Hyppää sisältöön

Olet lämpimästi tervetullut asumaan Attendo-kotiin!

Attendo tarjoaa asumis-, tuki-, ohjaus ja hoivapalvelua ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, vammaisille ja vammautuneille henkilöille.

Attendolle pääsee asumaan hyvinvointialueen kautta, palvelusetelillä tai itsemaksavana asiakkaana. Asumispalvelun tarve kartoitetaan hyvinvointialueen palveluohjauksessa. Ota ensin yhteyttä oman tai läheisesi hyvinvointialueen palveluohjaukseen ja pyydä palvelutarpeen kartoitusta. Itse maksavien asiakkaiden palvelutarpeen kartoitus tehdään Attendolla.

Kysy lisätietoja Attendon hoiva- ja palvelukodeista Attendo-kotien johtajilta tai aluepäälliköiltämme. Meillä on vapaita asukaspaikkoja!

Yhteystiedot

Näin löydät sopivan Attendo-kodin

Asiakkaillamme voi olla erilaisia tarpeita tuettuun asumiseen liittyen. Attendo-kodeissa läheisesi voi elää omannäköistä elämää oman toimintakyvyn mukaisesti. Osaava henkilöstömme on aina lähellä, tukemassa ja huolehtimassa asiakkaidemme tarpeista. Voitte tutustua hoiva- ja palvelukotiemme kuvauksiin verkkosivuillamme tai ottamalla meihin yhteyttä. Attendo-koteihin on mahdollista tulla myös tutustumaan muuttopäätöstä harkittaessa. Olette lämpimästi tervetulleet tutustumiskäynnille!

Attendo-kodissa asukkaamme voivat elää omannäköistä, täyttä elämää oman toimintakykynsä puitteissa. 

Etsi sopiva Attendo-koti

Usein kysytyt kysymykset

Kun muuton hetki koittaa

Mitä hoivakotiin tai palvelukotiin muuton hetkellä tulee ottaa huomioon? Lue lisää Tervetuloa Attendo-kotiin oppaistamme.


Tervetuloa hoivakotiin
Tervetuloa mielenterveyskuntoutujien palvelukotiin

Miten ikäihmisten hoivakotiin pääsee asukkaaksi

1

Ota yhteyttä oman tai läheisesi hyvinvointialueen palveluohjaukseen. Löydät oikean henkilön hyvinvointialueen verkkosivujen kautta tai soittamalla hyvinvointialueen vaihteeseen. Hyvinvointialue arvioi palvelutarpeen ja asukkaan tulot ja tekee sen perusteella päätöksen jatkosta. Sinun tai läheisesi on mahdollista saada paikka myös muualta kuin nykyisestä asuinkunnasta.

Hyvinvointialueet kartalla (stm.fi)
2

Päätös palvelutarpeesta lähetetään sinulle kirjallisena 3 kk:n kuluessa. Hyvinvointialue voi joko osoittaa tietyn hoivakodin tai saadessasi palvelusetelin voit itse valita haluamasi kodin. Sinä ja läheisesi olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan Attendo-kotiin ennen valintapäätöstä. Voit olla yhteydessä Attendo-kodin johtajaan ja sopia tutustumiskäynnistä.

Löydä alueesi Attendo-kodit
3

Kun sinulle on löytynyt sopiva hoivakoti, pääset muuttamaan uuteen kotiisi. Voit sopia muuttoon liittyvistä käytännön asioista hoivakodin johtajan kanssa ja sinulle tehdään henkilökohtainen hoito- ja palvelusuunnitelma. Attendo-kodissa asumiseen ja hoivaan on oikeus saada myös erilaisia tukia, esimerkiksi eläkkeen saajan asumistukea.

Lue lisää yhteiskunnan tuista ja palvelumaksuista

Asukkaan polku hoivakotiin

Katso kuva isompana täältä

Millaista ruokaa Attendo-kodeissa tarjotaan?

Tarjoamme Attendo-kodeissa monipuolista ja terveellistä kotiruokaa, joka valmistetaan omissa keittiöissämme. Käytämme neljän viikon kiertävää ruokalistaa, jonka reseptit on suunniteltu keittiöalan ammattilaistemme toimesta hoivakodin ja palvelukodin asukkaillemme sopivaksi ja viralliset ruokasuositukset huomioiden. Ruokaa tarjotaan viisi kertaa päivässä: aamupala, lounas, kahvi/välipala, päivällinen ja iltapala. Yöpalaakin saa, jos nälkä yllättää kesken unien. Huomioimme myös juhlapyhät, teemapäivät sekä asiakkaidemme syntymäpäivät. 

Ruokalista ikäihmisten hoivakodeissa Vammaispalvelujen ja mielenterveyspalvelujen ruokalista

Attendon tyytyväisyyslukuja 2024 (NPS)

Asukastyytyväisyys: 47

Asiakasuskollisuus/suositteluhalukkuus, asteikko -100 - +100

Läheistyytyväisyys: 50

Asiakasuskollisuus/suositteluhalukkuus, asteikko -100 - +100

Henkilöstötyytyväisyys: 35

Suositteluhalukkuus, asteikko -100 - +100

Hoivapalveluiden valvonta

Hoivapalveluita valvovat Valvira, Aluehallintovirastot ja hyvinvointialueet. Valvonta on osa arkista toimintaa hoiva-alalla ja sen vuoksi valvonnan avaamisen kynnys on – kuten sen pitääkin – hyvin matala. Esimerkiksi läheisen tai työntekijän tekemä ilmoitus voi johtaa valvonnan avaamiseen. Valvonta ei vielä itsessään tarkoita, että toimintayksikön toiminnassa olisi epäkohtia tai puutteita mutta on hyvä, että kaikki ilmoitetut asiat tarkistetaan viranomaisten toimesta. Lue lisää hoivapalvelujen valvonnasta: 

Tietoa valvonnasta