Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Artikkelit ja blogit

Attendo Suomi on mukana tuomassa kiinnostavia televisiosisältöjä ikäihmisten arkeen

21.9.2021

Attendo Suomi on tuottanut yhdessä KotiTV:n kanssa fysio- ja toimintaterapiaohjelmia, sekä ikäihmisten oman keskusteluohjelman. Ohjelmat näkyvät syksyn 2021 aikana KotiTV:n kanavilla ja livestriimissä.

Lue lisää

Muutosblogi: Onni kaihtaa oikovaa

17.9.2021

Yksi yksittäinen kohtaaminen. Yksi yksittäinen teko. Niistä luottamuksen ansaitsemiseen tähtäävä muutosmatkamme koostuu. Kerron tässä kirjoituksessani sinulle, miten Attendon muutosmatka on edennyt sitten viime kevään.

Lue lisää

Keskustelu sitouttaa ihmiset uuteen kulttuuriin

16.9.2021

Attendon oli välttämätöntä aloittaa kulttuurinmuutos. Hyvinvointialueiden syntymisen myötä kulttuurien yhdistäminen ja uusien, yhteisten rakentaminen koskettaa kymmeniä tuhansia sote-alan ammattilaisia. Esityksessäni Kuntamarkkinoilla ja tässä tiivistelmässä jaan Attendon opit kulttuurinmuutoksen ensimmäisestä vuodesta, ole hyvä.

Lue lisää

Ympärivuorokautisen hoivan hinnoittelun on oltava kestävää ja reilua - yksityisiä ja julkisia hintoja on voitava avoimesti vertailla

15.9.2021

Vanhusten ympärivuorokautisesta hoivasta järjestetään tällä hetkellä yli puolet ostopalveluna. Ostopalvelua tuotetaan nyt julkiseen nähden noin 20 prosenttia edullisemmin. Tähän on useita syitä. Viimeisen kahden vuoden aikana toimiala on käynyt läpi useita muutoksia, jotka ovat merkittävästi nostaneet ympärivuorokautisen hoivan kustannuksia. Kunnat ostavat tämän palvelun paikoin jo nyt liian alhaisella hinnalla kustannuksiin nähden. Ei ole kestävää eikä reilua, että kunnat ja tulevaisuudessa hyvinvointialueet määrittelevät ostopalvelun hinnan perustuen historialliseen toteumaan, joka ei vastaa nykyistä eikä varsinkaan tulevaa kulurakennetta, kirjoittaa johtaja Pertti Karjalainen. Karjalainen piti aiheesta tietoiskuesityksen Kuntamarkkinat 2021 -tapahtumassa.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Miten hoiva-alaa ja sen toimijoita valvotaan?

8.9.2021

Millaisia valvontakäyntejä hoivakoteihin tehdään ja mitä niissä tapahtuu? Kuuntele podcastimme hoiva-alan valvontaan keskittyvä jakso.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Miksi hoiva-ala ei houkuttele opiskelijoita?

3.9.2021

Opiskelijoissa on hoitajapulan ratkaisu, mutta mitä tehdä kun ala ei houkuttele opiskelijoita? Onko mediassa esitetty kuva hoiva-alasta ainoa totuus? Kuuntele podcastimme suuri opiskelujakso, jossa mietimme, miten lisätä hoiva-alan vetovoimaa!

Lue lisää

Hoitajapulan ratkaisut ovat olemassa – kun tehdään yhdessä

25.8.2021

Kesän aikana uutiskynnyksen laajalti ylittänyt tieto vanhushoivan henkilöstöpulasta on ollut tiedossa jo vuosien ajan. Henkilöstöpula on niin vaikea, että joillain paikkakunnilla ikäihmiset eivät saa paikkaa hoivakodissa, koska työntekijöitä ei ole riittävästi. Pelkästään ympärivuorokautisiin hoivakoteihin tarvitaan 30 000 uutta hoitajaa tulevien yhdeksän vuoden aikana. Henkilöstöpulan ratkaisut ovat kuitenkin olemassa: niitä tulee tehdä yhdessä, ei kukin toimija omillaan.

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla - podcast: Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa

24.8.2021

Mistä osaajia hoiva-alalle, kun väestömme vanhenee ja työvoimasta on pulaa? Miten varmistamme että ulkomailta rekrytoidut osaajat viihtyvät meillä töissä? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevast, kuuntele työperäistä maahanmuuttoa käsittelevä jaksomme!

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus

18.8.2021

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevasti.Attendolla asuu monia kehitysvammaisia ja vammautuneita ihmisiä. Miten vammaisen henkilön itsemääräämisoikeus toteutuu palveluasumisessa ja mikä on normaaliuden periaate? Kuuntele jakso!

Lue lisää

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hyvä ruoka osana hyvää hoivaa

12.8.2021

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevasti. Kakkoskauden avausjaksossa aiheensa on ruoka.

Lue lisää