Hyppää sisältöön

Attendon Imatran hoivakodeissa vakavia vatsataudin oireita

13.2.2022
Neljässä Attendo-kodissa Imatralla on viikonlopun aikana todettu vakavia vatsataudin oireita osalla asukkaista ja työntekijöistä.

Jaa

Paikalliset viranomaiset selvittivät oireiden perusteella mahdollisia taudin lähteitä. Tiistaina 15.2. saatujen tulosten mukaan kyseessä on norovirus.

Nopeasti alkaneet, hyvin rajut oireet viittasivat aluksi yksittäisen, pilaantuneen ruoka-aineen aiheuttamaan ruokamyrkytykseen. Kaikkiin neljään Attendo-kotiin on toimitettu ruoka Attendon omasta keskuskeittiöstä, joka toimii Imatralla Attendo Koski -hoivakodissa. Attendon keittiöissä otetaan aina kaikista ruokaeristä omavalvonnan mukaiset näytteet, jotka pakastetaan mahdollisia tutkimuksia varten. Attendo oli maanantaina yhteydessä Imatran elintarvikevalvontaviranomaisiin, jotta näytteet voidaan tutkia.

Tilanne on rauhallinen, ja asukkaiden turvallisuudesta huolehditaan. Eksoten tehostettuun kotisairaanhoitoon oltiin viikonloppuna yhteydessä eräiden iäkkäiden asukkaiden suonensisäisestä nesteyttämisestä huolehtimiseksi. Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä tilanteesta ja heille kerrotaan sen etenemisestä.

Lisätieto- ja haastattelupyynnöt voi ystävällisesti osoittaa Attendon viestintään, viestinta@attendo.fi tai puh. 044 407 2011

Tiedotetta päivitetty 15.2.2022 kello 15.35: lisätty tieto tutkimusten tuloksista.