleisekseen. Ylätuvalla on myös viihtyisiä yhteiskäyttöön suunnattuja tiloja, kuten ruokailu- ja oleskeluhuoneet, parveke sekä  kylpyhuone ja sauna. Ateriat valmistetaan itse Ylätuvalla. Ylätuvalla vallitsee kodikas ja lämmin ilmapiiri! 

Kodin toiminta

Toimintamme on asiakaslähtöistä ja tavoitteenamme on taata asukkaalle arvokas elämä. Ylätuvalla asukas huomioidaan kokonaisvaltaisesti! Jokaiselle asukkaalle laadittavan hoito- ja kuntoutussuunnitelman avulla asukas saa yksilöllistä palvelua. Asukkaan elämäntarina, toiveet ja tarpeet ovat suuressa roolissa. 

Ylätuvalla on käytössä jatkuvan parantamisen ja kehittymisen toimintatapa. Asukkaiden muuttuviin tarpeisiin vastataan monipuolisesti ja toimintaa kehitetään asukaslähtöisesti. Hoidon ja kuntoutuksen pohjana käytämme yhteisöhoitoa, yksilöhoitotyötä, ratkaisukeskeisyyttä, psykoedukaatiota sekä dkt:ta soveltavin osin. Jokaiselle asukkaalle on nimetty omaohjaaja, joka toimii asukkaan lähimpänä tukihenkilönä. Myös asukkaiden läheiset ovat tärkeä osa asukkaan hoitoa ja kuntoutusta.

Aktiivista arkea

Kodin yhteinen viikko-ohjelma ohjaa ja rytmittää päivittäisiä toimintoja Ylätuvalla. Tavoitteena on monipuolinen ja virikkeellinen arki. Asukkaille suunnatut erilaiset toiminnalliset ja tavoitteelliset ryhmät täydentävät kodin arkea. Vuosittain laadittavan erillisen virkistyssuunnitelman avulla luomme positiivisia elämyksiä ja uusia kokemuksia, jotka erottuvat arjen rutiineista. Suunnittelussa huomioimme asukkaiden toiveita sekä mielenkiinnon kohteita. Henkilökunnallamme on käytössä talon auto erilaisten asiointien, retkien ja muun virkistyksen toteuttamiseen asukkaiden kanssa. 

Ammattitaitoinen henkilökunta

Ylätuvalla työskentelee palvelukodin toiminnasta vastaavan päällikön lisäksi sairaanhoitaja ja 7 ohjaajaa (lh/sosionomi) sekä 2 kotiavustajaa. Ohjaajat vastaavat asukkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä hoivan toteuttamisesta ihmisläheisellä tavalla. Ohjaajien jatkuva läsnäolo kolmessa vuorossa takaa turvallisen ympäristön asua ja elää vuorokauden ympäri. Psykiatrian erikoislääkäri käy Ylätuvalla säännöllisesti ja häntä voidaan lisäksi konsultoida tarvittaessa.