Hyppää sisältöön

Mitä me teemme?

Attendo on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten hoivapalveluiden yksityinen tuottaja. Meillä on Suomessa noin 430 hoiva- ja palvelukotia, jotka tarjoavat hoivaa, kuntoutusta, asumispalveluita sekä ateria- ja puhtauspalveluita noin 12 000 suomalaiselle. Tämän lisäksi tarjoamme terapiapalveluita, kuten fysio- ja puheterapiaa, sekä toimimme hyvinvointialueiden kumppanina lastensuojelussa. Jokaisen asiakkaamme tulee saada tarvitsemansa palvelut itselleen sopivalla tavalla. Kaikkea toimintaamme ohjaavat arvomme: osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen. 

Tutustu palveluihimme

Attendon omavalvontaohjelma

Attendo Suomi Oy:n (konserniyhtiöineen) omavalvontaohjelma kertoo, millaisilla toimenpiteillä toteutamme omavalvontaamme ja seuraamme sen toteutumista. Omavalvontaohjelmamme pitää sisällään jokaisen Attendo-kodin omavalvontasuunnitelmat, jotka toimivat toimintamme ja laadunhallinnan kehittämisen työkaluina.

Tutustu omavalvontaohjelmaamme

Attendon missio

Missiomme Vahvistamassa ihmistä on olemassaolomme ja toimintamme tarkoitus.

Meille Vahvistamassa ihmistä tarkoittaa sitä, että jokainen ihminen tuntee:

 • Että häntä on kuunneltu ja osallistettu
 • Että häntä on kohdeltu kunnioituksella ja lämmöllä
 • Että häntä on kannustettu itsenäisyyteen
 • Että hänen olonsa on turvallinen
 • Että hänen elämänlaatunsa on parantunut

Arvomme

Välittäminen

Saamme ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi. Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta ja autamme asukkaitamme elämään omannäköistä, täyttä elämää. Kuuntelemme, kehumme, kiitämme, kannustamme ja korjaamme. Työskentelemme tiiminä ja tuemme työkavereita

Osaaminen

Pyrimme aina ymmärtämään jokaisen ihmisen tarpeita ja toiveita. Teemme oikeita asioita oikeaan aikaan. Pienet asiat ovat ratkaisevia: pidämme huolta niistä. Kehitämme ja otamme opiksi: näemme ratkaisuja, emme ongelmia.

Sitoutuminen

Kun tulen tietoiseksi, tulen vastuulliseksi. Meillä on tekemisen meininki: pidämme lupauksemme ja tartumme toimeen ripeästi. Teemme aina työmme mahdollisimman hyvin. Olemme ylpeitä työstämme ja siitä, että olemme attendolaisia

Attendon historia

Ruotsissa Attendon juuret ulottuvat vuoteen 1985, jolloin aloimme tarjota kotihoidon palveluita Tukholman lähellä Danderydissä. Viisitoista vuotta myöhemmin Suomessa neljä lääkäriä perusti MedOne-nimisen terveyspalveluyrityksen. Suomalainen ja ruotsalainen osaaminen yhdistyivät vuonna 2007, kun MedOnesta tuli osa Attendoa. Yhtiö listattiin Tukholman pörssiin vuonna 2015. Toiminta on sittemmin laajentunut Tanskaan eli olemme vahvasti pohjoismainen toimija. Attendon Suomen terveyspalvelut myytiin Terveystalolle vuonna 2018, jonka jälkeen olemme keskittyneet monipuolisiin hoivapalveluihin.  

Vuonna 2021 perustimme julkisia ateriapalveluita hyvinvointialueille tarjoavan Vireko Oy:n. Vuonna 2022 ostimme kuntoutuspalveluita tarjoavan Kaunialan sairaala Oy:n ja kansainvälisiä rekrytointipalveluita tarjoavan Silkkitie Oy:n sekä kotihoitopalveluita Päijät-Hämeessä tarjoavan Aurio Hoivan. Tytäryhtiömme laajentavat ja monipuolistavat palveluvalikoimaamme ja ovat yksi osoitus siitä, että haluamme palvella Suomea ja suomalaisia eri tavoin myös tulevaisuudessa.

Tutustu tytäryhtiöihimme

Vireko

Vireko valmistaa maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa asiakkaiden toiveita kuunnellen hyvinvointialueiden ja kuntien kumppanina.

vireko.fi

Aurio

Aurio Hoiva on tarjoaa kotihoito- ja terveydenhoitopalveluja Päijät-Hämeen alueella Lahdessa ja Orimattilassa.

aurio.fi

Kaunialan Sairaala

Kaunialan Sairaala on arvostettu kuntoutussairaala Kauniaisissa, Uudellamaalla.

kauniala.fi

Silkkitie

Silkkitie on kansainväliseen rekrytointiin keskittynyt yritys.

silkroad.fi

Attendo Suomi -konsernin taloudelliset tunnusluvut 2023

Attendo Suomen koko vuoden 2023 liikevaihto kasvoi 22,7 % ollen 911,2 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto päätyi 48,0 miljoonaan euroon ja nousi edellisvuoden tasoon (-10,4 milj. euroa) nähden.  

Attendo Suomen 2023 luvut (suluissa 2022 luvut):   

 • Liikevaihto 911,2 miljoonaa euroa (742,7 m€)
 • Liikevaihdon kasvu 22,7 % 
 • Oikaistu liikevoitto 48,0 miljoonaa euroa (-10,4 m€) 
 • Oikaistu liikevoittomarginaali 5,3 % (-1,4 %)  

Vuoden 2023 aikana liiketoiminta kääntyi viimein kestävään suuntaan. Taloudellisesti vahvalla pohjalla oleva tulos mahdollistaa investoinnit uusiin hoivakoteihin, mikä on välttämätöntä tulevien vuosien palvelutarpeiden tyydyttämiseksi. Lisäksi tämä mahdollistaa investoinnit toiminnan kehittämiseen, kuten esimerkiksi teknologian hyödyntämisen laajempaa pilotointia ja yhteisöllisen palveluasumisen kehittämistä.

Lue uutinen vuoden 2023 tuloksesta

Verojalanjälkemme

Vuonna 2021 Attendo-konserni maksoi ja tilitti Suomeen veroja ja veroluonteisia maksuja 182,5 miljoonaa euroa:

 • Työnantajamaksut: 75 milj. euroa
 • Palkoista pidätettyjen ja tilitettyjen ennakonpidätysten määrä: 63 milj. euroa
 • Ostojen ja investointien arvonlisävero: 43 milj. euroa
 • Yhteisövero: 0,6 milj. euroa
 • Kiinteistövero: 0,5 milj. euroa
 • Varainsiirtovero: 0,4 milj. euroa

Attendon tyytyväisyysluvut jatkavat kasvuaan

Attendo on systemaattisesti kehittänyt toimintaansa viime vuosina, ja positiiviset tulokset näkyvät juuri julkaistun tyytyväisyystutkimuksen tuloksissa. Parantuneiden lukujen taustalla on panostukset henkilöstön valmentamiseen, useiden eri toimintamallien vahvistaminen sekä investoinnit henkilöstö- ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Kyseessä on viides perättäinen tyytyväisyyskysely, jossa tulokset ovat kasvussa kaikkien sidosryhmien osalta.

Attendo Suomen henkilöstökyselyn NPS (Net Promoter Score) eli suositteluindeksi on 35 (vuodesta 2019 parannus on +51 pykälää), asukastyytyväisyys NPS 47 (vuodesta 2019 parannus +18) ja läheistyytyväisyys NPS 50 (vuodesta 2019 parannus +35).

Kysely on tehty keväällä 2024.

NPS-luku kertoo asiakkaiden suositteluhalukkuudesta eli siitä, kuinka todennäköisesti he suosittelisivat yritystä, tuotetta tai palvelua ystävilleen tai kollegoilleen. Asteikko on välillä -100 ja +100. 

Lue lisää tyytyväisyyskyselystä

Kokemuksia ja arjen tarinoita Attendolta

Panu Mäenpään vieraskynä: Kun ei kaappiin tarvitsisi mennä hädän ja hoivan hetkellä

Omana itsenään oleminen ei ole vielä itsestään selvää meille kaikille, kaikissa tilanteissa. Upeaa kehitystä on yhteiskunnassamme tapahtunut yhdenvertaisuuden edistämisen saralla, mutta vielä vanhat tavat voivat tahtomattaankin aiheuttaa poissulkemisen tunnetta kohtaamisissa – myös hoiva-alalla.

12.6.2024

Pride-tunnelmaa Attendolla: Luomassa omannäköistä elämää

Kesäkuussa juhlistetaan Pride-kuukautta, ja myös Attendo-kodeissa ollaan mukana Pride-tunnelmissa. Helsinki Priden tämän vuoden teemana on rauha ja toivo: on tärkeää, että kaikilla on rauha kasvaa, mutta myös vanheta juuri sellaisena kuin on. Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Tässä artikkelissa pääsetkin lukemaan siitä, miten attendolaiset mahdollistavat asukkaillensa omannäköisen elämän.

3.6.2024

Mitä on yhteisöllinen asuminen Attendo-kodissa?

Ikäihmisten yhteisöllinen asuminen on herättänyt keskustelua viime aikoina. Kyseessä on ajankohtainen aihe, sillä väestö ikääntyy ja yhteiskunnan on löydettävä kestäviä ratkaisuja ikäihmisten asumisen ja hoivan järjestämiseen. Tässä artikkelissa kerromme mitä yhteisöllinen asuminen on ja minkälaista arki on kodissa?

28.5.2024

Sirkunhovin sairaanhoitajat kertovat – ”Päiviimme kuuluu usein paljon naurua ja hyvää fiilistä”

Sirkunhovin tiimivastaava-sairaanhoitaja Kirsi ja sairaanhoitaja Riina kertovat kokemuksistaan sairaanhoitajan työstä Attendolla. Miten Attendo on mahdollistanut heille oman ammattitaidon kehittämisen ja joustavan työympäristön?

7.5.2024