Hyppää sisältöön

Muistisairaus koskettaa meistä useita

Kuinka kohdata muistisairas, kun ennen niin tutulta tuntunut ihminen on nykyisin kuin eri ihminen? Entä mistä löytää luotettavaa tietoa muistisairauksista?

Muistisairaudet koskettavat lähes 200 000 suomalaista ja heidän läheisiään. Suuri osa Attendo-kodeissa asuvista ikäihmisistä sairastaa jotakin etenevää muistisairautta. Haluamme varmistaa, että jokainen asukkaamme saa elää hyvää, omannäköistä arkea, muistisairaudesta huolimatta. Siksi meille on tärkeää vahvistaa myös henkilöstömme osaamista. Vaikka muistisairaus voi muuttaa ihmistä ja hänelle aiemmin ominaisia toimintamalleja, muistisairaalla on edelleen paljon vahvuuksia, joiden varaan kohtaamisia voi rakentaa. 

Tältä sivulta löydät Muistiliiton kanssa tuottamiamme sisältöjä, jotka tarjoavat tietoa muistisairauksista ja tukea muistisairauksien ymmärtämiseen. Voit myös aina kääntyä Attendo-kodin johtajan tai henkilökunnan puoleen. Me autamme ja tuemme sinua ja läheistäsi mieltänne askarruttavissa kysymyksissä.

Attendon ja Muistiliiton yhteistyö vahvistamassa kohtaamisia

Kohtaamiset asukkaidemme ja heidän läheistensä kanssa ovat Attendon sydän. Yhteistyössä Muistiliiton kanssa pääsemme keskittymään kohtaamisiin entistä vahvemmin – siihen, kuinka tärkeää on kohdata muistisairas ja tämän läheinen pysähtyen, läsnäollen ja kuunnellen. Yhteistyön ansiosta pystymme myös tarjoamaan työntekijöillemme tukea muistisairaan kanssa toimimiseen sekä oppeja ja koulutusta, jotka syventävät heidän ammattitaitoaan. 

Yhteistyön tuloksena olemme tuottaneet lukuisia artikkeleita sekä jaksoja Kohtaamisia Attendolla -podcastiin. Sisällöt tarjoavat monipuolisesti kiinnostavaa tietoa vuorovaikutuksesta ja kohtaamisista muistisairaan kanssa. Lisäksi tuemme työntekijöitämme Muistiliiton kanssa toteutetulla sisäisellä koulutuksella.

Lue lisää yhteistyöstä

Miksi muistisairaan mieli muuttuu?

Miksi muistisairaan mieli muuttuu?

On aivan tavallista, että meidän ihmisten mieli muuttuu välillä. Kun käytös tai tahto muuttuvat muistisairauden myötä, kuinka kohdata muistisairas mahdollisimman kunnioittavasti ja arvostaen?

Lue lisää
Muistisairaan kohtaaminen

Muistisairaan kohtaaminen

Muistisairaan kohtaamisessa tärkeintä on läsnäolo ja arvostus. Tutustu muistisairaan kohtaamisen kulmakiviin, joiden avulla pystymme olemaan aidosti läsnä ja ottamaan huomioon muistisairaan tarpeet ja toiveet.

Lue lisää
Intervallihoito

Intervallihoito

Intervallihoito eli vuorohoito tai lyhytaikaishoito tarkoittaa lyhytaikaista hoitoa, joka toteutuu kodin sijaan esimerkiksi hoiva-asumisen tiloissa. Intervallihoidolla voidaan tukea muistisairaan ihmisen toimintakykyä ja omaishoitajan jaksamista.

Lue lisää

Muistiliitto

Muistiliitto on valtakunnallinen muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Liiton tarkoituksena on edistää muistisairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja hyvinvointia. Alueelliset Muistiyhdistykset ja Muistiluotsit tarjoavat ympäri Suomen palveluitaan ja vertaistukea muistisairaille ja heidän läheisilleen.

Löydä lähin Muisti-yhdistys

Kohtaamisia Attendolla -podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa puhutaan avoimesti hoiva- ja sosiaalialasta. Tuorein kausi on tuotettu yhteistyössä Muistiliiton kanssa. Jaksoissa käsitellään niin muistisairaan itsensä kuin läheisten näkökulmalta kohtaamisia ja muistisairauden herättämiä tunteita.

Tutustu jaksoihin ja kuuntele
Usein kysyttyä ikäihmisten hoivasta

Usein kysyttyä ikäihmisten hoivasta

Mistä asumisen hinta hoivakodissa muodostuu? Mitä tukia voin saada asumiseen? Miten voin saada palvelusetelin? Tällä sivulla voit lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien ikäihmisten hoivaa ja asumista.

Usein kysyttyihin kysymyksiin