Hyppää sisältöön

Miten Attendolle pääsee asukkaaksi?

Ota yhteyttä oman hyvinvointialueesi sosiaalityöntekijään. Voit myös olla suoraan yhteydessä siihen yksikköön, josta olisit kiinnostunut. Voit hakea yksiköitä alueellisesti tai palveluittain täällä.

Voinko tulla yksikköön itsemaksavana asiakkaana?

Kyllä. Voit olla suoraan yhteydessä haluamaasi yksikköön. Löydät kaikki yksikkömme sekä yksikkökohtaiset yhteystiedot täältä.

Kauanko voin asua yksikössä?

Asumisen kesto riippuu sinun tarpeistasi. Myös maksusitoumuksen kestolla ja yhteistyön onnistumisella on vaikutusta asumisen kestoon.

Saanko käyttää päihteitä?

Yksikkömme ovat päihteettömiä. On myös hyvä tiedostaa, että yhteisössä asuminen edellyttää aina toisten huomioon ottamista. Meillä on erikseen päihdeyksiköitä, joihin voi tulla päihtyneenäkin, mutta toiminnan ja käytöksen on aina oltava rauhallista ja toiset huomioon ottavaa.

Voinko tuoda omat huonekaluni?

Omilla huonekaluilla kalustaminen on hieno juttu, koska silloin asuintilasi on sinun näköisesi. Jos sinulla on paljon huonekaluja, on toki mahdollista, etteivät ihan kaikki mahdu. Myös elektroniikkalaitteiden, kuten television, kunto on hyvä varmistaa yhdessä, ettei mahdollisista viallisista tai rikkinäisistä laitteista aiheudu yleistä vaaraa (esim. tulipalo).

Saako luonani käydä ystäviä?

Ystävät ovat tervetulleita, mutta heidän pidempiaikaisesta viipymisestään, kuten yöpymisestä, on hyvä sopia yksikön henkilökunnan ja tarvittaessa koko yhteisön kanssa yhdessä.

Voinko muuttaa lemmikin kanssa?

Hyvin käyttäytyvät lemmikit ovat lähtökohtaisesti tervetulleita meille. Saat ajantasaisen tiedon aiheesta ottamalla yhteyttä yksikköön, josta olisit kiinnostunut, ja tulemalla sen jälkeen vierailulle lemmikkisi kanssa.

Kenelle tietojani luovutetaan?

Tietojen luovutusta varten sinulta pyydetään kirjallinen lupa. Varsinainen rekisterinpitäjä on kotikuntasi, jonne meillä olon aikana tehdyt kirjaukset toimitetaan asumisesi päätyttyä automaattisesti.

Laskussani on virhe, miten toimin?

Jos huomaat virheen laskutuksessa, ole yhteydessä yksikön johtajaan. Löydät yksikön johtajien tiedot kunkin yksikön sivuilta. Kaikki mielenterveysyksikkömme löydät täältä