Attendo Fregatti

Palvelukoti Fregatti tarjoaa ympärivuorokautista asumis- ja kuntoutuspalvelua ikääntyneille viidessä 17-paikkaisessa palvelukodissa Oulun Toppilansaarella.

Johtaja

Hanna Siltakoski

Puhelin: 040 9650 887

Hei, olen Hanna Siltakoski ja vastaan Attendo Fregatista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Tiiminvetäjät  sposti: etunimi.sukunimi@attendo.fi
Bella Rosa ja Kotipirtti Meeri Kelahaara Puh. 044 780 8083
Hannala ja Muistola Emma Alaluusua Puh. 044 780 8084
Isopurje Kati Pohjanen Puh. 044 780 8087
   
   

Osoite

Isopurjeentie 3, 90510, Oulu

Lisätietoja

Palvelukoti Fregatti on Oulun Toppilansaareen joulukuussa 2009 avattu asumispalvelu- ja kuntoutusyksikköjen kokonaisuus ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti Fregatissa on viisi palvelukotia, Bella Rosa, Isopurje, Hannala, Kotipirtti ja itse Fregatti. Palvelukodeissa tarjotaan ympärivuorokautista palveluasumista ikääntyneille, jokaisen asukkaan yksilöllisen palvelutarpeen mukaisesti. Asukkaaksi Palvelukoti Fregattiin voi tulla Oulun kaupungin vanhustyön yhteyshenkilöiden ohjauksella, kunnan tai kaupunkin palvelusetelillä tai myös täysin itsemaksavana asukkaana.

Viihtyisää  ja kodinomaista asumista

Fregatin viihtyisät ja nykyaikaiset tilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat yhteinen iso ruokailutila, oleskelutilat, saunaosasto sekä monipuoliset ja tilavat harrastetilat. Samassa kerroksessa on myös omaishuone, joka mahdollistaa tarvittaessa yöpymisen palvelukodissamme. Palvelukodit sijaitsevat kiinteistön toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Jokaisessa Fregatin palvelukodissa on yhteensä 16 asukashuonetta, joista yksi huone on tilavampi kahden hengen huone esimerkiksi pariskuntia tai sisaruksia varten. Jokaisessa huoneessa on oma invamitoitettu wc ja kylpyhuone. Asukkaat saavat sisustaa ja kalustaa huoneet omilla tavaroillaan kotoisiksi ja viihtyisiksi.

Elämänmakuista arkea

Palvelukoti Fregatissa on viihtyisä, rauhallinen piha-alue, jossa asukkaat voivat ulkoilla ja virkistäytyä turvallisesti. Piha-alueella järjestetään kesäisin ja säiden salliessa runsaasti erilaista ajanvietettä ja tapahtumia. Kodin sisällä olevat hyvät harrastetilat mahdollistavat monenlaisen viriketoiminnan, vierailut ja juhlat. Onpa talossa vierraillut Aira Samulinkin asukkaita viihdyttämässä ja ilostuttamassa. Toppilansaari ja sen merellinen ympäristö luo upeat puitteet viihtyisään asumiseen.

Yksilöllistä kuntoutusta

Kodissa eletään monipuolista ja elämänmakuista arjen oloa ja eloa, johon kuuluvat myös juhlat ja kalenterinkierron huomioiminen. Asukkaita rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan kotien virike- ja kuntoutustoimintoihin, jokaisen omat voimavarat ja toimintamahdollisuudet huomioiden. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä, joiden elämäntarinaa, tapoja ja tarpeita kunnioitetaan ja arvostetaan. Hoivaa ja kuntoutusta ohjaavat asukkaille yksilöllisesti laadittavat hoiva- ja kuntoutussuunnitelmat. Suunnitelma toimii asukkaan kuntoutuksen kulmakivenä ja ohjaa arjen toimintaa.

Henkilökunta

Asukkaiden hyvästä olosta huolta pitävät Palvelukoti Fregatin osaava ja sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksen sosiaali- ja / tai terveysalalle. Henkilökunnan työskentelyn ja kodin arjen toiminnan pohjana on Mikevan laatujärjestelmän sekä arvolupauksen Hyvä Olla mukainen toiminta.

Fregatin terapiapalvelut

Fregatissa työskentelee talon oma, asukkaiden käytössä oleva fysioterapeutti. Lisäksi samassa talossa toimii myös Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut, jonka toimintaterapeuttien ja fysioterapeuttien palvelut ovat sekä palvelukotien asukkaiden että myös talon ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä. Terapeutit vastaavat asukkaiden kuntoutukseen liittyvistä asioista, muun muassa apuvälineiden käytöstä osana kuntoutusta.