Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Artikkelit ja blogit

Miksi muistisairaan mieli muuttuu?

14.7.2022

On aivan tavallista, että meidän ihmisten mieli muuttuu välillä. Myös muistisairaan mieli saattaa muuttua, ja se on suotava hänelle. Muistisairas kannattaa kohdata aina hyväksyvästi ja hetkessä. Tässä artikkelissa Muistiliiton asiantuntijat kertovat keinoja, joilla muistisairas kohdataan kunnioittavasti ja arvostaen tilanteissa, joissa ihmisen käytös tai tahto muuttuvat muistisairauden takia.

Lue lisää

Muistisairaan itsemääräämisoikeus

14.7.2022

Miten muistisairaan itsemääräämisoikeus voidaan varmistaa tilanteessa, jossa ihminen ei enää kykene ilmaisemaan itse mitä tahtoo? Muistiliiton asiantuntijat kertovat, millaisin keinoin hoivakodissa voidaan varmistaa, että muistisairasta tuetaan päätöksenteossa ja itsemääräämisoikeus toteutuu.

Lue lisää

Virve Huhtakangas palasi Attendolle pian lähtönsä jälkeen – ”Tunsin palaavani kotiin”

28.6.2022

Virve Huhtakangas aloitti Attendolla johtajana ensimmäisen kerran nelisen vuotta sitten. Haaveet uudesta veivät kokeilemaan työtä toisaalla, kunnes sydän veti takaisin Attendolle.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Läheisenä läsnä hoivakodin arjessa

21.6.2022

Kun muistisairas muuttaa hoivakotiin, läheinen on tervetullut olemaan läsnä myös hoivakodin arjessa. Mutta miten hoivakodin henkilökunta voi paremmin ottaa läheiset huomioon toiminnassaan ja millaisia mahdollisuuksia läheisillä on osallistua hoivakodin toimintaan? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustelemassa ovat sosionomi Emma Järvi ja Muistiliiton asiantuntija Outi Ronkainen.

Lue lisää

Attendo Siltalanpuistossa kukkii puutarha sisälläkin

17.6.2022

Attendo Siltalanpuistossa asukkaat voivat ihastella luonnon ihmeitä myös sisällä, sillä hoivakodin yhteisiin tiloihin on tuotu kiertokasvatukseen perustuva sisäpuutarha. Puutarhan vaikutuksia asukkaiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen havainnoidaan aktiivisesti.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Muistisairaan muutto hoivakotiin

16.6.2022

Mitä kaikkea liittyy hoivakotiin muuttoon? Miten hoivakotiin muuttaminen otetaan puheeksi muistisairaan kanssa? Miten hoivakotiin pääsee asumaan? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan yhdestä elämän tärkeimmistä muutoista.

Lue lisää

Muutosmatkamme etenee hyvin tyytyväisyyskyselyjen ja mainetutkimuksen perusteella

16.6.2022

Attendon toukokuussa toteutettujen tyytyväisyyskyselyiden tulokset kertovat, että olemme vaikeista olosuhteista huolimatta onnistuneet tänä keväänä etenemään muutosmatkallamme. Kevään tyytyväisyyskyselyissä kannustimme erityisesti avointen palautteiden antamiseen, ja niitä kerättiinkin ennätysmäärä, 7 400 kappaletta. Onnistuneet kohtaamiset näkyvät sekä asukkaiden että henkilöstön vastauksissa.

Lue lisää

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien oma festari Satakunnassa

13.6.2022

SataFestAndo järjestettiin ensimmäistä kertaa 9.6.2022 Köyliön Lallintalolla. Satakunnan alueen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien Attendo-kodit järjestivät päiväfestarit asukkaille, heidän läheisilleen ja yhteistyökumppaneille. Festivaalilla esiintyivät Portion Boys, Kake Randelin ja Rami Rafael.

Lue lisää

Onnea vastavalmistunut lähihoitaja!

7.6.2022

”Olkaa ennakkoluulottomia, rohkeita ja avoimia. Hoitoalalla on paljon muutakin näytettävää teille kuin se, mitä viime aikoina olemme saaneet lehdistä lukea. Kulkekaa rinta rottingilla mutta mieli nöyränä, leuka sopivasti pystyssä ja varmoina omasta tekemisen meiningistä ja ennen kaikkea, arvostakaa itseänne ja kollegoitanne ja omaa laajaa koulutustanne”, kirjoittaa Attendon hoivakoti Ventelän johtaja Nelli Törmänen puheessaan valmistuneille lähihoitajille.

Lue lisää

Mitä on intervallihoito?

6.6.2022

Intervallihoito eli vuorohoito tai lyhytaikaishoito tarkoittaa lyhytaikaista hoitoa, joka toteutuu kodin sijaan esimerkiksi hoiva-asumisen tiloissa. Intervallihoidolla voidaan tukea muistisairaan ihmisen toimintakykyä ja omaishoitajan jaksamista.

Lue lisää