Attendo Tallisaari kuntoutuskoti

Attendo Tallisaari on Äänekoskella sijaitseva lämminhenkinen ja kodinomainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti sijaitsee viihtyisässä ympäristössä Suolahden monipuolisten palveluiden lähettyvillä. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujat sekä ikääntyneet asukkaat asuvat saman katon alla mutta kuitenkin omissa yksiköissään.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

  • Sumiaistentie 102

  • 44201 Suolahti

  • Keski-Suomi

  • Kartta

Tietoja

  • Paikkojen määrä - 16

    Huoneen koko - 19

    Valmistunut - 2006

Story image

Tallisaaren työskentelyn ja toiminnan punaisena lankana on yksilöllinen kuntoutus. Asukkaita ohjataan ja kannustetaan aktiiviseen kuntoutumiseen, huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen tilanteen ja toimintakyvyn luomat puitteet. Kodin toiminnan tavoitteena on, että asukkaat pystyvät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineiden ja ohjaajien avulla.

Omavalvontasuunnitelmamme - ikääntyneet (PDF document, 358 kB)

Omavalvontasuunnitelmamme - mielenterveys (PDF document, 479 kB)

Story image

Asuminen

Hoivakodin jokainen kodin asukas asuu omassa huoneessaan, eli omassa kodissaan. Oman kodin rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Kodin yhteiset viihtyvät tilat on tarkoitettu asukkaiden ajanviettoon yhdessä, rentoutumiseen ja pieneen arjen puuhasteluun. Kodin sauna lämpenee aina halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee vuoden ympäri ulkoilemaan turvallisesti. Kodin keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa ruokahetkiin sekä herkkuja kahvitteluihin ja juhliin. Asukkaiden toiveet huomioidaan ruokalistan suunnittelussa.

Story image

Arki ja aktiviteetit

Tallisaaren monipuolinen viritoiminta tuo asukkaiden arkeen vaihtelua ja vireyttä sekä toimii tärkeänä osana asukkaiden kuntoutusta ja kunnon ylläpitoa. Viriketoiminnasta löytyy muun muassa erilaisia liikunta-, taide-, musiikki-, keskustelu- sekä ulkoiluryhmiä, jotka tarjoavat asukkaille mukavia hetkiä sekä intoa ja iloa arkeen. Asukkaita kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään itsenäisesti omaa toimintakykyään.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Teaser Image

Lue lisää palveluistamme

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Lue lisää
Teaser Image

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää
Teaser Image

Maukasta ruokaa

Hyvä ruoka ravitsee kehoa ja mieltä. Katso täältä, mitä kokkimme laittavat ruuaksi tänään!

Katso ruokalista täältä