Hyppää sisältöön

Attendo Tallisaari

Attendo Tallisaari on Suolahdessa sijaitseva 27-paikkainen mielenterveyskuntoutujien palvelukoti, joka tarjoaa ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluita. Palvelukoti sijaitsee viihtyisässä ympäristössä Suolahden monipuolisten palveluiden lähettyvillä.

Yhteystiedot

Unit contact image
Unit contact image

Osoite

 • Sumiaistentie 102

 • 44201 Suolahti

 • Keski-Suomi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä - 27

  Huoneen koko - 17,5-30 m2

  Erikoisosaaminen - Muistisairaat, Psykogeriatria, Kaksoisdiagnoosi-asiakkaat

  Valmistunut - 2006

  24/7 hoitaja - Kyllä

  Vapaita paikkoja - Kyllä

Story image

Tallisaari lyhyesti

Tallisaari on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja joiden toimintakyky on siinä määrin alentunut psyykkisen sairauden vuoksi, etteivät he selviydy itsenäisestä asumisesta avopalveluiden turvin. Asukkaita ohjataan ja kannustetaan aktiiviseen kuntoutumiseen, huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen tilanteen ja toimintakyvyn luomat puitteet. Kodin toiminnan tavoitteena on, että asukkaat pystyvät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineiden ja ohjaajien avulla.

Omavalvontasuunnitelmamme - mielenterveys (PDF document, 479 kB)

Story image

Oma koti

Tallisaaren jokainen kodin asukas asuu omassa huoneessaan, eli omassa kodissaan. Huoneet ovat kooltaan noin 17,5–30 m2. Oman kodin rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan.

Kodin yhteiset viihtyisät tilat on tarkoitettu asukkaiden ajanviettoon yhdessä, rentoutumiseen ja pieneen arjen puuhasteluun. Kodin sauna lämpenee halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee vuoden ympäri ulkoilemaan turvallisesti.  Tallisaareen saapuminen on esteetöntä.

Story image

Arki ja aktiviteetit

Tallisaaren monipuolinen viriketoiminta tuo asukkaiden arkeen vaihtelua ja vireyttä sekä toimii tärkeänä osana asukkaiden kuntoutusta ja kunnon ylläpitoa. Viriketoiminnasta löytyy muun muassa erilaisia liikunta-, taide-, musiikki-, keskustelu- sekä ulkoiluryhmiä, jotka tarjoavat asukkaille mukavia hetkiä sekä intoa ja iloa arkeen. Asukkaita kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään itsenäisesti omaa toimintakykyään.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Lue lisää