Kun on aika muuttaa hoivakotiin

Attendo-kodin henkilökunta työskentelee asiakkaamme aidosti kohdaten. Meillä asiakas elää täyttä, omannäköistä elämää kodinomaisesti ja yhteisöllisesti. Attendo-koti on ikäihmisen koti, johon läheiset ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle. Attendo-kodit ovat joko uusia tai hiljattain remontoituja ja ne on suunniteltu ikäihmisten tarpeet huomioiden. Attendo-kodit sopivat sekä omatoimisille, kevyttä tukea kaipaaville että ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille. Erikoisosaamistamme on muistisairaiden ikäihmisten hoiva.

Tarjoamme ympärivuorokautista hoivaa, yhteisöllistä asumista, lyhytaikaishoivaa, senioriasumista ja kotihoitoa.

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyä

Kuinka paljon hoivakodissa asuminen maksaa? Miten hoivakotiin pääsee asukkaaksi? Mietityttääkö joku muu seikka? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Jos et löydä vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit olla suoraan yhteydessä haluamasi hoivakodin johtajaan.

Usein kysytyt kysymykset
Alueelliset yhteystiedot

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on hoivakodeissamme yksityinen, tilava huone. Kyseessä on sinun oma kotisi, joten voit kalustaa huoneesi mielesi mukaan. Hoivakotimme ovat usein jaoteltu pienempiin ryhmäkoteihin, joiden sydän on tilava yhteistila. Kaipaatko lisätietoa palveluistamme omalla alueellasi? Kysy lisää aluepäälliköiltämme:

Alueelliset yhteystiedot
Tutustu ruokalistaamme

Ravitsemus on osa hyvää hoivaa

Panostamme Attendolla maukkaaseen ja ikäihmisten ravitsemustarpeisiin sopivaan ruokaan sekä säännöllisiin ruokailuhetkiin. Suuressa osassa hoivakotejamme on oma kokki. Juhlapäivinä nautitaan kuhunkin päivään sopiva teema-ateria perinteitä kunnioittaen.

Tutustu ruokalistaamme

"Tämä on minun kotini. Minun on turvallista olla täällä, ja minusta huolehditaan."

Mies, 86 vuotta

Ollut asukkaana 3 vuotta

Tietoa muuttajalle

Hoivakodeissamme asukkaat saavat asua kodikkaassa ja turvallisessa ympäristössä, jossa ammattimainen hoiva on aina käden ulottuvilla. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan elämä laadultaan ja sisällöltään samankaltaisena kuin ennen meille muuttoa. Muistathan, että hoivakoteihimme voi tulla tutustumisjaksolle ennen päätöksentekoa.

Attendon hoivakodeissa asumiseen sekä tarpeesi mukaisiin hoito- ja tukipalveluihin on haettavissa erilaisia tukia ja etuuksia, kuten eläkkeensaajan asumistuki ja hoitotuki sekä kotitalousvähennys. Selvitämme yhdessä jokaisen asukkaamme kanssa, millaista tukea ja etuuksia asukkaalla on käytettävissään.

Muutto omasta kodista on suuri päätös ja uusi elämänvaihe voi mietityttää. Myös omaisilla voi herätä kysymyksiä, millaista läheisen elämä on hoivakodissa tai palvelukodissa. Polku uuteen kotiin -oppaaseen olemme keränneet kattavasti tietoa siitä, mitä hoivakotiin muuttaessa käytännössä tapahtuu. Lataa opas tästä:


Polku uuteen kotiin -opas

Kokemuksia ja arjen tarinoita Attendo-kodeista

Ylen reportaasi: Kehuja satelee, töitä ei – ulkomaalaistaustaiset hoitajaopiskelijat saavat kehuja ikääntyneiltä asukkailta ja läheisiltä

Yle vieraili kansainvälisessä työyhteisössä, jonka hoitajat saavat kiitosta ikääntyneiltä asukkailta ja heidän läheisiltään. ”He ovat rikkaus talolle: sydämellisiä, levollisia, huomaavaisia ja huolehtivaisia. Kielitaidosta huolimatta asiat ovat tulleet ymmärretyiksi. Sairaanhoitajan tärkein työkalu ei ole kieli, vaan sydän”, sanoo 94-vuotiaan asukkaan tytär.

14.9.2023

Valvojasta tuli valvottava: Maria Borg vaihtoi valvontaviranomaisen tehtävät hoivapalveluihin

Sosiaalialan moniosaaja Maria Borg haluaa parantaa ikääntyneiden hyvinvointia ja saada aikaan muutosta. Siksi hän hakeutui aikanaan aluehallintovirastoon valvomaan hoivapalvelujen tuottajia. Samasta syystä hän on nyt nykyisessä työssään ja auttaa hoivakotien johtajia johtamaan paremmin.

11.9.2023

”Kuin toiseen kotiin tulisi” - Toimiva työyhteisö on suuri voimavara ja hyvä tiimihenki heijastuu asukkaille ja läheisille

Attendo Suvisaaressa Torniossa uskotaan yhteistyön voimaan. Koko työyhteisön yhteinen tavoite on asukkaiden omannäköinen arki. Mukavien työkavereiden kanssa vietetään mielellään aikaa myös työajan ulkopuolella.

8.9.2023

Ikääntynyt mielenterveyskuntoutuja ansaitsee tulla kohdatuksi ja kuulluksi

Iäkkäät mielenterveyskuntoutujat ovat väliinputoajaryhmä, joille ei aina ole saatavilla tarpeellisia palveluja. Raision Ihalan Hovissa otetaan huomioon niin iän tuomat kuin psyykkisetkin haasteet.

4.9.2023

Palvelua eri tarpeisiin

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja tukea vuorokauden ympäri, myös ilta- ja yöaikaan esimerkiksi muistisairauden vuoksi.

Palveluasuminen

Kevyt tai tavallinen palveluasuminen sopii ikäihmisille, jotka kaipaavat tukea ja turvaa arjessaan, kuten lääkehuollossa, peseytymisessä, mutta eivät ole ympärivuorokautisen hoivan tarpeessa.

Lyhytaikainen asuminen

Hoivakodeissamme voi asua myös lyhytaikaisesti esimerkiksi omaishoitajan loman tai oman kodin putkiremontin ajan.

Senioriasunnot

Senioriasunnossa asut omassa vuokra-asunnossasi ja voit ostaa tarvitsemasi yksilöllisesti suunnitellut palvelut suoraan kotiin.

Kotihoito

Kotihoidon tavoitteena on, että asukkaat asuvat omassa kodissaan turvallisesti mahdollisimman pitkään turvallisesti. Kotihoitoa saa myös senioriasuntoihin.