Hyppää sisältöön

Poikkeustila nimeltä korona

25.3.2020
Poikkeustila vaatii aina johdolta erityisen hyvää ennakoimista, viestintää ja myös välittämistä.  Näihin mekin olemme nyt keskittyneet viimeisten viikkojen aikana. 

Jaa

Päivittäinen varautumisoperaatiomme koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi Attendo-kodeissa on kestänyt nyt reilut kolme viikkoa. Pyrimme kaikin keinoin ehkäisemään koronavirustartunnat niin henkilökuntamme kuin meillä asuvien, noin kymmenen tuhannen suomalaisen keskuudessa. Olemme realisteja ja ymmärrämme, että edessä on se päivä, jolloin tartunta on meilläkin todellisuutta, vaikka teemme kaikkemme tämän estämiseksi.

Eilen annoimme koko henkilökunnalle vahvan suosituksen välttää sosiaalisia kontakteja ja matkustamista kotimaassa. Sitä on edeltänyt suuri määrä ohjeita, virtuaalisia kokouksia ja sisäistä viestintää.

Kokoonnumme päivittäin Teams-palvelussa valmius- ja/tai varautumisryhmämme kanssa operaation johtamisen merkeissä. Lisäksi vaihdamme joka toinen päivä tietoja Attendo-konsernin valmiusryhmän kanssa, joka työskentelee Tukholmassa. Kokemukset eri puolilta Suomea ja Skandinaviaa auttavat meitä valmistautumaan eri skenaarioiden toteutumiseen. Suomen varautumisoperaatiossa jo tehtyjen ja kirjattujen toimenpiteiden lista lähentelee sataa.

Attendo-kotien johtajat ovat valtakunnallisesti koolla Skype-palavereissa kaksi kertaa viikossa, palvelutoimintojen työntekijät kerran viikossa. Keskustelulle ja kysymyksille on paljon tarvetta. Ohjeita käydään läpi, vaihdetaan kokemuksia ja vastataan ajankohtaisiin kysymyksiin. Näiden yhteisten hetkien lisäksi aluejohtajamme ja aluepäällikkömme ovat jatkuvasti yhteydessä kotiemme johtajiin ja tiimit kokoontuvat virtuaalisesti töiden edistämiseksi, mutta myös etäkahvitaukojen merkeissä.

Annoimme jo varhain epidemian alkumetreillä läheisille vahvan suosituksen olla vierailematta Attendo-kodeissa. Saimme tähän myöhemmin hyvää taustatukea hallituksen päätöksestä kieltää vierailut asumispalveluyksiköissä.

Olemme aloittaneet tulevien kuukausien varalta keikkatyöntekijöiden rekrytoinnin ja tiivistäneet yhteistyötämme oppilaitosten kanssa. Keräämme päivittäin erityistä koronaoperaatioon liittyvää dataa Attendo-kotien tilanteesta, jotta osaamme varautua henkilöstömäärien muutokseen. Suojautumisvarusteiden osalta teemme yhteistyötä niin konsernin kuin viranomaisten kanssa.

Yhteistyö viranomaisten kanssa on laajaa ja sujuvaa. Työskentelemme viranomaisten kanssa niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisella tasolla. Hyvät keskusteluyhteydet ja ohjeiden päivittäminen yhteistyössä leimaavat tätä työtä. Kuten hallitus on ilmoittanut, myös yksityisten toimijoiden kapasiteettia otetaan tarvittaessa käyttöön. Tähän liittyen meillä on jo käynnissä useita neuvotteluita eri kuntien kanssa, jotka varautuvat käyttämään omia tilojaan sairaanhoidon tarpeisiin normaalia enemmän ja tarvitsevat siksi meiltä ns. väistötiloja.

Suuri kiitos kuuluu päivittäin Attendo-kodeissa työskenteleville. He pitävät yllä hyvää tunnelmaa ja huolehtivat meillä asuvista suomalaisista. Jokainen heistä on myös tartunnoilta suojautumisen ammattilainen. Yksi käytännön esimerkki: jokainen työntekijämme mittaa oman lämpönsä ennen työvuoroon tuloa.

Voit käydä tsemppaamassa Attendo-kodeissa asuvia ja työskenteleviä somessa Attendo-kotien Instagram-tileillä tai Facebookissa Attendo Suomi, Attendo Mummola, Attendo Kotola ja Attendo Mielekkäät -sivuilla.

Virpi Holmqvist
liiketoimintajohtaja
Attendo Suomi