Hyppää sisältöön

Attendo Fredrikanhovi menee perusteelliseen remonttiin ja asukkaille tarjotaan väliaikaiset kodit Attendo Laamannista ja Kaskiniitystä

13.6.2022
Toivoimme viimeiseen asti, ettei asukkaidemme tarvitsisi muuttaa remontin ajaksi pois omasta kodistaan, sillä muutto on ikääntyneelle aina raskas, vaikka muuttomatka ei olisikaan pitkä. Myös henkilökuntamme joutuu joustamaan. Korjaustoimista huolimatta Fredrikanhovissa on ollut turvallista asua, ja asukkaamme ovat eläneet täysipainoista hoivakotielämää, kertoo Attendon aluejohtaja Simo Saaranen.

Jaa

Porvoon Fredrika Runeberginkadulle vuonna 2017 valmistunut hoivakotikiinteistö menee remonttiin. Kiinteistössä toimii Attendon hoivakoti Fredrikanhovi. Kiinteistön omistaa Hoivatilat Oy.

Asukkaille on etsitty palvelun tuottajan Attendon ja tilaajan eli Porvoon kaupungin kanssa yhteistyössä väliaikainen asuinpaikka korjaustöiden ajaksi Attendo Laamannista Porvoosta ja Attendo Kaskiniitystä Sipoosta.

– Olemme seuranneet kiinteistön liikettä pidemmän aikaa useilla mittareilla. Kiinteistössä on jo tehty useita korjaustoimenpiteitä, mutta ne ovat nyt osoittautuneet riittämättömiksi. Näin ollen joudumme valitettavasti hetkellisesti poistamaan kiinteistön asuinkäytöstä remontin ajaksi, kertoo kiinteistöjohtaja Juhana Saarni Suomen Hoivatilat Oy:stä.

Kiinteistön omistaja on ollut tilanteesta yhteydessä Porvoon rakennusvalvontaan ja tiedottanut korjaustarpeista kiinteistössä vuokralla olevaa Attendoa ja Attendo palvelun tilaajaa Porvoon kaupunkia.

– Olemme pahoillamme asukkaille ja heidän omaisilleen väliaikaisesta muutosta aiheutuvasta vaivasta. Kartoitimme myös omia tilojamme Porvoossa, mutta niissä ei valitettavasti ole tällä hetkellä paikkoja vapaana. Olemme yhdessä Attendon kanssa löytäneet väliaikaisen kodin onneksi suhteellisen läheltä Porvoosta ja Sipoosta, kertoo Porvoon kaupungin vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Oksanen.

Hoivatilat Oy:n mukaan hoivakotikiinteistön raskaat maamassat yhdessä savisen maaperän kanssa ovat tuoneet painetta ja liikettä talon rakenteisiin. Vaikka liike on ollut hyvin pientä, on se aiheuttanut epävakautta ja halkeamia eri puolille rakennusta.

– Tarkastamme tontilla sijaitsevan rakennuksen perustusten kunnon ja vaihdamme osan maarakenteista nykyistä keveämpiin. Ensimmäisessä vaiheessa seuraamme, miten tekemämme toimenpiteet vaikuttavat ja tarvittaessa vahvistamme talon rakenteita lisää. Koska iso osa maamassoista vaihdetaan, uusimme samalla salaojat ja jätevesiviemärit. Muu tekniikka ja pumppaamot pyritään säilyttämään ennallaan. Myös talon sisäosissa tehdään korjauksia, Juhana Saarni kertoo.

Korjaustyöt valmistuvat arviolta loppuvuodesta 2022.

Lisätiedot:

Hoivatilat Oy, kiinteistöjohtaja Juhana Saarni, p. 040 354 2662, juhana.saarni@hoivatilat.fi

Attendo Oy, aluejohtaja Simo Saaranen, p. 040 550 7358, simo.saaranen@attendo.fi

Porvoon kaupunki, vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Kirsi Oksanen, p. 040 585 3357, kirsi.oksanen@porvoo.fi