Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Artikkelit ja blogit

Muutosblogi: Matka luottamuksen ansaitsemiseksi on pitkä

22.10.2020

Attendo on aloittanut muutosmatkan. Bloggaamme muutoksestamme, sen onnistumisista ja haasteista. Asiakaskokemus- ja viestintäjohtaja Susanna Paloheimo tarkastelee Luottamus & Maine -tutkimuksen tuloksia, ja niiden merkitystä muutosmatkallamme.

Lue lisää

Muutosblogi: Muutosmatkalla kohti unelmaamme

15.10.2020

Attendo on aloittanut muutosmatkan. Bloggaamme muutoksestamme, sen onnistumisista ja haasteista. Muutosblogimme aloittaa Attendo Suomen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Lue lisää

Lomautus antoi lentoemännän uralle uuden suunnan

8.10.2020

Lomautuksia kokeneita lentoemäntiä koulutettiin keväällä koronahätäavuksi sosiaali- ja terveysalalle. Maria Kankainen on yksi heistä. Maria kertoo, miten pääsi lomautuksen myötä toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa sosiaali- ja terveysalalle hakeutumisesta.

Lue lisää

Onni on vanheta

7.10.2020

Vanhustenviikkoa vietettään Attendo-kodeissa 4.10.-10.10. Vuoden teemana on "Onni on vanheta". Onnihetkiä on kodeissa koettu runsain mitoin.

Lue lisää

Miten kasvatamme yhdessä luottamusta vanhustenhoivaan?

11.9.2020

Etsimme Kuntamarkkinoilla yhdessä ratkaisuja luottamuksen kasvattamiseksi vanhuspalveluita kohtaan. Epäkohdat nousevat helposti esiin, vaikka pääasiassa alan arki sujuu hyvin.

Lue lisää

Vanhuspalveluita useammille välimallin palveluasumisella

11.9.2020

Vanhuspalveluiden rakennemuutoksella voidaan tarjota yhä useammalle yli 75-vuotiaalle turvaa ja palvelua. Muutos on tarpeen, sillä nykymenolla hoitajia tarvitaan 20 000 lisää ja rahaakin yli 2 mrd€. Attendo Tupa eli tavallinen palveluasuminen on jo olemassa oleva ratkaisu kunnille, kirjoittaa Attendon Pertti Karjalainen.

Lue lisää

Kohtaamiset ovat kaikkien yhteinen kieli

10.9.2020

Kohtaamisissa syntyy hyvä hoiva. Lähihoitaja-opiskelija Anniina Hyväriselle hyvä kohtaaminen on empatiaa, läsnäoloa ja kosketusta.

Lue lisää

Johtaminen, asenne ja ammattitaito luovat kivijalan hyvälle hoivalle

24.8.2020

Arvokas, omannäköinen elämä on jokaisen hoivakodissa asuvan oikeus. Arvostettu geriatrian professori, Jaakko Valvanne, totesi eilen Helsingin Sanomien haastattelussa, ”ettei hyvä hoito vaadi erityisen suuria resursseja, vaan kyse on ensisijaisesti asenteesta, ammattitaidosta ja hyvästä johtamisesta, joka tekee hoivayksiköstä myös palkitsevan työpaikan hoitajille”. Asukkaiden palvelutarpeen mukainen resurssi on lähtökohta laadukkaalle hoivalle, muutoin olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

Lue lisää

Johtaja palveluksessanne!

20.8.2020

Palveleva johtaja innostuu henkilöstön kehittymisestä. Attendo Kehräämökodin johtaja Eira Leino soveltaa työssään palvelevan johtamisen periaatteita.

Lue lisää

Tärkeintä on tuntea asiakkaat

12.8.2020

Joensuun Attendo Mansikin Instagram-tilillä vilisee upeita kuvia arjen keskeltä. Kesällä on puhallettu yhdessä saippuakuplia Villen kanssa, ikuistettu Eemelin seinälle luomat hirvitaideteokset ja käyty pyöräretkillä yhdessä. Kuvissa vilahtelee Mansikin asukkaiden lisäksi myös Mansikin henkilökuntaa. Henkilökunnan työtapa välittyy myös somen kautta: eletään normaalia, asukkaiden näköistä arkea ja tehdään yhdessä sitä, mitä asukkaat haluavat.

Lue lisää