Attendo toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty toistaiseksi.

Artikkelit ja blogit

Tapaamisbussi tuo läheiset turvallisesti lähelle

27.5.2020

Toukokuun aurinkoisena maanantaina Attendo Kaarlaaksokodin pihaan kaartaa Jari-Pekka Lehtisen minibussi. Aiemmin koululaisia kuljettanut minibussi on saanut perusteellisen desinfioinnin ja remontin myötä tärkeän uuden tehtävän: toimia ikäihmisten ja heidän läheistensä kohtaamispaikkana.

Lue lisää

Attendo-kotien vinkit: Sujuva arki

25.5.2020

Poikkeusolojen aikana on tullut puuhasteltua ulkona, keskitytty kauneudenhoitoon kotona ja herkuteltu lempiruuilla. Kuulostaako tutulta? Monen perheen arjesta tuttuihin asioihin paneudutaan myös Attendo-kodeissa.

Lue lisää

Attendo-kotien vinkit: Toimintakyvyn ylläpito

18.5.2020

Poikkeusolot ja niiden mukanaan tuoma vierailukielto ovat vaikuttaneet Attendo-kotien arkeen. Kekseliäs henkilökuntamme pyrkii ylläpitämään asukkaidemme toimintakykyä erilaisilla virkistäytymiskeinoilla ja hauskoilla harrasteilla myös silloin, kun vierailut Attendo-kodeissa ovat kiellettyjä. Keräsimme parhaat vinkit asukkaiden toimintakyvyn ylläpitoon Attendo-kodeissa.

Lue lisää

Äitienpäivä Attendolla - katso kuvakooste

11.5.2020

Äitienpäivää vietettiin Attendo-kodeissa täysin sydämin ja siihen valmistauduttiin huolellisesti.

Lue lisää

Viesti äitienpäiväksi

10.5.2020

Ihmisillä on ikävä toistensa luo, eikä lähestyvä äitienpäivä sitä helpota. Tästä syystä olemme Attendo-kodeissa valmistelleet äitienpäivää pieteetillä jo pidempään, ja tänään juhlistamme äitejä monin eri tavoin.

Lue lisää

Vappuiloa Attendo-kodeissa - katso kuvakooste

5.5.2020

Poikkeuksellista vappua juhlittiin Attendo-kodeissa perinteisin merkein.

Lue lisää

Hymy maskin takana – lähihoitajan arkea poikkeusoloissa

29.4.2020

Varautumistoimenpiteet ovat hoivakodeissa uusi normaali. Hoivahenkilökunta pyrkii ylläpitämään Attendo-kodeissa mahdollisimman tavallista arkea, myös poikkeusolojen aikana. Suu- ja nenäsuojaimet saattavat peittää hoitajan hymyn, ja läheisten ikävästä kannetaan huolta. Ilon hetkiä löytyy silti, esimerkiksi aamiaispöydästä.

Lue lisää

Mitä hoivakodeissa tapahtuu korona-aikaan

22.4.2020

Koronavirus on hyvin viheliäinen, vaarallinen ja voimakas vastustaja, sillä sitä ei voi nähdä, eikä siihen ole hoitoa tai rokotetta. Taistelu tätä vihollista vastaan on hyvin vaikeaa. Voitte uskoa, että jokainen työntekijämme ja johtomme tekee tällä hetkellä kaikkensa tässä taistelussa. Tämä kirjoitus on pitkä ja perusteellinen kuvaus arjestamme hoiva- ja palvelukodeissa koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Avaan myös poikkeuksellisesti tapahtumia entisessä hoivakodissamme Kiuruvedellä.

Lue lisää

Läheisten tuki lämmittää myös henkilökuntaa

9.4.2020

Koronavirustilanne on osoittanut, että vaikeina aikoina meillä suomalaisilla on tapana puhaltaa yhteen hiileen.

Lue lisää

Tärkein tehtävämme on suojella riskiryhmiä

1.4.2020

Lisäys 16.4.2020: Tämä blogiteksti on kirjoitettu 1.4.2020. Olemme tämän jälkeen päivittäneet useasti sisäistä ohjeistustamme Sosiaali- ja Terveysministeriön ohjeistuksia vastaaviksi. Nykyisessä ohjeistuksessa esimerkiksi vaaditaan suu- ja nenäsuojainten käyttöä kaikessa lähikontaktissa asiakkaiden kanssa. Attendo noudattaa STM.n ohjeistusta.

Lue lisää