Hyppää sisältöön

Tiedote: Attendo-konsernin ensimmäisen kvartaalin tulos on julkaistu

6.5.2020
Attendon Suomen liikevaihto jatkoi kasvua tammi-maaliskuussa 2020, mutta tulosta painoivat kasvaneet henkilöstökulut sekä uusien hoivakotien avaaminen. Attendo on maaliskuun alusta lähtien keskittynyt suojaamaan asukkaitaan ja työntekijöitään koronaviruspandemialta.

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 6.5. vuoden 2020 ensimmäisen kvartaalin tuloksen. Attendo Suomen tiedote on epävirallinen kooste konsernin pörssitiedotteesta, jonka pääset lukemaan täältä.

Vuoden 2020 tammi-maaliskuun aikana Attendo Suomen liikevaihdon kasvu jatkui vahvana. Kasvuun vaikuttivat pääosin vuoden 2019 ja 2020 aikana avatut hoiva- ja palvelukodit sekä positiivinen hinnan kehitys.

Ensimmäisen kvartaalin aikana Attendo Suomi avasi 11 uutta hoiva- ja palvelukotia, jotka tarjoavat yhteensä 393 asukaspaikkaa. Asukaspaikkojen kasvun odotetaan jatkuvan vuoden 2020 alkupuoliskon ajan, mutta hidastuvan vuoden loppupuolella.

Arvio koronaviruspandemian kustannusvaikutuksista Attendo Suomelle on noin viisi miljoonaa euroa vuodelle 2020. Vaikutusten odotetaan olevan voimakkaimmat toisella kvartaalilla eli tämän vuoden huhti-kesäkuussa. Kustannukset koostuvat merkittävissä osin suojavarustehankinnoista ja lisääntyneistä henkilöstökustannuksista.

“Tässä pandemiassa meidän tehtävämme on suojella arvokasta työtä tekevää henkilökuntaamme sekä asukkaitamme, joista suurin osa on yhteiskuntamme hauraimpia jäseniä”, sanoo Attendo Suomen talousjohtaja Henna Plit.

Attendo Suomen vuoden 2020 ensimmäisen kvartaalin luvut:
(suluissa vuoden 2019 ensimmäisen kvartaalin luvut)

  • Liikevaihto 144 miljoonaa euroa (129 milj. euroa)
  • Liikevaihdon kasvu 11,7 %
  • Oikaistu liikevoitto -2,1 miljoonaa euroa (5,6 milj. euroa)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali -1,5 % (4,3 %)

Haastattelupyynnöt pyydämme ystävällisesti osoittamaan viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvelle p. 044 596 5549 tai ilona.sammaljarvi@attendo.fi.