Hyppää sisältöön

Kuntien sijoituskyselyt, perhehoito: 044 494 0015 tai perhehoito@attendo.fi

Sijaisvanhempi tarjoaa lapselle turvallisen ympäristön

Sijaisperheitä tarvitaan lapsille, joiden ei ole mahdollista asua omassa kodissa. Lapsi muuttaa tulevaan sijaisperheeseen perheenjäseneksi. Sijaisvanhemmiksi etsimme tavallisia perheitä, joissa lapselle on aikaa ja tilaa. Ei siis tarvitse olla supersankari tai sosiaalialan ammattilainen voidakseen toimia sijaisvanhempana. Edellytyksenä sijaisvanhemmaksi ryhtymiseksi on, että oma elämä on tasapainossa. Sijaisperheellä tulee myös olla valmiutta toimia yhteistyössä lapsen biologisen perheen ja viranomaisten kanssa. 

Attendon perhehoitopalvelut tukevat sijaisperheitä ennen lapsen tuloa sekä koko sen ajan, kun lapsi on osa perhettä. Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan sijaisperheenä? Ota yhteyttä Hanna Heikkilä/Maria Holm p. 041 731 2996 / perhehoito@attendo.fi tai täytä Hae sijaisvanhemmaksi -yhteystietolomake ja olemme Sinuun yhteydessä.

 

Hae sijaisvanhemmaksi

Kokonaisvaltaista perhehoidon palvelua

Perhehoitopalveluumme sisältyy perheiden rekrytointi, koulutus ja tukipalvelut. Kannamme vastuun myös sijaisperheiden kouluttamisesta, työnohjauksesta ja muista tukipalveluista koko hoitosuhteen ajan. Lapsen sijoitus sijaisperheeseen on tutkimusten mukaan lapselle parempi ratkaisu kuin laitokseen sijoittaminen, minkä lisäksi perheeseen sijoittaminen on kustannustehokkaampi vaihtoehto kunnalle.

Tavoitteemme on aina toteuttaa onnistuneita sijaisperhevalintoja, jotta tarvetta lapsen uudelleensijoitukselle ei olisi. Tämä periaate on inhimillisintä lapselle ja vähentää laitossijoitusriskiä.

 

Tutustu omavalvontasuunnitelmaamme

Tietoa sijaisvanhemmille

Miten sijaisperheeksi ryhdytään?

Miten sijaisperheeksi ryhdytään?

Ennen lapsen tuloa perheeseen sijaisperhe käy läpi PRIDE-valmennuksen, joka antaa valmiudet uudenlaiseen perhe-elämään. Mikäli perhe valmennuksen jälkeen päättää ryhtyä sijaisperheeksi, saa jokainen perhe tehdä kasvatustyötä henkilökohtaisen työntekijän tukemana. Sijaisperhettä koulutetaan PRIDE-valmennuksen jälkeen perheen tarpeiden mukaisesti.

Koulutukset ja infotilaisuudet
 Tuemme sijaisperhettä kaikissa tilanteissa

Tuemme sijaisperhettä kaikissa tilanteissa

Attendon perhehoitopalveluiden oma lastensuojelun ammattilainen on sijaisperheen tavoitettavissa puhelimitse. Perheillä on lisäksi käytettävissä perhetyöntekijä perheen kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti esimerkiksi arkiseen apuun. Perheillä on myös mahdollisuus vertaistukeen Attendon perhehoitopalveluiden perheiden sekä Perhehoitoliiton alueellisten yhdistysten perheiden kanssa.

Tukipalvelut sijaisperheille

"Tärkeintä on ollut, että olemme aina saaneet helposti Attendon perhehoidon sosiaalityöntekijään yhteyden. Hänen kanssaan on voinut keskustella sijoitukseen liittyvistä asioista ja tarvittaessa pyytää neuvoa. Lisäksi tapasimme mentorin kanssa vuoden verran noin kerran kuussa. Hyvänä asiana on ollut myös Attendon koulutukset ja niihin osallistuminen mahdollisuuksien mukaan, sekä yhteiset toiminnalliset päivät lapsille."

Perhehoitajana Attendolla

Oulu