Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Muistisairaan läheisenä läsnä hoivakodin arjessa

16.6.2022

Kun muistisairas muuttaa hoivakotiin, läheinen on tervetullut olemaan läsnä myös hoivakodin arjessa. Mutta miten hoivakodin henkilökunta voi paremmin ottaa läheiset huomioon toiminnassaan ja millaisia mahdollisuuksia läheisillä on osallistua hoivakodin toimintaan? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustelemassa ovat sosionomi Emma Järvi ja Muistiliiton asiantuntija Outi Ronkainen.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Muistisairaan muutto hoivakotiin

16.6.2022

Mitä kaikkea liittyy hoivakotiin muuttoon? Miten hoivakotiin muuttaminen otetaan puheeksi muistisairaan kanssa? Miten hoivakotiin pääsee asumaan? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan yhdestä elämän tärkeimmistä muutoista.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast – Millainen on muistisairaan unelmien hoivakoti?

2.6.2022

Millaisia toiveita muistisairaalla henkilöllä ja tämän läheisellä on hoivakotiasumisen suhteen, millaista palvelua muistisairas toivoo hoivakodilta, miten hän haluaa tulla nähdyksi sairautensa edetessä, ja mitä tarkoittaa omannäköinen elämä silloin, kun muisti ei ehkä enää ole niin kirkas?

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Muistisairaan läheinen on useimmiten puoliso tai aikuinen lapsi

16.5.2022

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa kuullaan Muistiliiton asiantuntijoita ja muistisairaiden läheisiä. Artikkelissa kerrotaan lisätietoa muistisarauksista ja pohditaan millaisia tunteita muistisairaan läheinen kokee eläessään muistisairautta sairastavan rinnalla.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hoivapalvelut ihmisten kielelle

14.10.2021

Hoivapalveluiden etsiminen voi välillä olla vaikeaa, ja vastassa saattaa olla termiviidakko. Kuuntele podcastimme jakso, jossa kerromme hoivapalveluista ihmisten kielellä.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Miten hoiva-alaa ja sen toimijoita valvotaan?

8.9.2021

Millaisia valvontakäyntejä hoivakoteihin tehdään ja mitä niissä tapahtuu? Kuuntele podcastimme hoiva-alan valvontaan keskittyvä jakso.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Miksi hoiva-ala ei houkuttele opiskelijoita?

3.9.2021

Opiskelijoissa on hoitajapulan ratkaisu, mutta mitä tehdä kun ala ei houkuttele opiskelijoita? Onko mediassa esitetty kuva hoiva-alasta ainoa totuus? Kuuntele podcastimme suuri opiskelujakso, jossa mietimme, miten lisätä hoiva-alan vetovoimaa!

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla - podcast: Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa

24.8.2021

Mistä osaajia hoiva-alalle, kun väestömme vanhenee ja työvoimasta on pulaa? Miten varmistamme että ulkomailta rekrytoidut osaajat viihtyvät meillä töissä? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevast, kuuntele työperäistä maahanmuuttoa käsittelevä jaksomme!

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus

18.8.2021

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevasti.Attendolla asuu monia kehitysvammaisia ja vammautuneita ihmisiä. Miten vammaisen henkilön itsemääräämisoikeus toteutuu palveluasumisessa ja mikä on normaaliuden periaate? Kuuntele jakso!

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hyvä ruoka osana hyvää hoivaa

12.8.2021

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevasti. Kakkoskauden avausjaksossa aiheensa on ruoka.

Lue lisää