Hyppää sisältöön

Muutosblogi: Näin muutosmatkamme etenee

23.2.2021
Attendo on aloittanut muutosmatkan. Bloggaamme muutoksestamme, sen onnistumisista ja haasteista. Tuoreessa blogitekstissään toimitusjohtajamme Virpi Holmqvist kertoo jo tehdyistä muutoksista, sekä muutosmatkamme seuraavista tärkeistä askelista.

Jaa

Starttasimme Attendon muutosmatkan, koska toimintakulttuurimme kaipasi näkökulman muutosta ja moni toimintamallimme päivittämistä. Matkamme on siis yhdistelmä kulttuurin muuttamista ja asioiden kehittämistä, mikä jäi nopeina kasvun vuosina vähemmälle. Kerron tässä kirjoituksessa, mitä olemme jo tehneet ja mitä on edessä tämän kevään aikana.  

Muutosmatka ja toimintakulttuurimme muuttaminen

Vierailin syksyllä kaikissa Attendon aluekokouksissa kertomassa Attendo-kotien johtajille miksi muutosmatkalle lähdetään, miten se etenee ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Suurin osa attendolaisista on jo kuullut muutosmatkasta omalta esimieheltään. Tietoa muutosmatkasta olemme jakaneet kaikkien saataville tämän muutosblogimme lisäksi Kohtaamisia Attendolla -podcastissa ja mikä tärkeintä, sisäisessä mobiilisovelluksessamme, ATSOssa. Sen on ladannut omaan puhelimeensa jo yli 7000 attendolaista. 

Kevään aikana kaikki attendolaiset pääsevät osallistumaan asiakaskokemus- eli ASKO-karttakeskusteluun, jossa käsitellään muutosmatkan tärkeitä aiheita. Keskustelut jatkuvat kvartaalikeskusteluina muutosmatkan teemojen, kuten hyvien kohtaamisten äärellä. 

Attendo-kotien johtajat ovat aloittaneet heitä varten räätälöidyn esihenkilökoulutuksen. Kaikille attendolaisille nämä ohjelmat näkyvät parempina johtamispalveluina ja esimerkiksi 100% vastuu -karttakeskusteluina. 

Koska muutosmatka etenee teko ja kohtaaminen kerrallaan, jokaisella Attendo-kodilla on jatkossa oma kehittämissuunnitelma, jonka johtaja ja työntekijät tekevä ja toteuttavat yhdessä. Kehittämissuunnitelma on osa omavalvontasuunnitelma, joka on tärkeä osa palveluidemme laadun toteuttamista ja seurantaa. 

Askel kerrallaan

Muutosmatkallamme meidän on tärkeää pitää mielessä, että maratonkin juostaan askel kerrallaan. Meillä on unelma: haluamme olla alan arvostetuin ja halutuin yhtiö Suomessa. Unelmamme toteutuu yksi askel ja teko kerrallaan. Koska vain keskustelemalla voi syntyä yhteinen todellisuus, jatketaan keskustelua! 

 

Ystävällisesti

Virpi Holmqvist

Toimitusjohtaja, Attendo Suomi