Kun on aika muuttaa hoivakotiin

Attendo-kodin henkilökunta työskentelee asiakkaamme aidosti kohdaten. Meillä asiakas elää täyttä, omannäköistä elämää kodinomaisesti ja yhteisöllisesti. Attendo-koti on ikäihmisen koti, johon läheiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle. Attendo-kodit ovat joko uusia tai hiljattain remontoituja ja ne on suunniteltu ikäihmisten tarpeet huomioiden. Attendo-kodit sopivat sekä omatoimisille, kevyttä tukea kaipaaville että ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Erikoisosaamistamme on muistisairaiden ikäihmisten hoiva.

Tarjoamme ympärivuorokautista hoivaa, yhteisöllistä asumista, lyhytaikaishoivaa, senioriasumista ja kotihoitoa.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä

Kuinka paljon hoivakodissa asuminen maksaa? Miten hoivakotiin pääsee asukkaaksi? Mietityttääkö joku muu seikka? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit olla suoraan yhteydessä haluamasi hoivakodin johtajaan.

Usein kysytyt kysymykset
Alueelliset yhteystiedot

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on hoivakodeissamme yksityinen, tilava huone. Kyseessä on sinun oma kotisi, joten voit kalustaa huoneesi mielesi mukaan. Hoivakotimme ovat usein jaoteltu pienempiin ryhmäkoteihin, joiden sydän on tilava yhteistila. Kaipaatko lisätietoa palveluistamme omalla alueellasi? Kysy lisää aluepäälliköiltämme:

Alueelliset yhteystiedot
Tutustu ruokalistaamme

Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Panostamme Attendolla maukkaaseen ja ikäihmisten ravitsemustarpeisiin sopivaan ruokaan sekä säännöllisiin ruokailuhetkiin. Suuressa osassa hoivakotejamme on oma kokki. Juhlapäivinä nautitaan kuhunkin päivään sopiva teema-ateria perinteitä kunnioittaen.

Tutustu ruokalistaamme

"Tämä on minun kotini. Minun on turvallista olla täällä, ja minusta huolehditaan."

Mies, 86 vuotta

Ollut asukkaana 3 vuotta

Tietoa muuttajalle

Hoivakodeissamme asukkaat saavat asua kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa ammattimainen hoiva on aina käden ulottuvilla. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan elämä laadultaan ja sisällöltään samankaltaisena kuin ennen meille muuttoa. Muistathan, että hoivakoteihimme voi tulla tutustumisjaksolle ennen päätöksentekoa.

Attendon hoivakodeissa asumiseen sekä tarpeesi mukaisiin hoito- ja tukipalveluihin on haettavissa erilaisia tukia ja etuuksia, kuten eläkkeensaajan asumistuki ja hoitotuki sekä kotitalousvähennys. Selvitämme yhdessä jokaisen asukkaamme kanssa, millaista tukea ja etuuksia asukkaalla on käytettävissään.

Muutto omasta kodista on suuri päätös ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on hoivakodissa tai palvelukodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet kattavasti tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Lataa opas tästä:


Polku uuteen kotiin -opas

Kokemuksia ja arjen tarinoita Attendo-kodeista

Joni pääsi irti päihteistä Attendolla – ”Ennen minua ahdisti aina selvin päin, mutta ei enää”

Joni pääsi irti päihteistä Attendolla – ”Ennen minua ahdisti aina selvin päin, mutta ei enää”

Joni, 29, oli asunnoton päihteidenkäyttäjä, kun hänet tuotiin Attendon mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tehostetun palveluasumisen yksikköön Pornaisten Halkiaan. Attendolla elämä sai uuden suunnan.

13.2.2024

Epäonnistumiset kohtaamisissa alleviivaavat muutoksen tarvetta

Toiminnassamme on noussut esiin epäkohtia liittyen asukkaan hoitoon ja siihen, miten palautetta antanut läheinen on meillä kohdattu. Tämä alleviivaa sen muutoksen tärkeyttä, jonka eteen olemme tehneet töitä neljä vuotta. Asioiden pitää olla kunnossa kaikissa Attendon toiminnoissa ja työyhteisöissä.

22.1.2024

Presidentinvaalit ovat Attendo-kodin asukkaille tärkeä tapahtuma – muistisairaus ei ole este äänestämiselle

Presidentinvaalit ovat Attendo-kodin asukkaille tärkeä tapahtuma – muistisairaus ei ole este äänestämiselle

Ajankohtaisten asioiden seuraaminen ja niistä puhuminen on olennainen osa Attendo Sirkunhovin arkea. Politiikka herättää asukkaissa keskustelua ja mahdollisuus vaikuttaa valtakunnan asioihin on useimmille tärkeää.

4.1.2024

”Tiedän, että äidillä on turvallista asua siellä” – läheiset antoivat yli 3 000 kommenttia hoivan laadusta

Attendo-kodit saavat asukkaiden läheisiltä palautetta useita kanavia pitkin. Kahdesti vuodessa palautteita tulee kerralla tuhansittain tyytyväisyyskyselyjen yhteydessä. Tekoälyn avulla palautteita hyödynnetään asukkaiden hyväksi aiempaa paremmin.

29.12.2023

Palvelua eri tarpeisiin

Ympärivuorokautinen hoiva

Ympärivuorokautinen hoiva on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja tukea vuorokauden ympäri, myös ilta- ja yöaikaan esimerkiksi muistisairauden vuoksi.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllinen asuminen, eli tavallinen palveluasuminen sopii ikäihmisille, jotka kaipaavat tukea ja turvaa arjessaan, kuten lääkehuollossa, peseytymisessä, mutta eivät ole ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa.

Lyhytaikainen asuminen

Hoivakodeissamme voi asua myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan loman tai oman kodin putkiremontin ajan.

Senioriasunnot

Senioriasunnossa asut omassa vuokra-asunnossasi ja voit ostaa tarvitsemasi yksilöllisesti suunnitellut palvelut suoraan kotiin.

Kotihoito

Kotihoidon tavoitteena on, että asukkaat asuvat omassa kodissaan turvallisesti mahdollisimman pitkään turvallisesti. Kotihoitoa saa myös senioriasuntoihin.