Hyppää sisältöön

Attendo ja Turun ammatti-instituutti syventävät kumppanuuttaan

8.3.2021
Attendo ja Turun ammatti-instituutti ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on luoda uusia, laadukkaita ja innovatiivisia oppimisympäristöjä.

Jaa

Attendon ja Turun ammatti-instituutin yhteistyöllä on jo pitkä historia, jota nyt solmittu kumppanuussopimus syventää entisestään. Vastavuoroinen kumppanuusyhteistyö on osa Turun ammatti-instituutin ja alueen palveluntuottajien välistä strategista ja pitkäjänteistä yhteistyötä. Tavoitteena on kehittää yhteistyön systemaattisuutta ja koordinoida toimintaa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

− Attendo on Turun ammatti-instituutin sosiaali- ja terveysalan toinen kumppanuusyritys. Yhteistyö työelämän edustajien kanssa on tärkeä osa monipuolista ja joustavaa koulutustoimintaa. Yhteistyön avulla pyritään varmistamaan osaamisen ja työelämän osaamistarpeiden kohtaaminen. Turun ammatti-instituutti suunnittelee, kehittää ja toteuttaa perus- ja täydennyskoulutusta yhdessä kumppaneiden kanssa, kertoo palvelualuejohtaja Hannu Immonen Turun ammatti-instituutista.

Uudenlaisia urapolkuja lähihoitajakoulutukseen

Kumppanuusosapuolten yhteisinä tavoitteina on tuottaa uusia, laadukkaita ja innovatiivisia oppimisympäristöjä. Henkilökunnan osaamisen lisääminen ja uusien urapolkujen avaaminen ovat osa yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on myös edistää palveluntuottajan liiketoimintaa ja oppilaitoksen koulutus- ja kehittämistoimintaa. 

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksen houkuttelevuuden parantamiseen ja laadun varmistamiseen kohdistuu lähivuosina kasvavaa painetta. Hoitajien määrällinen tarve ylittää koulutettavien määrän lähivuosina ja koulutuksen lisäämiseen tarvitaan nyt uusia keinoja. Uudella kumppanuussopimuksella pyritään vastaamaan tähän tarpeeseen.

Yhteistyön myötä opiskelijat tulevat näkymään enemmän Attendon arjessa. Koulutusta tullaan järjestämään päivä-, ilta- ja oppisopimuskoulutuksena.

− Ensimmäinen Attendon oppisopimusopiskelijaryhmä aloittaa tällä viikolla. Elokuussa 2021 aloittaa työvaltaisin menetelmin opiskeleva lähihoitajakoulutuksen kummiryhmä, joka opiskelee pääosin Attendon tiloissa Villa Hirvensalossa hoitohenkilökunnan ja opettajan ohjauksessa. Tämä on aivan uudenlainen muoto opiskella, kertoo Turun ammatti-instituutin koulutuspäällikkö Tiina Tarr

Yhteistyö oppilaitosten kanssa on erittäin tärkeää Attendolle, jotta työvoiman saatavuus voidaan varmistaa myös tulevaisuudessa. 

− Odotamme innolla uusia opiskelijoita hoivakotiimme. Toivomme, että voimme tarjota nuorille osaajille miellyttävän ja innostavan alun työelämään, sanoo Attendon aluejohtaja Sari Laakso

Muita sopimuksessa mainittuja yhteistyön muotoja ovat opiskelijoiden työpaikkaohjauksen laadun kehittäminen. Tähän sisältyy muun muassa koulutuksia, asiantuntijayhteistyötä, alan markkinointia ja stipendiyhteistyötä.