Hyppää sisältöön

Tutkimus: Attendon henkilöstö on omistautunutta ja kokee työnsä merkitykselliseksi

19.11.2019

Jaa

Toteutimme yhdessä Corporate Spiritin kanssa laajan henkilöstötyytyväisyystutkimuksen syksyllä 2019. Tutkimukseen vastasi 3 667 työntekijäämme. Tulokset ovat rohkaisevia. Uutuutena tämän vuoden kyselyssä selvitettiin työntekijöiden omistautuneisuutta ja siihen yhteydessä olevia tekijöitä.

Tuloksiamme verrattiin laajaan, Suomessa muilta työnantajilta kerättyyn aineistoon. Verrattuna muihin vastanneisiin Attendon työntekijöiden omistautuneisuus on korkeammalla tasolla. Attendolaiset kokevat työnsä hyödylliseksi ja mielenkiintoiseksi, minkä lisäksi he pitävät Attendon arvoja ja päämääriä tavoittelemisen arvoisina. Myös tyytyväisyys esimiestyöhön on valtakunnallista vertailutasoa korkeammalla.


”Laadukkaan toiminnan kivijalka on omistautunut ja hyvinvoiva henkilöstö. Tässä hoiva- ja palvelukotiemme johtajilla on merkittävä rooli. Onkin hienoa kuulla, että tyytyväisyys nimenomaan esimiestyön osalta on korkealla”, sanoo Attendon liiketoimintajohtaja Virpi Holmqvist.


Erityisen tyytyväisiä oltiin esimieheltä saatuun palautteeseen sekä siihen, että henkilöstöä kuullaan heitä koskevissa päätöksissä. Vaikka tulokset ovat rohkaisevia, kehityskohteitakin löytyy. Verrattuna edelliseen tutkimukseen attendolaiset kokevat työnsä aiempaa stressaavammaksi.


”Otamme tämän palautteen vakavasti. Attendolla on tapahtunut tänä vuonna merkittäviä uudistuksia, joiden jalkauttamiseen menee aikaa. Uskon vakaasti, että tekemillämme muutoksilla saamme positiivista kehitystä aikaan myös tällä osa-alueella”, Holmqvist kuvaa.


Attendolla on käynnissä vastuullisuusohjelma, joka tähtää hoivan laadun ja henkilöstön työhyvinvoinnin jatkuvaan parantamiseen. Vastuullisuusohjelma koostuu lyhyen ja pitkän aikavälin kehitystoimenpiteistä.


”Haluamme parantaa henkilöstömme työhyvinvointia ja palvelumme laatua entisestään sekä vahvistaa vuorovaikutusta kaikkien sidosryhmiemme kanssa. Tutkimuksen tulokset ovat tärkeässä roolissa tulevissa kehityshankkeissamme”, Holmqvist päättää.