Attendo Halkia

Attendo Halkia on 16-paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tehostetun palveluasumisen yksikkö. Palvelukodin asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäisempää elämää. Palvelukodin sijainti maalaisidyllisessä ympäristössä mahdollistaa myös Green Care -menetelmien hyödyntämisen osana päihdeasukkaittemme kuntoutumista.

Yksikön johtaja

Johanna Jäntti

Puhelin: 044 407 2977

Hei, olen Johanna Jäntti ja vastaan Attendo Halkiasta. Tavoitettavissa arkisin 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

 Keittiö puh. 0400 393 709 Fax 0207 622 619

Hoitajat 1: 044 407 2617
Hoitajat 2: 044 407 2995
Hoitajat 1: 044 407 2617
Hoitajat 2: 044 407 2995

Osoite

Ukonojantie 212, Pornainen, Suomi

Lisätietoja

Palvelukoti Halkia on tuki- ja palveluasumista tarjoava mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti Pornaisissa. Tarjoamme ympärivuorokautista tukea ja kuntoutusta 16:lle asukkaalle, luonnonkauniissa ympäristössä.

Oma koti

Kuntoutujat asuvat omissa peruskalustetuissa sekä tilavalla wc/kylpyhuoneella varustetuissa huoneissaan. Oman huoneensa voi kukin sisustaa mieleisekseen. Kodin yhteiset tilat on tarkoitettu asukkaiden vapaa-ajan viettoa sekä erilaisia virikkeitä varten. Yhteisiin tiloihin kuuluu myös kodin valmistuskeittiö, jossa valmistetaan terveellistä ja monipuolista kotiruokaa sekä herkkuja juhliin ja kahvitteluihin. Palvelukodista löytyy myös sauna, joka lämpiää toivottaessa. Kaikki tilat ovat esteettömiä.

Tavoitteellista kuntoutusta

Jokainen asukas kohdataan Halkiassa yksilönä, jonka elämäntarina, tarpeet ja toiveet huomioidaan osana arkea ja kuntoutusta. Kodin jokaisen asukkaan kanssa laaditaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jossa määritellään tavoitteita kuntoutumiselle. Kodin toiminnan tavoitteena on mahdollistaa asukkaille parempi arki sekä mahdollisuus selvitä arjesta mahdollisimman itsenäisesti. Palvelukodissa opetellaan taitoja, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisemmässä arjessa. Jokaisen kuntoutujan voimavarojen puitteissa harjoitellaan esimerkiksi ruoanlaittoa, siivousta, itsestä huolehtimista, asiointeja sekä sosiaalisia taitoja. Luonnonläheisyys ja rauhallinen sijainti luovat levollisen ympäristön ja tukevat kuntoutusta.

Mielekästä arkea

Kodissa eletään rikasta ja monipuolista arkea, johon kuuluvat arjen normaalien kotitöiden lisäksi myös erilaisia virikkeellisiä toimia ja ryhmiä, vieraita ja vierailuja sekä harrastuksia, ystäviä ja läheisiä. Kodin jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan tekemiseen niin kodissa kuin sen ulkopuolellakin mahdollisimman aktiivisesti ja itsenäisesti, huomioiden jokaisen toimintakyvyn luomat mahdollisuudet. Attendo Halkiassa pyrimme tarjoamaan kuntoutujalle polun omanlaiseen elämään.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Attendo Halkian osaava ja välittävä henkilökunta on palvelukodissa auttamassa ja tukemassa kuntoutujia vuorokauden jokaisena hetkenä. Henkilökunnan toiminnan tavoitteena on luoda asukkaille luottamukseen perustuva turvallinen koti, jossa jokaista asukasta kohdellaan tasavertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Asumista ja kuntoutumista ohjaa jokaiselle yksilöllisesti laadittava kuntoutussuunnitelma sekä omaohjaaja. Asukkaiden läheiset ja ystävät ovat tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja asukkaiden elämään.