Hyppää sisältöön

Kun on aika muuttaa hoivakotiin

Attendo-kodin henkilökunta työskentelee asiakkaamme aidosti kohdaten. Meillä asiakas elää täyttä, omannäköistä elämää kodinomaisesti ja yhteisöllisesti. Attendo-koti on ikäihmisen koti, johon läheiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle. Attendo-kodit ovat joko uusia tai hiljattain remontoituja ja ne on suunniteltu ikäihmisten tarpeet huomioiden. Attendo-kodit sopivat sekä omatoimisille, kevyttä tukea kaipaaville että ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Erikoisosaamistamme on muistisairaiden ikäihmisten hoiva.

Palvelumme ikäihmisille

Ympärivuorokautinen hoiva

Ympärivuorokautinen hoiva on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja tukea vuorokauden ympäri, myös ilta- ja yöaikaan esimerkiksi muistisairauden vuoksi.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen, eli tavallinen palveluasuminen sopii ikäihmisille, jotka kaipaavat tukea ja turvaa arjessaan, kuten lääkehuollossa, peseytymisessä, mutta eivät ole ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa.

Lyhytaikainen asuminen

Hoivakodeissamme voi asua myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan loman tai oman kodin putkiremontin ajan.

Senioriasunnot

Senioriasunnossa asut omassa vuokra-asunnossasi ja voit ostaa tarvitsemasi yksilöllisesti suunnitellut palvelut suoraan kotiin.

Kotihoito

Kotihoidon tavoitteena on, että asukkaat asuvat omassa kodissaan turvallisesti mahdollisimman pitkään turvallisesti. Kotihoitoa saa myös senioriasuntoihin.

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Kuinka paljon hoivakodissa asuminen maksaa? Miten hoivakotiin pääsee asukkaaksi? Mietityttääkö joku muu seikka? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit olla suoraan yhteydessä haluamasi hoivakodin johtajaan.

Usein kysytyt kysymykset
Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Panostamme Attendolla maukkaaseen ja ikäihmisten ravitsemustarpeisiin sopivaan ruokaan sekä säännöllisiin ruokailuhetkiin. Suuressa osassa hoivakotejamme on oma kokki. Juhlapäivinä nautitaan kuhunkin päivään sopiva teema-ateria perinteitä kunnioittaen.

Tutustu ruokalistaamme

"Tämä on minun kotini. Minun on turvallista olla täällä, ja minusta huolehditaan."

Mies, 86 vuotta

Ollut asukkaana 3 vuotta

Tietoa muuttajalle

Hoivakodeissamme asukkaat saavat asua kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa ammattimainen hoiva on aina käden ulottuvilla. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan elämä laadultaan ja sisällöltään samankaltaisena kuin ennen meille muuttoa. Muistathan, että hoivakoteihimme voi tulla tutustumisjaksolle ennen päätöksentekoa.

Attendon hoivakodeissa asumiseen sekä tarpeesi mukaisiin hoito- ja tukipalveluihin on haettavissa erilaisia tukia ja etuuksia, kuten eläkkeensaajan asumistuki ja hoitotuki sekä kotitalousvähennys. Selvitämme yhdessä jokaisen asukkaamme kanssa, millaista tukea ja etuuksia asukkaalla on käytettävissään.

Muutto omasta kodista on suuri päätös ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on hoivakodissa tai palvelukodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet kattavasti tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Lataa opas tästä:


Polku uuteen kotiin -opas

Kokemuksia ja arjen tarinoita Attendo-kodeista

Ikäihmisellä on oikeus vaikuttaa hoivakodin valintaan

Ikäihmisellä on oikeus osallistua ja vaikuttaa palvelujensa suunnitteluun eli esimerkiksi siihen, mihin hoivakotiin hän muuttaa alkuperäisestä kodistaan. Lain mukaan hoivaa ja tukea tarvitsevia on kuunneltava ja heidän mielipiteensä ja toivomuksensa on asetettava etusijalle.

24.7.2024

Näin kansainvälisten osaajien kielen oppimista tuetaan Attendolla

Osaajapula sote-alalla on keskusteluttanut jo vuosia. Kun ihmiset ikääntyvät ja palveluiden tarve kasvaa, kasvaa myös tarve löytää uusia tekijöitä alalle. Attendolla olemme pitäneet pitkään selvänä, että pelkästään kotimaisin voimin emme pysty tähän haasteeseen vastaamaan.

3.7.2024

Täältä tulen: Filippiineiltä muuttanut lähihoitaja Keziah kertoo minkälaista on työskennellä Suomessa

Keziah, alun perin Filippiineiltä kotoisin oleva sairaanhoitaja saapui Suomeen 2,5 vuotta sitten. Hän on suorittanut lähihoitajan opinnot Suomessa ja työskentelee nyt lähihoitajana Attendo Hopeaharjussa. Lue Keziahin kokemuksista tarkemmin, miten työskentely uudessa maassa ja vieraalla kielellä on onnistunut.

26.6.2024

Kun päihteistä riippuvainen muuttaa naapuriin

Päihde- ja mielenterveysongelmista puhutaan nykyään enemmän kuin aikaisemmin ja asenteet ongelmia kohtaan ovat muuttuneet suvaitsevaisimmiksi. Silti aina ajoittain naapurustoissa, joihin on suunniteltu asumispalveluita päihderiippuvaisille, herää huoli ja kysymyksiä. Halusimme koota yhteen neljä tärkeintä asiaa, jotka on hyvä tietää, kun päihderiippuvainen henkilö muuttaa naapurustoon.

19.6.2024