• Attendo Hammaslahti - slideshow - Hammaslahti-03
  • Attendo Hammaslahti - slideshow - Hammaslahti-header-01
  • Attendo Hammaslahti - slideshow - Hammaslahti-04
  • Attendo Hammaslahti - slideshow - Hammaslahti-02

Attendo Hammaslahti

Mielenterveyskuntoutuja · Päihdekuntoutujat

Hammaslahden palvelukoti on 26 -paikkainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Joensuun Hammaslahdessa. Mielenterveyskuntoutujien tarpeisiin suunniteltu palvelukoti sijaitsee vajaan 25 kilometrin päässä Joensuun keskustasta.

Vastuuhenkilö

Tanja Vahalahti

Puhelin: p. 044 494 1669

Tavoitettavissa Arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaajat puh. 044 7800 829 tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Puhelin: Ohjaajat 24/7 p. 044 780 0829

Osoite

Olkkolantie 1, 82200, Hammaslahti

Lisätietoja

Hammaslahden palvelukoti on syksyllä 2013 valmistunut avara ja viihtyisä koti, jossa asuu asuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Mielenterveyskuntoutujien tarpeisiin suunniteltu palvelukoti sijaitsee vajaan 25 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Hammaslahden kylän keskustaan puolestaan matkaa on noin yhden kilometrin verran, joten kylälle pääsee käymään vaikka jalkaisinkin. Kodin lähipiirissä toimivat myös paloasema ja terveyskeskuksen monipuoliset palvelut. Koti sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella asuinalueella, jonka lähettyvillä on paljon mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksiin.

Hammaslahden palvelukoti 

Hammaslahden palvelukodissa on asukaspaikkoja yhteensä 26, joista 16 on tehostetun palveluasumisen paikkoja ja 10 kevyemmän palveluasumisen paikkoja. Kodin jokainen asukas asuu omassa tilavassa kylpyhuoneellisessa huoneessaan, omassa kodissaan, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Viihtyisät yhteiset tilat puolestaan kutsuvat asukkaita rentoon oleiluun ja yhteiseen puuhasteluun, ilman kiirettä ja pakkoa. Yhteisöllisyyden arvoa vaalitaan Hammaslahden palvelukodissa.

Yksilöllisiä kohtaamisia

Palvelukodin osaava ja välittävä henkilökunta on paikalla asukkaiden apuna ja turvana ympäri vuorokauden. Hammaslahdessa asukkaat saavat ihmisläheisen ja ammattitaitoisen henkilökunnan tuen, avun ja ohjauksen arjen haasteisiin. Kodissa kuntoutus toimii kaiken arjen toiminnan kulmakivenä ja ohjaavana arvona. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tapoja ja tottumuksia kunnioitetaan ja arvostetaan. Asukasta kannustetaan itsenäiseen tekemiseen, uuden oppimiseen ja sekä muiden huomioimiseen. Kodissa harjoitellaan yhdessä ja erikseen arjen perustaitoja, kuten itsestä huolehtimista, arjen asioiden hoitoa, siivousta ja ruoalaittoja sekä sosiaalisen kanssakäymisen taitoja.

Parempaa arkea yksilöllisesti

Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jota päivitetään aina säännöllisesti sekä tarvittaessa. Suunitelmassa otetaan huomioon kuntoutuja yksilönä ja luodaan hänelle sopivaa polkua kohti itsenäisempää ja tasapainoisempaa arkea. Kuntoutumisen edetessä on asukkaan myös mahdollista siirtyä asumaan vähemmän tuetumpaan asumisen malliin. Omaohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja turvana kodin arjessa ja vastaa kuntoutussuunnitelman ajantasaisuudesta. Kodin palveluihin kuuluvat luonnollisena osana myös lääkehoito, terveydenhuoltopalvelut sekä tarpeelliset sairaanhoidolliset palvelut.

Aktiivista tekemistä

Hammaslahden palvelukodissa on oma keittiö, jossa kodin emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Kodin monipuolinen viikko-ohjelman mukainen viriketoiminta takaa mielenkiintoista ja innostavaa tekemistä jokaiselle päivälle. Viriketoimintaan kuuluvat muun muassa askartelu-, liikunta- ja keskusteluryhmät, kiinnostavat vieraat sekä erilaiset retket ja tapahtumat. Yhteyttä pidetään aktiivisesti myös verkostoihin ja yhteistyökumppaneihin. Kotiin on mahdollista tulla myös intervallijaksoille.