Hyppää sisältöön

Uratarina: Aluepäällikkö Satu Remander-Hagman

12.11.2019

Jaa

Kuinka päädyit Attendolle töihin?

Kun valmistuin vuonna 2002 sairaanhoitajaksi, työskentelin aluksi useamman vuoden HUSissa lasten ja nuorten syöpä- ja verisairauksien osastolla. Halusin kasvaa ja kehittyä sairaanhoitajan tehtävässä vahvaksi kliiniseksi osaajaksi sekä empaattiseksi hoitotyön ammattilaiseksi, joka pystyy kohtaamaan niin ihmiselämän iloiset kuin vaikeatkin asiat. Huomasin kuitenkin pian voimakkaan tarpeeni vaikuttaa asioihin työyhteisössä. Vaikka olin hyvin nuori, tunnistin itsessäni kiinnostuksen johtaa ja kehittää hoitotyötä.

Heti kun se oli työkokemusvuosien puolesta mahdollista, lähdin jatko-opintoihin. Aavistelin, että tulevaisuuden johtamistehtävät ovat yhä enemmän ikäihmisten palvelusektorilla, joten lähdin rohkeasti kokeilemaan hoiva-alan esimiestehtäviä. Jälkikäteen voi nähdä, että jokainen työtehtäväni on ollut tärkeä askel kohti seuraavaa: Hetken aikaa toimin kotihoidossa vastaavana hoitajana, minkä jälkeen hakeuduin akuuttisairaalan apulaisosastonhoitajan tehtävään. Siitä ponnistin vuonna 2009 osastonhoitajaksi Helsingin kaupungille Kustaankartanon vanhustenkeskukseen, jossa viihdyin useamman vuoden ja opin paljon hyvästä ikäihmisten hoivasta. Pyrin edelleen viemään näitä oppeja omassa työssäni eteenpäin.

Attendolle hakeuduin vuonna 2012 Linnanharjun hoivakodin johtajan tehtävään Helsinkiin. Halusin kokea, millaista on johtaa omaa hoivakotia sekä nähdä, millainen toimija yksityinen sektori on osana palvelujärjestelmää. Sitä moovia en ole katunut yhtään.

Minkälainen urapolku sinulla on ollut Attendolla ja minkälaisissa tehtävissä olet toiminut?

Attendo on tarjonnut niin kiinnostavia työtehtäviä, että en ole yhtään vilkuillut muualle. Olen saanut toimia Attendolla erilaisissa tehtävissä ja se onkin ollut parasta. Aloitin hoivakodin johtajana, ja parin vuoden päästä minut pyydettiin vuodeksi laatu- ja kehitystiimiin. Sieltä palasin hetkeksi takaisin hoivakodin johtajaksi, mutta äkkiä tehtävät vaihtuivatkin palvelupäällikön tehtävään, jossa työskentelin kolme vuotta. Nyt marraskuun alussa ryhdyin mielenkiinnolla uuteen aluepäällikön työtehtävään, jossa vastaan oman alueeni toiminnasta ja taloudesta sekä toimin hoivakodin johtajien esimiehenä.

Työtehtävät Attendolla ovat olleet aina niin kiinnostavia, että olen viihtynyt työssäni erinomaisesti. Vaikka työ on ollut vaativaa ja työpäivät välillä todella pitkiä, olen onnistunut yhdistämään työn, perheen ja opiskelun sujuvaksi kokonaisuudeksi ilman, että olisi tarvinnut jäädä opintovapaalle. Vuonna 2015 valmistuin hallintotieteiden maisteriksi ja vuonna 2017 ammatilliseksi opettajaksi. Tällä hetkellä perehdyn palvelumuotoiluun ja LEAN-menetelmään.

Mitkä ovat työn parhaita puolia?

Alkuvuodet Linnanharjussa olivat haastavia, mutta yhdessä loistavan henkilökunnan kanssa saimme paljon kehitystä aikaan ja meillä oli mieletön draivi päällä. Linnanharjun kohdalla laadun, luottamuksen ja tuloksen aikaansaaminen on ollut urallani palkitsevinta. Uskon, että se huomattiin myös yrityksessä ja siitä avautui mahdollisuuksia uusiin tehtäviin. On ollut hetkiä, jolloin olen toiminut useammassakin roolissa yhtä aikaa.

Attendolla on tarjottu sen verran haasteita, että kyllästymään en ole vielä ehtinyt. Parasta on ollut työtehtävien monipuolisuus, vaikuttamisen mahdollisuus sekä itsenäinen työskentely. Hyvä fiilis ja palkitseva olo on tullut aina siitä, kun on onnistunut luottamuksen rakentamisessa niin asukkaiden, omaisten, tilaaja-asiakkaan kuin työntekijöidenkin kanssa.

Mihin asioihin ja kuinka Attendolla voi vaikuttaa omaan työhönsä?

Attendon matalassa organisaatiossa on ollut helppoa ja mahdollista vaikuttaa toiminnan kehittämiseen. Jos huomaa jotain kehitettävää, sen voi sanoa reilusti ääneen ja sitten vaan kääritään yhdessä hihat. Olen saanut osallistua monenlaisiin työryhmiin ja tutustua muihin Attendolla työskenteleviin ammattilaisiin. Olen todella iloinen, kun minulta kysytään neuvoa ja apua tilanteisiin. Tunnen silloin olevani erityisen tarpeellinen. Attendolla otetaan työ vakavasti, mutta tiukkapipoista touhua meillä ei ole. Hommia hoidetaan joustavasti, rennosti ja hyvällä huumorilla. Uskalletaan kokeilla ja erehtyä – se on tärkeä osa oppimista. Jokainen saa tehdä työtään omalla persoonallaan.

Mikä on parasta Attendolla työskentelemisessä?

On hienoa, että Attendolla nähdään osaaminen tärkeänä pääomana yritykselle ja tuetaan joustavasti työntekijöitä kehittämään itseään omassa työssään. Attendolla voi polkea läpi kokonaisen urapolun jos vain oma kunto kestää.

Omassa työssäni parasta on se, että saan käyttää hankkimaani osaamista monipuolisesti ja vapaasti monella osa-alueella: niin johtamisessa, kehittämisessä kuin opettamisessakin. Attendolla on myös ihania työkavereita sekä hallinnossa että hoivakodeissa. Meidän alueella on todella hyvä tiimi, jonka kanssa on kiva tehdä töitä. Hoiva-alan ympärillä on käyty tänä vuonna paljon keskustelua, mutta olemme Attendolla silti ylpeitä työstämme. Joka aamu on innostavaa herätä työpäivään!

Miten rentoudut tai harrastat vapaa-ajalla?

Ennen harrastin vapaa-ajallani opiskelua, mutta nykyisin osaan ottaa vähän rennommin. Työpäivän jälkeen on aina pakko päästä ulkoilemaan. Parasta vastapainoa työlle ovatkin metsälenkit Italian tryffelikoira Wäinön kanssa, monipuolinen liikunta ja lukeminen. On mukavaa myös seurata teini-ikäisen pojan harrastuksia. Tunnen suurta kiitollisuutta, kun saan viettää aikaa perheen kanssa kotona tai mökillä. Ne hetket ovat elämässäni kaikista arvokkaimpia.